<

Швендяє Нововолинськом привид…

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:48 | 23.05.2015 / Блоги /
Перегляди
5
/ коментарів 25

Схожий на примару організованої злочинності. Відсутність реформ, прозорості, гласності, порушення конституційних прав громадян, безумовного виконання законів України, чітких і прозорих правил проведення тендерів на поставки продуктів в освітні та дошкільні установи, здійснень пільгових та громадських транспортних перевезень пасажирів…  І побори та «благодійні» внески у лікарняних та освітніх установах. Це все, схоже, її примарна робота. Тут і утаємничені приватні фірмочки – постійні пожирачі бюджетних коштів при виконанні різних міських робіт. Скажімо, поточного і капітального ремонтів внутрішніх шляхів. Чи неодноразових ремонтів дна міського озера. А де кошториси на проведені роботи? Та за сімома замками!

Схоже, мафія давно провела свої власні реформи, вибудувавши струнку систему організованої злочинності для успішних крадіжок державного та комунального добра і бюджетних коштів.

На  превеликі жалі, із великою імовірністю, до кримінального «картелю» інтегрована й дуже значна частина міського депутатського корпусу, котра вражає своїм розмаїттям належності до різних політичних партій. Багато депутатів постійно перебувають біля годівниць, паразитуючи на майні «аборигенів», яке тане, ніби сніг навесні.  Служать і за посади, перебуваючи на пенсії за віком.

Ані «Правий сектор», ані «Самооборона Майдану», що прийшли у місто на хвилі ейфорії від перемоги над правлячою «Партією регіонів», своїх завдань по ліквідації корупції та ймовірної, організованої і посадової злочинності у Нововолинську не виконали. Мало того, дехто із них, віднедавна почав їм вірнопіддано годити. Нововолинськ перетворився у таке собі, тоталітарне квазіутворення, де не діють ані Конституція, ні закони України і яке керується за корупційними правилами, найімовірніше всього, із обласних структур та Центру.

Найпереконливішими прикладами місцевого владного свавілля можуть служити рейдерське захоплення ПП РО «Кабельне телебачення «Львівська жінка» із замахом на життя його власника Ігоря Желізка. Суди за повернення майна якого тривають роками. Та небажання місцевої влади оприлюднювати кількість виділених міськими чиновниками квартир для прокурорів, суддів, СБУшників, міліціонерів тощо, котрі отримали їх за рахунок територіальної громади міста. Перша історія тягнеться з 2011 року, а друга – із 06.07.2014 року. Вже майже рік. Результатів – ніяких. Ніхто не приїхав із Луцька, щоб перевірити дії рейдерів і місцевих чиновників.  Хоча, на контролі у посадовців ВОДА справа по КТ «ЛЖ» довго стояла. У покійного Б. Клімчука. І досі «стоїть».

Немає пророків у власній вітчизні, а лавровими вінками вшановують тільки мертвих земляків-провидців. Проте, найбільш організованою, вочевидь, у форматі злочинних угрупувань є прокуратура. Яка не бажає служити громаді, мабуть, через зміст певних таємних інструкцій, що надходять зверху.

Працівниками якої, є багаті та дуже багаті люди. Впевнитися у цьому можна переглянувши їхні декларації про доходи за ряд найближчих років. І не факт, що там написана чиста правда. Бо багато хто із них, очевидно, приховують справжні суми на рахунках у банках, всіляке нерухоме і рухоме майно – транспортні засоби, землю, кількість одиниць житла, доходи дружин і дітей… Дехто із них змушений був покинути свою посаду саме через брехню і приховування статків.

Ведення розкішного способу життя, аж ніяк не відповідає офіційно задекларованим прибуткам, що дозволяє говорити про існування такого собі кримінального «прокурорського братства». Де не діють ніякі закони держави, ані статті Конституції, а посеред їхнього середовища не спостерігається найелементарніших чеснот – гідності, порядності, честі за відсутності сповідування загальнолюдських цінностей, не говорячи вже про совість та етично-моральну складову їхньої повсякденної службової поведінки.

Народний депутат Ігор Гузь та його помічник Андрій Бокоч поінформовані і володіють ситуацією по Нововолинську у площині існування посадових зловживань та можливих організованих злочинних угрупувань у Нововолинську. Проте, не дивлячись на письмовий запит Громадського Люстраційного комітету міста із детально викладеними фактами недоведених поки-що, злочинів місцевих чиновників, окрім довгоочікуваної відповіді із обіцянками детально розібратися у ситуації, нічим так і не побажали допомогти. Прикладів випадків зради присяги службовцями на вірність народу України, предостатньо.

421 працівник прокуратур всіх рівнів, у окупованій Росією Автономній республіці Крим зрадивши Батьківщину, перейшов на службу до загарбників.  І це не дивлячись на грубі гроші та всілякі пільги, які надавала їм Держава Україна всі 24 роки незалежності. Безсумнівно, що у випадку чого, наші запанілі прокурори вчинили б  подібним чином.

У багатіїв – груші на вербі ростуть, саме через це. І саме через зраду і зажерливість держслужбовців та корупцію у їхньому середовищі, Україна втратила більше 7% своєї території. Нація змушена вести нерівну війну із Російською Федерацією. Не так щоб і давно, я попереджав місцеву владу про запрограмований крах тоталітарного режиму Януковича і можливість другого Майдану. Так і сталося. Організована злочинність Нововолинська тимчасово зачаїлась, залігши на дно. А потім, побачивши, що із боку міської громади їй нічого не загрожує, знову підвела голову.

Тільки на цей раз вже не під георгіївськими стрічками із серпом і молотом, а національною символікою, під личиною волонтерства та допомоги фронту. Не претендуючи на роль оракула, вчергове змушений попередити місцеву владу та працівників правоохоронних, так би мовити органів, що наступним і остаточним буде третій Майдан. Наслідки якого, для владних бандитів, будуть жахливими.

Кримінал організовує шахтарські акції непокори у Нововолинську і Києві, руками шахтарів перекриває автотраси, кричить про соціальну справедливість на мітингах під стінами міськради, посилає “своїх” міліціонерів, прокурорів та співробітників СБУ у прифронтові території для отримання посвідчень учасників АТО. Збирає «благодійні внески» у дитсадках, лікарнях і школах, створює та навчає бандитські формування, прибирає до рук комунальну і приватну власність, розподіляє грошові бюджетні потоки. Організовує «відкати», просуває своїх людей у правохоронні структури, підкупляє посадових осіб  для подальшого свого збагачення і уникнення відповідальності за скоєні злочини, проводить «тендерні» закупівлі протермінованих продуктів для шкіл та ДДУ, часто по завищених цінах…

Та виконує іще десятки і сотні неправедних справ, що підпадають під дію Кримінального кодексу України і караються великими термінами ув’язнення.    Всі нинішні міські державні чиновники, при режимі Януковича, працювали на своїх теперішніх посадах. На стінах їхніх службових кабінетів висіли портрети новітнього диктатора. Вони організовували масові пиятики у громадських місцях на державні та релігійні свята. Вони публічно і гордо носили георгіївські бантики окупанта. Жоден із них не протестував проти несправедливості і не намагався жити по законах і Конституції Держави. Вони були інтегровані у злочинну систему колишньої влади і продовжують займати керівні посади у нинішній воюючій і стікаючій кров’ю Україні, що постала після Майдану.

Жоден із міських державних службовців не написав, у знак протесту проти тотальної «совєтизації» та владного пограбування народу, заяви про власну відставку. Жоден із них не оприлюднив своєї особистої позиції, як службовця місцевого врядування при масових вбивствах громадян, що відбувалися на майданах країни. Мало того, чиновники трохи не молилися на портрети божка Януковича у своїх службових кабінетах.

Все це робилося і продовжує робитися із однією метою: зберегти владний вплив, гроші і кругову поруку посеред певних скриміналізованих кіл міста. В результаті повної узурпації влади місцеві владні структури, через державні і приватні засоби масової інформації, відомим чином впливають на громадян, тобто виконують регулярні маніпуляції зі свідомістю своїх виборців.

«Організована злочинність – це групова діяльність п’яти або більше осіб, яка характеризується ієрархічними зв’язками або особистими відносинами, що дають змогу їхнім ватажкам отримувати незаконні прибутки чи контролювати території, внутрішні і зовнішні ринки за допомогою насильства, залякування, або корупції, як для продовження злочинної діяльності так і для проникнення у легальну приватну та державну економіку». (Вікіпедія – вільна енциклопедія)

Про все це добре знають у правоохоронних структурах, які і є головним каменем спотикання у форматі відносин «виборці – місцева влада». Саме вони протидіють волі членів міської громади у їхньому прагненні до повної і абсолютної прозорості, щодо використання коштів платників податків, комунального майна і земельних ділянок у Нововолинську.

20.05.2015 року
Анатоль Бідзюра, голова ГО «Україна + Польща», журналіст. Нововолинськ




коментарів: 25
  1. Вельмишановний пане Анатоль!Дякуємо Вам за чудовий блог. На екстреному позачерговому засіданні правління осередку національно-свідомих громадян прогресивного спрямування одноголосно приняте рішення звернутися до Вас із щирим проханням покаятися за Вашу тісну та плідну співпрацю з регіоналами депутатської групи ” Спільна Думка”!

    • Почекав трохи. Надіявся на конструктив і мужність громадян Нововолинська. Все залишилось, як і було. Відповів на запитаня тролів. Розсмішили, до гикавки, деякі коментарі анонімників – слуг “папіка” на зарплаті. Далі ЯК, панове? ЩО робитимемо із організованою злочинністю у Нововолинській міськраді, правоохоронних органах, ЦМЛ, військкоматі, посеред “червоного директорату”?.. Поборах у школах і дитсадках? ПРИ ПОВНІЙ мовчанці нардепів ВРУ, міських та обласних депутатів, “Самооборони Майдану, “Правого сектору”, ВО “Свобода”? Ковтнемо знову, сором’язливо промовчаваши, аби чого не сталося зі власною шкурою та витерши ноги об Революцію гідності і Героїв Небесної Сотні? “Колорадо” і комуняки із комсою так і сидять у “жовтому будинку”. Підняли голову іще крутіше та нахабніше… Визначіться, народ, чого хочете?

      • Така хитро***а “комса” як ти, Анатоль, і заважає нововолинцям нормально, по-європейськи жити!

      • Анатолль, народ визначиться на виборах! Вже недовго чекати-до осені. А від твого пустослів”я та мельтішиння народ вже втомився до гикавки. Це гірка правда, хлопче!

  2. Що б ти,Анатоль знав-саме завдяки активному втручанню народного депутата Ігора Гузя гірники Волині отримали усю зарплатню! А що зробив корисного для волинян ти?

    • Де саме я стведжую у своїй публікації, що Ігор Гузь не допоміг шахтарям отримати заборгованість по зарплаті? Процитуйте.

    • Ми пропонуємо, що б вельмишановний пан Анатоль своїм актом добровільної самолюстрації та щирого публічного каяття перед громадою міста визнав свою провину за активну участь у молодіжній тоалітарній комуністичній спілці(комсомол)та свою завзяту співпрацю з регіоналами колишньої депутатської групи “Спільна думка”. У випадку проведення вельмишановним паном Анатолем акту самолюстрації та публічного каяття, ми готові підтримати канидатуру пана Анатоля вкупі з кандидатурою пані Камишникової на альтернативну посаду опозиційного колективного мера міста Нововолинська та околиць!

    • Я б із задоволенням, пані. Проте, організованою злочинністю та шляхами її викорінення у Нововолинську, згідно Конституції та законів України, мають займатися ті, хто на це ними ж і покликаний – прокуратура, міліція та СБУ. Ми із вами не маємо права проводити слідчі дії чи вдаватися до оперативних розробок. А ті, що отримують за це зарплату служачи нам наймитами і котрі мають захищати нас від оргзлочинності та посягань на наші майнові та конституційні права, давно самоусунулися від виконання своїх службових обов’язків. І покривають злодіїв та бандитів, звісно, не за так. Де вихід? Він на поверхні, зовсім близько. Подумайте.

  3. Краще дерева садіть – користь хоч якась буде.
    А то все так погано, а тут ще й привидів своїх ганяєте.

    • Ага, вам той Анатоль дерев насадить. Анатоль вміє тільки язиком бла-бла -бла!

  4. Питання до друга Анатоля. Хай пан Анатоль щиро скаже про своє ставлення до “РУН-ВІРИ”?

      • За ці Ваші слова, вельмишановний пане Анатоль ми Вам висловлюємо свою щироседечну повагу та вдячну шану від усіх членів нашого осередку національно-свідомих громадян прогресивного спрямування, та особисто від Пана Олекси!

  5. Товаріщі “патріот” і “гість”! Ви отримали антиукраїнрське виховання. Ви ненавидите правду і український народ. Ви ніколи “не чули” про Революцію гідності та Небесну Сотню. Удома у вас – портрети Сталіна і Путіна. Ви чужаки у Нововолинську. Як і ваш кримінальний “пахан”. Розплата надійде. Іще трохи…

  6. У його величності пана Бідзюри, якщо хтось не є з ним згідний, то той автоматично стає у Анатоля-сепаром, тим хто носить георгівську стрічку та молиться на путіна. А те, що сам Анатоль підтанцьовував Самкову та ригіоналам з “Спільної Думки”, що сам Анатоль колись носив біля серця комсомольського квітка- то то неважно, то дрібнички.

    • Помиляєтесь, “патріоте”. Мені завжди є що сказати. Як Ви поставитесь до мого наміру балотуватися на посаду міського голови у жовтні 2015 року?

      • Вельмишановний Пане Анатолю, наша група помірковано налаштованих прогресивних патріотів, які активно виступають за активне відродження національних музичних фольклорних традицій у Нововолинську-палко вітають та гаряче підтримують Вашу шляхетну громадянську інициативу, та мають тведиий намір віддати свої голоси на виборах саме за Вас, але із одним нашим принциповим братерським до Вас застереженням-Ви повинні шляхом добровільноїсамолюстрації та щиросердечного публічного каяття визнати свою провину за Вашу участь у тоталітарному комсомолі та співпрацю із регіоналами з “Народної спави”! Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *