<

Просимо громаду міста Нововолинська активно підключитися до обговорення перейменуванню назви всіх вулиць

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:32 | 19.08.2015 / Блоги /
Перегляди
11
/ коментарів 16

18-го серпня фракція ВО “Свобода” у Нововолинській міській раді зареєструвала проект рішення «Про перейменування топонімічних об’єктів в місті Нововолинську».

9 квітня 2015 року Верховною Радою України було прийнято Закон № 317-VII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», відповідно до якого у шестимісячний термін підлягають перейменуванню назви всіх вулиць та населених пунктів, які пов’язані з комуністичним та нацистським тоталітарними режимами.

Просимо громаду міста Нововолинська активно підключитися до обговорення даного рішення. Нагадуємо про те, що це тільки проект рішення і громада сама повинна визначитися з прийняттям надзвичайно вижливого рішення. Щиро дякуємо всім нововолинцям за порозуміння.

DSC08000
DSC08001
DSC08002
DSC08003

[spoiler title=”З метою уникнення непорозумінь надаємо роз’яснення щодо дій громадян при перейменуванні вулиці.”]

Законодавством не передбачено внесення змін до правовстановлюючих документів (свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, договору міни, договору дарування, тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиць, на яких знаходиться об’єкт нерухомого майна, а тому вони є чинними та не потребують заміни чи отримання нового правовстановлюючого документа.

В той же час, з власної ініціативи або у разі необхідності (продаж, дарування, тощо) власник майна (в тому числі земельної ділянки), відносно якого відбулись зміни у назві вулиці (проспекту, провулку тощо), відповідно до законодавства має право самостійно (або уповноважити на це іншу особу за довіреністю) звернутись до органу державної реєстрації правна нерухоме майно з заявою про внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у зв’язку із зміною назви чи перейменування вулиці (проспекту, провулку тощо) відповідно до рішення Нововолинської міської ради.

У разі необхідності здійснення нотаріальних дій з нерухомістю (продаж, успадкування, дарування тощо) у Департаменті містобудування та архітектури виконавчого органу Нововолинської міської ради можна отримати довідку про перейменування вулиці. На підставі правовстановлюючих документів зі старою назвою вулиці і довідки Департаменту містобудування та архітектури нотаріус видає новий правовстановлюючий документ з новою назвою вулиці.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» у разі зміни адреси житла в межах адміністративно-територіальної одиниці особа або її законний представник повинні письмово повідомити про це орган реєстрації місця проживання протягом десяти днів. Органом реєстрації є територіальні підрозділи Державної міграційної служби України.

На підставі поданих особою або її законним представником відомостей працівник територіального підрозділу Державної міграційної служби України в той самий день вносить необхідні зміни до паспортного документа та протягом семи днів до реєстраційного обліку.

Перереєстрація також може проходити під час заміни паспорта, оновлення фотокарток, зміні прізвища тощо, тобто коли у людини виникає потреба.

Принагідно інформуємо, що відповідно до підпункту 7) пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», проголосованого на засіданні Верховної Ради України 09.04.2015, реєстраційний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів юридичних осіб, пов’язаних із прийняттям Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів.»
[/spoiler]




коментарів: 16
  1. Ну, ось і побачимо тепер, яка наша міська рада на чолі із колишнім комуністом Сапожніковим. Хто є хто у міському депутатському корпусі і хто із них буде встромляти палиці у колеса “Закону України про декомунізацію”. Дивно, що вулиці із такими назвами у Нововолинську іще збереглись. У сусідньому Володимирі цього давно нема. Дійте, колишні КПССовці та ідеологи, що керували і керують ВО “Батьківщина. Із прицілом на близькі вже, місцеві вибори і чиюсь 5-ту каденцію. Проект рішення нормальний. Видно, що добре опрацьований.

  2. Пiар вiд Свободи- не бiльше. Закон прийтяний значить буде виконуватись.А Свобода як завжди хоче бiгти перед потягом.

    • Дорога Вірочко, ми звами побачимо як ваша влада буде приймати дане рішення. Я чомусь дуже сумніваюсь, що рішення пройде без проблем.Поживем побачим!

  3. Це не піар !!! Закон вже прийняли давно а наша влада “не телиться”. Правильно хлопці робите. Адже проходячи вулицями які будуть названі в честь та память про наших земляків ми будемо ростити справжніх українців!!!!

  4. Це супер! Адже хоч таким кроком ми зможемо подякувати матерям, які виростили справжніх патріотів і героїв, які не пожаліли життя заради нас з вами…..

  5. Сьогодні ведуча Радіо Нова звернула увагу нововолинців та радіо слухачів до даної ініціативи депутатів. Народ це було круто. Дякуємо за активну позицію працівникам радіо Нова.

  6. Віра, ти щось куриш чи читати не вміє, чи від того куріння букви не так читаються???В листопаді дія того закону закінчиться і все…ніхто не пропіариться. Але як так!!!Чого ВІРА таке не ініціювала???Сапог не благословив? Правильна ініціатива!!!Щоб ото Котовського вулиця смерділа у шахтарському місті. Маємо своїх героїв, тих хто воював за нашу країну, хто писав про нашу країну, хто любив нашу країну. І на вулицях з їхніми іменами маємо жити! Дякую тим, хто боронив мою родину як 70 років тому, так і нині. Дякую родині Байдовського за сина патріота, родинам військових. Низький вам уклін. Для мене буде честь жити на вулицях, що носитимуть імена наших героїв і ваших синів!

  7. Міські ради мали повноваження і без закону про декомунізацію але не було бажання. Ініціативи про перейменування були і раніше і в тому числі від Свободи але не було доброї волі Сапожнікова. Вважаю за головне що ми маємо піміняти це комуняцькі кадри на чолі із старим комунякою Віктором Борисовичем. Думаю після такої зміни головного атрибута комунізму усе у нас піде само-собою.

    • Щоразу питання перейменування вулиць (останнім часом) наштовхувалось на тупий і злий опір Сапожнікова та його команди. Було безліч газетних публікацій, у тім числі і моїх. Можу навести хоч зараз. А також і В.Мигаса, З.Колбуна, покійного М.Слабика та інших.

      • Які ти пісні співав у комсомолі згадай! Ти старий комуняко не маєш морального права займатися декомунізацією!

  8. Перейменувати вулиці, це не просто змінити вивіски, а і витратити дуже багато коштів на бюрократичні процедури. Ви дійсно всі вважаєте, що більше немає проблемних питань у місті крім зміна назв вулиць??? На мою думку найкраще поважати тих чим ім’ям хотілось би назвати вулиці, це підтримати цінності, за які вони боролись, а не кричати героям слава. НЕ СЛОВОМ А ДІЛОМ

  9. Дуже безглузда ідея.
    Звичайно, хлопці, які загинули – герої, вічна їм пам’ять.
    Немає вулиці Івана Гані…
    Якщо у нас ще загинуть, не доведи Господи, хлопці, то будемо перейменовувати вулиці щодня.
    Підтримує перейменування вулиці Піонерської в Героїв Небесної Сотні або в Героїв АТО.
    Окрім того, звичайно, потрібно проаналізувати життя і діяльність кожного в мирний час.
    Зараз повинні хвилювати інші проблеми, а не назви вулиць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *