<

Олігарх хоче інтиму (фельєтон)

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:33 | 26.08.2015 / Блоги /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Я Юзьо Обсерватор із Коломиї (ниньки волиняка), репрезентую створену мною під місцеві вибори, партію «ВОО ПП «Тяга». Повна  назва – «Всенововолинське об’єднання олігархів «Політична партія «Тяга». Дехто із ворогів мовлят, же абревіатура «ПП» означає си належніст до приватних бандформувань і кримінальних структур. Не спростую.  І не підтверджу.

Статутні цілі та завдання партії ВОО ПП «Тяга»:

1)  Тягти все, що погано лежит!

(Ну, там скажімо, бюджетні грошики із міської каси, метальчик на шахтах і станки заводах, імітування бурхливої діяльности задля, нібито, бляга громади, а насправді для удовлєтворєнія власної зажерливости. (наприклад, як у випадку із сквериком «НКВД», що біля базарю, поблизу кахве «Міражь»). Чи поставок маргарини дітям у школи замість масла, сироватки заміст сметани і дохлих кур вмєсто свинини. Цуплення землі, комунального добра і лапання «відкатіків» – теж файнюні справочки, що ніц не суперечат Статуту партії).

2) Руйнація промислових підприємств – платників податків до бюджетів всіх рівнів. Скорочення робочих місць для «казлів» і доведення їх до бидлячого стану.

Сі пункти мают барзо важний общепартєйний і фінансовий інтерес. Бо після реалізації найпершого нашого законного права, («робети тягу!») ці є основною темою партдіяльности для всих її членів. Статут дозволєє вольности і збочення у цих формаціях, у всіх їхніх проявах та польотах фантазій, і у любих видах мазохізьму.

3) Отримання за шчот громади квартір, землі та гіньшого майна обивателів.

Хоча сей пунктік і передбачєє житло тілько, і включно, для прокураторів, СБ і суддей та деяких інших неприкосновэнних тварин, тіпа «священних коров», проте, є дуже бажаним і можливим для нижчих наших товаріщів, що перебувают у статусі «биків». Тутай перевага надається бившим парторгам, штатним лєкторам горкомов, секлетарям КПСС низового звєна, політінформаторам, стукачикам КГБ, ідеологам КПУ та головам колхозов. А ще попердніка,.. попєрєчні… (перепрошую, штери кляси образованія тілько й маю). О! Їхнім прєдшэствєннікам і сивовусим здрайцям робочої кляси  – ЧК, ГПУ, МГБ, НКВД, КДБ, товаріщам із розстрельних «тройок», бойцам прод і заградотрядов та членам партєйних бандбюро на місцях.

 4) Членство в ВОО ПП «Тяга» та вступ і вихід із її рядів.

Вступний внесок. Сума $20 000 – і ви наш! (наша) А може, прокурорша «Няша»? «Хрюша Маша?», «Глаша»? «Кваша»?.. Можна й більше 20 штук, скажімо, для старих злодюг зо стажем – 100 000. Не збідніют. Щомісячний – хто кілько даст. Вступ – за письмовою заявою. Вихід  – за усною.  Через морьг на цвинтарь.

На установчих зборах на посаду почесного голови партії буде запропоновано пана Ратушного. О, цей стародавній коммуно-сфінкс! Крилата Медуза Горьгонна підкилимних заморжь’єнних інтриг! О, двоглавий патріярьх червоного мракобєссія! Вожьдь комуно-отрядов совкового сраколизства! Навуходоносорь курвєй та політсутєньоровь! Кандидат потустронніх наук! Подоби і образу історічєського. Який богато чому нас навчит. Найновейших прийомчиків у цупленні громадського добра і грошів із міської та облясної бюджети. Який кольоссальний досвід! А десятилєтія злодійської бєзценної прахтіки! Не пропадати ж намарно такому добру та унікальному потенціялу продвинутого у злодюжських справах чоловіка.

Писарьом до нього приставимо редактора «НМ» – «будівника комунізьму», чорнильного дракона і драпака, що пише тілько і виключьно за гроші і панські помиї – І.Бісового. Хай увіковічнює думки п. Ратушного на сторінках своєї газетенції для «прийдешніх поколінь». Можна було б і Висолопка, що на 10-й, але хай побігає, поки-що, у почесних заступниках – повчиться уму-розуму. А, може розь’юму чи рєз’юму? Чи резюмэ?.. Тьху ти! І правда, не знаю шо воно означає… Короч, і цьому і гиньшому.

Гандзя моя вірна дружина каже, що мовлєв, ти Юзю здурів під старіст. Нашо воно тобі? Був злиднем – ним і залишайся. А я скажу, що кілько я ним ше маю бути?  Хочу в олігархатію. У тамту, злодійську кумпанію. І зразу – в дєпутатіки. Спочатку в облясть, а потем у Верховну раду. Цупитиму людське добро і гроші. А чого туди чесним пертися? Так і здохнути совісним і правдивим можна. Братиму хабарі за «правильні» голосування. Можна і майном. А можна й земелькою та лісом, хе-хе, сотнями гектарів. Як у Павловці. Будиш ти у мене Гандзю, поміщихою, цебто паньою. Кнопкодавитиму за гроші! Баронесса Обсервишина – жона казкового богатєя! А дітки наші, двійко дівчєток – станут паничівнами. Одну оддамо за сина президента Бєларусс’ї, а другу – за отприска товаріщя Азірова.

Якого-якого. Того, що в Австрії бізнесами крутит. Що кажеш? Заарештували таки німаки, майно його? Ах-ах-ах! Ну, тоді за якогось із синів чи онуків власників «Кроношьпану» – все-одно австріячкою буде! Як я того хочу. Хай тілько посміют одмовити гольові ВОО ПП «Тяга»! Замок в Альпах збудую… Накраду гро-шшиків і сховаю на проффессорних островах, тіпа Віргінських, як перед тим – на Кіпрі. Кажете, «оффшорних»? Хай буде. А може її оддати за правдивого прінця, праправнука королеви АнглоБританії? А чьо! Запросто.

Маю мечту – у космос, приватно, злітати. Подивитись зверху на баняки, цебто на банки (перепрошую) де мої доляри множаться…  Вся журналєйська братія планети цикати язиками буде: «Ох і Юзьо! Ай да олігарх і мільярдіст!» Стоп. А може «мильярдіатор». Чи «миль’ярдтіоніст»? «Миль’ярдєровець…» Хм.

А тебе Гандзю, люде мільярдессою кликати будут. І дочок теж. Так і скажут:  «Паничівни мільярдулі на «лексусі» промайнули». Або: «Мільярдіви полетіли на Мальдіви!» О! Учіться люди, як сі приватним умом із грязі в князі потраплєти. Як  зі злидня на скоробагатька сю науку швидко опановувати! А наука проста – бреши і кради. Кради і бреши! А потем – в Рассєю. Путіну у ноги бухнусь і нозю поцюлую, п’єти оближу за науку, як треба богачем (комуно-совєцькі уроки од нього засвоївши) ставати. Яко прилєжний і талановитий ученік.

Я – Юзьо Обсерватор! Перший і послідній! Я – Альфа і Омега! Я – Гогенцоллєр і Габсбург в їдному лиці!! Я – Рокфеллер, Крупп і Ротшильд! Той, що додумав си вперше до тего! Я – браття Райт і Білл Гейтс!..  Ну то що, моя вірна Гандзюлєнціє?  Олігарьх хоче інтиму…

Як?! Коло нашого бараку «скора» стоїт? І санітари із гамівними сорочками та ношами біжат?..  А СБУшники з «калашами»  хату окружают?? Ай-вай-вей! Гвалт!

Срочне оголошення: «…Приватна партія ВОО «Тяга» нагло переходит у конспіративний, а потем у підпольний режим!»  Всі її члєни – в подвал під Ощадбанком.  А мо’  у той, що на св. Володемира? До Клімціва? Нене моя! І тра  було олігарху так скоропостижно збанкрутувати…

10.08.2015 року Розповідь Юзефа Обсервишина
записав А.Бідзюра. Нововолинськ, Волинь




коментарів: 2
  1. А ше довго на наших місцевих інформсайтах будуть публікувати творчість місцевих душевнохворих? Хочеш помогти місту – візьми мішка і прибирай вулиці, то не буде коли фігньою маятись і писати подібні нісенітниці з заявкою на скарказм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *