<

Нераціональні витрати міської влади Володимира-Волинського: 3 мільйони за 21 камеру відеоспростереження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:35 | 18.09.2017 / Блоги /
Перегляди
1
/ коментарі 3

ПКД за сто тисяч гривень та кілька мільйонів на систему відеонагляду для 36 тисячного міста… Не хотів писати, але просять думку компетентної людини в цьому. Так, я фахівець!

Як не прикро, але до болю соромно, “коли оперує людину ветеринар”…

Кілька років тому моєю “канторою” було подаровано для міста встановлення та продане обладнання із трьохрічною безумовною гарантією: комлекс 5 мпх Ір камер, що архівує відео в повній якості цей весь час. Із перспективою розширення без особливих капіталовкладень

За 95 тисяч гривень, ми перекрили три в’їзди у місто. Договори обслуговування так і не були укладені, тому ми, як можемо,так і безкоштовно допомагаємо тримати своє обладнання в роботі та допомагаємо поліції – для міста ж в якому живемо встановлювали…

Опісля цього було жваве обговорення програми на 692 тисячі, які виділили депутати в 2016 році (і де зараз ці кошти?)

На громадське обговорення товариш начальник управління ЖКГ міськради Віктор Фіщук привів за руку свого товариша Віталія Рябого як компетентного представника виробника відеосистем і інших розумних дурниць, щоб “пропхати”… Хоча на той час даний чоловік не був працевлаштований, трудових договорів ні з ким не мав укладених і підприємцем навіть не був, відповідно і представником. Хоча я знав його і те, чим займався він.

Я тоді подав заяву в податкову і даний чоловік був притягнутий до адміністративної відповідальності за несплату податків впродовж кількох років і змушений був оформитися підприємцем! Отож, він був активним “консультатном пана Фіщука, котрий і консультує на мільйони”!!! До слова, похвалюся, що оптоволоконні лінії ми влаштовуємо досить довгий час.  Нами зроблена військова частина героїчної 51 бригади, а тепер 14-ї ОМБР, і ще декілька великих об’єктів саме на такого типу підключенню, – захищеному від третіх осіб.

Відповідно, щоб “пропхати” свого і змусити мене мовчати ( на той час я був активним громадським діячем міста) треба було найти рушій дескредитації мене, як підприємця. І пан мер, Петро Данилович, на черговій сесії міської ради зачитав дурню, що СБУ підозрює мене в терористичній, підривній діяльності, поширення конфідеційної інформації, після публічного посту в соцмережі,  що камери для міста працюють!!!

За згодою першого затупника міського голови Матвійчука Ярослава, та начальника відділку поліції Бобика Михайла я опублікував відео, щоб разом показати громаді, що система доволі гарно працює і вже приносить користь.

Справу виграно із позорним розгромом СБУ на всю країну та скороченням штату працівників даного закладу. Підставили Вас вкотре, шановні захисники територіальної цілісності країни…

Тепер відповідно міські чиновники мають халепу… Соромно звернутися за допомогою… Замовляють непотрібні ПКД і шукають іногородніх інсталяторів за шалені суми, а ручні депутати голосують… Хоча своїх треба підтримувати “товаровиробників”, нє?? Знову ж, до слова, ми успішно запустили ряд  програм “безпечних міст та громад” на Волині і працюємо далі.

Тому, моя думка і відповідь на “брифінг” : 1. ” Як розповів начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва Віктор Фіщук, наразі працюють над виготовленням проектно-кошторисної документації на встановлення камер відеоспостереження” – прошу надати копії цієї казкової ПКД  депутатам міської ради і мені особисто – на сесії, Фіщук Віктор підтвердити використання коштів –  хочу посміятися, на що витрачаються гроші. Поясню, ПКД не потрібна, потрібна змістовна розмова із постачальниками послуг у місті.

Коли ми впроваджували перший етап програми такого і близько не потрібно було, як все влаштувати за 95 тисяч був мій особистий головний біль.

  1. “На запитання мера “чому так дорого?” Віктор Сергійович відповів, що нині придбання відеокамер – задоволення не з дешевих – БРЕХНЯ шановні. Камери, що обійшлися місту кілька років тому вартували близько 5 тисяч гривень одна (всього 6). На сьогодні ж вони стали трішки дешевші, а на їх місце прийшли кращі технологічно аналоги!!!
  2. “Потрібні чималі кошти на системне забезпечення, на обслуговування самих камер” – за два роки ні копійки на це виділено не було. І в принципі не треба!!!. Все залежить від технічного завдання, яке ніхто не знає! На той час ми зробили більше навіть тих вимог, що були поставлені.
  3. ” Очільник міста порадив пришвидшити виготовлення проектно-кошторисної документації та поцікавитись досвідом сусідніх міст, щодо встановлення камер відеонагляду на вулицях населеного пункту.” – нагадаю міському голові, що у 2016 році ваші представники об’їздили за держкошт пів країни переймати досвід.

І тому, на мою думку, досить брехати, а пора діло робити з головою і відповідальністю. Камери потрібні однозначно, але не будь-якою ціною. Дбайте ж про свою громаду!




коментарів: 3
  1. Правильно а чьо то всі бльохери, ая нє. Якійсь там корсак більш популярний чим я. Нех і мене тепер читають, бо я не менш важний бльохер

  2. Наш “ГД” Андрій активний прибічник “прямих” договорів! увесь стогін, розвезений у дописі, лише спроба спонукати запросити його до виконання робіт без конкурсу чи тендеру. Тож дбання за громаду Андрій бачить у першу чергу через призму власної кишені… сумно…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *