<

Методи лікування Варикозної хвороби або розширених вен на ногах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:28 | 6.01.2015 / Блоги /
Перегляди
268
/ 1 коментар

Вирішив написати цей матеріал, оскільки розширені весни на ногах, це одна з найчастіших скарг пацієнтів, які до мене приходять. Люди часто запитують, що з цим робити? Оперуватися чи ні? Де оперуватись, адже є багато різних методик. Яка з них найкраща?

Варикозна хвороба (ВХ) – це хронічне і схильне до прогресування захворювання. ВХ має безліч різних форм і різновидів. Тому, чітко встановлених стандартів, і тим більше, прийнятих протоколів лікування, не існує, й навряд чи з’являться найближчим часом. Існує величезна кількість методик, і тактик хірургів-флебологів, які займаються лікуванням ВХ різна, починаючи від малоінвазивної (амбулаторної) хірургії 1 дня до тотальної флебектоміі (видалення вен) з тривалим періодом реабілітації. Тому вибір методики залежить від досвіду хірурга, матеріально технічної бази Клініки та прихильності до тієї чи іншої методики лікування.

Спробуємо порівняти найбільш поширені.

Лікування без операції. На сьогодні є безліч таблеток уколів чи мазі, але їхній ефект наближається до 0%. Те, що може принести результат без операції, це компресійна терапія у вигляді чулок, компресійні бинти, пресотерапія. Але ці методики ефективні протягом часу коли ви носите білизну. Пресотерапія найефективніша методика лікування варикозу без операції. Але її ефективність  триває до 6 місяців, далі потрібно повторювати. Ціна лікування до 1000 грн. на рік.

Видалення вен (венектомія). Це методика, яка передбачає видалення усіх розширених вен. Вона здійснюється під загальною чи спинномозковою анестезією. Тривалість непрацездатного періоду до 3 тижнів. Результат лікування зберігається в середньому від 5 до 10 років. Також часто буває відчуття пекучого болю в ділянці видалених вен, так-як біля вени проходять дрібні нерви та лімфатичні судини, які часто пошкоджуються. Вартість лікування від 5 до 20 тисяч гривень (в залежності від клініки де оперуватимуть).

Склеротерапія.  Найчастіше використовується при ретикулярному варикозі (розширення дрібних внутрішньошкірних вен). Методика полягає в тому, що в розширені вени вводять склерозант, речовину, яка склеюванням вену зсередини. Лікування практично не ефективне при розширенні вен більше 5-6 мм. Позитивним є те, що методика мало травматична, негативним є те, що рецидиви (відновлення варикозу) буває дуже часто і потребує повторень процедури, а зважаючи на те, що склерозанти дуже дорогі (до 1000 грн. одна упаковка), то вартість лікування стає доволі дорогою 1-2 тисячі гривень за один раз.

Лазерна або електро куагуляція вен. Методика дуже розрекламована. Суть схожа до склеротнрапії, але відрізняється тим, що вена склеюється не під дією препарату, а ефекту лазерного спалення, або електроструму. Позитив в тому, що методика мало травматична. Негативом є ціна і довготривалість ефекту. Адже рецидиви бувають дуже часто, а ціна лікування сягає від 10 до 25 тисяч гривень.

Гемодинамічна корекція CHIVA

CHIVA є мінімально інвазивною (тобто, що зберігає вени) хірургічною стратегією, що здійснюється за допомогою ультразвуку ( УЗД) і проводиться під місцевою анестезією.

CHIVA є найбільш ефективним методом лікування для пацієнтів, яка не тільки зберігає вени від руйнування і має низьку частоту рецидивів, але й зручна для пацієнтів і дає кращі косметичні результати.

CHIVA STRATEGY  – консервативне лікування, що коригує потік крові за допомогою лікування конкретних кровоносних судин. Вона заснована на дуплексному ультразвуковому дослідженні, яке дозволяє лікарю відобразити анатомію вен і кровотік у пацієнта, а отже, визначити, як його виправити. Таким чином, стратегія CHIVA дозволяє:

  • Високоефективно лікувати венозну недостатность і варикозне розширення вен
  • Відновити нормальну функцію вен
  • Безпечна, безболісна, без ускладнень, які бувають під час великих операцій
  • Місцева анестезія дозволяє зберегти нерви та лімфатичні судини.
  • Ціна лікування найдешевша – 2500 грн.

По завершенню рекомендую турбуватись про своє здоров’я та не вестися на рекламні трюки препаратів і на рекомендації некомпетентних людей. Звертайтесь до професіоналів своєї справи

Більше на medical-center.com.ua




один коментар
  1. Відгукніться, хто лікував варикозну хворобу методом ГЕМОДИНАМІЧНА КОРЕКЦІЯ CHIVA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *