<

Конкурс “Загадка всесвіту” на лауреата Нобелівської премії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:48 | 22.11.2014 / Блоги /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Пролітаючи мимо Сонця, на своєму довгому, 10-річному шляху до комети Чурюмова-Герасименко, космічний зонд «Розетта» через спеціальні світлофільтри зробив унікальний знімок нашого світила. Який без сумніву увійде у  золотий фонд світової астрономічної науки для подальшої розгадки таємниць Галактики і Всесвіту.

Проте, мине іще не одне десятиліття допоки вчені всього світу вивчать і розшифрують це зображення. Та донесуть до мешканців Землі таїни рудих печеристих тіл на поверхні нашої зірки, концентричних сірих кіл, котрі оперезують їх, білий протуберанець, (що ледве не спалив земний космічний апарат) та чудесну блакить розпеченої водневої атмосфери у правому верхньому кутку знімка. А також, схоже на  шпагу гостре, вузьке і поки-що невідоме науці загадкове горизонтальне тіло, що націлилося на зовнішнє сіре коло, ніби намагаючись проткнути його.

Зонд Розетта

О, так! Американські астрономи недарма постаралися відправити «Розетту» за 6 млрд. кілометрів порожнечі і абсолютного холоду, витративши на неї скажені гроші. Одна оця фотографія варта всіх 1,5 млрд. доларів затрачених на запуск і супровід зонда у безмежні глибини Космосу. На жаль, вогненний протуберанець таки спалив зовнішню фотокамеру. Вціліло одне-єдине фото. Зате, яке! А ще, зверніть увагу: в центрі Сонця сталися тріщини, вочевидь, викликані бурхливими воднево- термоядерними процесами десь там, у пекельних глибинах жовтого гіганта. Через які сліпуче сяє сонячна плазма, нагріта до 150 000 градусів С, а може й більше.

Проте, користувачі сайту «Буг», разом із адміністрацією можуть провести мозковий штурм, цебто розгадати таємницю нашого життєдайного світила. І отримати Нобелівську премію у номінації «Астрономічні відкриття 3-го тисячоліття».

То, хто скаже, що це таке?! Не поспішайте. Пам’ятайте, що на кону величезні гроші Альфреда Нобеля! За які ви легко зможете вирішити всі свої фінансові проблеми. Отож, чекаємо ваших геніальних наукових доробків у вигляді гіпотез та дисертацій на запропоновану нами тему. Завдяки яким ви можете стати кандидатами чи докторами всеастрономічних наук планетної величини. А то й академіками НАН України. Ім’я щасливця, у разі правильної відповіді, буде надруковане на сторінках інтернет-видання «Буг». Удачі!

20.11.2014 року
А. Бідзюра, дослідник космічного простору. Нововолинськ




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *