<

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик боїться зустрічей із нововолинськими шахтарями?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:18 | 20.02.2017 / Блоги /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Працівників шахти №1 «Нововолинська», які входять до профспілки «Захист Праці» не пустили на прийом до голови Волинської ОДА, порадивши сидіти та мовчати.  Профспілка проситиме обласну раду висловити недовіру Володимиру Гунчику за бездіяльність та невиконання свої посадових обов’язків.

У п’ятницю, 17 лютого, на зборах профспілки «Захист Праці» було обговорено питання перебування на ДП шахта №1 «Нововолинська» невідомих, озброєних, військових людей та бездіяння місцевої поліції. Було озвучено пропозицію та прийняте рішення звернутися до голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика з вимогою втрутитися і розібратися в непростій ситуації, яка склалася на нашому підприємстві.

Оскільки голова ОДА проводить прийом громадян кожний третій понеділок місяця, ми з побратимами вирішили виїхати до обласного центру на зустріч з ним. Прямо з автомобіля передзвонили в секретаріат, щоб зареєструватися, тобто домовитися про зустріч. Відразу пролунало запитання хто ми і що ми. Я представився і коротко виклав суть зустрічі та питання, які нас турбують. Панянка в секретаріаті навідріз нам відмовила у зустрічі і, швидше за все, вигадала якийсь прийом громадян головою ОДА в Любешівському районі. На запитання, так що нам їхати в Любешів, категорично відмовила, сказавши: «Я гадаю що ви з губернатором там не пересічетесь, бо в нього дуже насичений графік». Тобто, дана пані нас феєрично відшила і на кінець  ще й запечатала: «Що ви хочете з губернатора? Хіба він шахтарям мало допоміг? Хіба вам не виплачують заплату? Якщо платять, то сидіть і мовчіть».

Що стосується зарплати співрозмовниці було повідомлено – це держави обов’язок, згідно законодавства виплачувати зарплату людям, яку вони заробили. Я запитав у  неї – хіба губернатор платить нам зарплату зі своєї кишені? Повторив хамовитій мадам, що ми по питанню озброєних невідомих осіб, які перебувають на шахті з дозволу директора та на яких не реагує поліція. У відповідь – губернатор жодного відношення та впливу на поліцію не має тому і питання вичерпано.

Народ, це просто шок! Голова обласної державної адміністрації не вирішує жодних питань, він боїться зустрічі з профспілками та працівниками вугільних підприємств Нововолинська. Я задаю собі питання для чого нам такий «губернатор»? Хоча, згідно функціональних повноважень, голови обласної державної адміністрації, він керує реалізацією внутрішньої та зовнішньої політики держави в регіоні. У межах своїх повноважень координує діяльність управлінь Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, Державного казначейства, Державної податкової адміністрації в області, обласних – управління юстиції, військового комісаріату, прокуратури та сприяє їм у виконанні покладених на ці органи завдань. Виходить, що у губернатора доволі широкий спектр питань, а також важелів впливу як на керівників підприємств, незалежно від форм власності, так і на правоохоронні органи області.

Мабуть, голову ОДА не бентежать питання озброєних людей на шахті, його не бентежать питання безпеки на шахтах. Добре, що губернатор координує роботу генерального директора ДП «Волиньвугілля» Зоріна О.О. , який перед приїздом М.Саакашвілі на одну із шахт нашого міста, видає наказ про міри запобігання терористичним актам. А те що на шахті №1 перебувають невідомі озброєні люди, для нього неважливо.

Знаєте, з таким відношенням до людей, я не розумію, чому на сесії Волинської обласної ради ще не поставили питання про недовіру голові обласної державної адміністрації пану Гунчику В.П.

Виходячи з вищевикладеного, я як голова профспілки «Захист Праці» на державному підприємстві шахта №1 «Нововолинська» змушений буду звернутися до голови обласної ради Ігоря Палиці, розглянути в раді питання про недовіру голові ОДА Гунчику В.П. за його бездіяльність та невиконання свої посадових обов’язків в частині реагування на важливі питання, які стосуються життя і здоров’я працівників Шахти №1 «Нововолинська».

Голова ППО ВНПС «Захист Праці»
на державному підприємстві Шахта №1 «Нововолинська»
Володимир Власюк




коментарів: 2
  1. Це, схоже, один із ключових елементів організованої злочинності на Волині. Навіть не досліджуючи цей феномен, кидається у вічі повна і майже абсолютна безкарність та кругова порука поміж керівниками місцевої влади міст обласного підпорядкування, ВОДА, ДП “ВВ”, суддів і правоохоронців. Набачився і натерпівся всякого. Продовжую дошукуватися правди у судах. Нам, Володимире, потрібно єднатися і гуртувати навколо себе людей для протидії злодюгам та бандюкам всіх мастей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *