<

Хочеш змін – пиши пост у Фейсбук!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:35 | 25.08.2016 / Блоги /
Перегляди
1
/ коментарі 4

Почну з далека. Після приїзду у Володимир-Волинський, майже рік тому, я не мала поняття, що через соціальні мережі можна вирішувати проблеми. А про те, що через Фейсбук можна вести діалог із владою – годі й говорити.

Коли жила в Рівному – то соціальні мережі використовували абсолютно по-іншому призначенню. Під час стажування в інтернет-виданні “ВСЕ” (Рівне) учили, що певну інформацію можна черпати з офіційних сторінок установ, місцевих чиновників та представників влади (наголошу, що це має бути ОФІЦІЙНА сторінка бізнесмена, депутата, міського голови та інших).

А тепер розпочнемо в безпосередній близькості до Володимира-Волинського. Моє враження – містом керує Фейсбук.

Щось не подобається і щоб вирішити питання пиши пост у соціальній мережі, а ще краще в соціально-орієнтованих групах. При чому чим більше підписників, тим швидше питання отримає відповідь або ж вирішиться. Найбільшою популярністю користується ВолодимирІнфо, АнтиАвтоАндони та Типовий Володимир.

Володимир-Волинський у цьому питанні унікальний. Пригадується і бунт трактористів на комунальному підприємсті “Полігон”. Увага (!), через пост депутатки міської ради у Фейсбуці. Навіть більше – Служба безпеки України подала до суду на підприємця через оприлюднені відео у соціальній групі.

У місті випрацьований принцип – “хочеш чогось – напиши пост”! І це у віртуальній реальності живуть дорослі люди, політики місцевого рівня, активісти, чиновницькі апарати органів місцевої влади та приватні структури.

Для прикладу – десь поклали неякісно асфальт. Візьмемо вулицю Професора Бобка, де була одна фотографія, кілька речень та прикріплені сторінки місцевих чиновників. На наступний день на місці працює купа людей в помаранчевих желетах та асфальтують ями, які перед цим залишили.

А оце недавно, на “закритому” засіданні (не хотіли допускати пресу), депутатка надала директорці теплокомуненерго скрін з Фейсбуку, де навпроти прізвища працівника комунального підприємства стояла позначка “грає гру”.

Хоча тут згадую слова однієї поважної людини у Володимирі-Волинському “А Ви впевнені, що це акаунт Ваш? (ім’я людини котрої написано)”. П.С. Я нікого не захищаю, просто пригадалось і все.

Хммм… іноді доходить до абсурду! Люди зустрічаючись десь на вулиці обговорюють пости, коментарі та світлини викладені кимось у соціальній мережі. Власну думку окремих людей, які працюють в певних установах трактують як офіційну позицію організації (це я про той випадок, коли мою власну думку подали як позицію видання і після цього намагаюсь не коментувати пости. Так-так я про скандал із м’ясорубками).

Хоча останнім часом мені дуже подобається фраза – “зараз сфотографую і напишу у Фейсбуці“. Зауважу, що не викличу відповідальних за певні дії, правоохоронців чи ще когось, а просто напишу пост. Корисно це чи ні?  Однозначної відповіді мабуть не знайти. Але це діє і так конкретно діє! Проте хочеться, щоб люди працювали більше в реальності, а не коментували пости!

У мене одне питання – а що далі?




коментарів: 4
  1. Чиста правда!

    А далі буде …далі.
    )

    Головне – щоб представники влади зрозуміли, що на їх вчинки є управа. І може тоді будуть вже працювати інакше.

  2. Ошибок в тексте много,неграмотно.Хотя с виду и год в Буге,и опыт,но это только с виду.УВЫ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *