<

Про другу сесію Нововолинської міської ради 7-го скликання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 13.11.2015 / Блоги /
Перегляди
3
/ коментарів 14

До другої сесії Нововолинської міської ради 7-го скликання  НМО ПП«Об’єднання «Самопоміч» готувалось заздалегідь. Проаналізувавши два основних документи , якими депутати будуть керуватися  до кінця своєї каденції  – виявили ряд незручностей , які заважають більш ефективній роботі депутата.

Виявилося ,що в депутата Нововолинської міської ради немає помічників, так як не прийняте положення про помічника-консультанта. Керуючись ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» депутат може мати до п’яти помічників.

Що таке помічник-консультант і для чого він потрібний!

  • Більшість депутатів не мають юридичної освіти , тому для того щоб підготувати вірно проект рішення, депутатське звернення, відповіді громадянам потрібен юрист.
  • Розносити звернення, вимагати документи для проведення перевірок та аналізу господарської діяльності, готувати кореспонденцію потрібен помічник.
  • Кожна постійно діюча комісія в Нововолинській міській раді працює в декількох напрямках, для кожного напрямку діяльності комісії потрібен фаховий експерт. Для прикладу людина, яка чудово знає проблеми культури та освіти, не має розуміння, що відбувається в торгівлі, а у нас діє комісія з питань торгівлі та побуту, освіти, культури.

Зважаючи на  вище описане , для продуктивної роботи депутата необхідні помічники. Їх кількісний склад вирішує  сам  депутат, про те  не повинен перевищувати п’яти осіб,  це зазначено в законі. https://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/93-15/print1445411605713145

Керуючись законом,  не пізніш ніж на другій сесії повинні бути прийняті регламент міської ради та положення про постійні комісії,  ми підготували свої проекти рішень ,адже на сайті Міської ради не було виставлено готових проектів рішень.

Після того, як в середу на сайті Міської ради з’явилися проекти, які будуть виноситися на сесії, ми проаналізували їх зміст і запропонували поправки, які потрібно внести в ці два основні документи, роздали кожному депутатові свої пропозиції.

Ми пропонували такі основні зміни:

  • для ефективної роботи комісії торгівлю слід віднести до підприємництва, захисту прав людини , соціального захисту населення.
  • включити комісію з питань запобігання та протидії корупції, впровадження інноваційних систем в управління місцевих органів самоврядування.

В ході попередніх обговорень оприлюднених проектів, депутати від Самопомочі зайняли позицію відстоювати представника від громадської організації в складі Виконавчого комітету Нововолинської міської ради.

По питанню умов оплати праці голові міської ради – ми попередньо обговорили та прийняли рішення , що поки не буде експертної оцінки, ми утримуємося від прийняття рішення.

На другій сесії Нововолинської міської ради, яка відбулася 12.11.15р.  Самопоміч активно відстоювала свою позицію щодо правок.

Нам вдалося ввести два напрямки в роботі комісій:

– протидії корупції;
– впровадження інноваційних систем в управління місцевих органів самоврядування.

Прийняли рішення внести зміни в положення щодо запропонованих змін регламенту.

  • здійснення контролю за ефективністю виконання планів і програм економічного та соціального розвитку;
  • здійснення контролю за ефективністю використання бюджетних коштів.
  • внесення пропозицій щодо ефективного використання та розвитку комунальної власності;
  • аналіз сучасних систем управління, відносно доцільності впровадження їх в органи місцевого самоврядування.

При голосуванні за склад виконкому всі депутати від Об’єднання Самопоміч утрималися.

Таке рішення було прийняте, так як нас не влаштовувало, що до складу Виконавчого комітету не було включено представника незалежної від влади громадської організації.

Перед голосуванням за питання оплати праці голови та його заступників, була висунута обґрунтована доповідь,  в якій було вказано на те, що КРУ перевіряло складові зарплати міського голови і порушень не виявлено .

Керуючись вище сказаним не було підстав не підтримувати дане рішення.




коментарів: 14
    • Перевірки КРУ відбуваються регулярно та планово. Про їхні результати, керівництво міської влади у Нововолинську знає іще до самої, власне, перевірки. Десь, так за місяць, перед тим. :))) Не скажу, що перевіряльники масово і гуртом закупляються, проте, справа тут може бути, як вбачається, у розгалуженій організованій злочинності. Як у випадку з поліцією чи іншими кривоохоронцями. Коли потрібно відкривати кримінальні справи, а вони не відкриваються. А відкриті – тихенько закриваються. Чи покривання місцевих керівників прокуратурою. За садочок № 9 та інші “подарунки” та преференції міської влади. Чи у судах. Коли шукається, (і знаходиться!) найменша відмазка на користь дій чи бездіяльності, імовірних міських мафіозних кланів. Думайте, Нововолинці! Міцно думайте.

  1. Пане Борисе! Я казав Вам і ще кажу: утримуватися під час голосувань за будь-яке питання порядку денного сесії – аморально і непорядно. А тим більше, у такій шахрайській, як нововолинська. Повинно бути так, або ні.

  2. Питання до Бориса Федоровича:
    Чи будуть звітуватись помічники депутата перед громадою?
    Чи будуть депутати вести прийоми громадян?

    • Питання із питань: Куди і коли прийти на прийом депутатами своїх виборців? Де вони будуть приймати: Скільки разів у місяць? Де можна ознайомитися із графіком прийомів громдян? А може, вони будуть жити своїми шкурними інтересами, приласкані і обціловані Сапожніковим? Як і їхні одіозні попередники?? :))) Горді і підлі сини Кавказу, перестарки ЖКО, та клановики-браття?

        • Дякую, але я про це знаю. І пишу не тільки про Сапожнікова, а різнопланово, на різні теми. Проте, найбільше зло на сьгодні, яке є у Нововолинську і яке розповсюджується по його теренах – саме ця людина. Незабаром погодитесь.

  3. Ну живіт рветься від сміху. Послухавши обгрунтовану доповідь в якій послалися на буцімто якусь міфічну перевірку КРУ ми вирішили підтримати дане рішення. Чувак-ти офіційні акти перевірки бачив, що стосуються зарплати мера. Ви повелися на порожні слова і повірили Сапожнікову що він отримує 6700 гривень. А слабо перевірити декларацію мера та його заступників. Я роблю висновок, що вас розвели і обдурили. Та стакими підходами до депутатства розводити і обдурювати вас будуть завжди. Міняйте тактику, наразі 1-0 в користь Сапожнікова!

  4. Я не вірю у те, що у нас щось зміниться у місті поки містом керує Сапожніков..

  5. Ваші пропозиції абсолютно логічні. Не дарма за вас голосувала. Борисе, як ви бачите можливий бюджет 2016. Що б ви змінили, якщо порівняти з 2015 роком

  6. Борисе Федоровичу! Чи не хотіли б Ви винести на наступну сесію міськради питання продажу землі діючого дитячого садка № 1 “Вишенька”, приватній особі?

  7. Дні прийому Нововолинської міської організації Політисної партії
    «Об’єднання «Самопоміч»
    Адреса:
    м. Нововолинськ, вул.. Нововолинська 51 корпус 1,
    офіс «Об’єднання «Самопоміч»

    1-а Субота місяця – Бабійчук Борис Федорович 10:00- 13:00 год. ;
    2-а Субота місяця – Соловйов Руслан Олександрович з 10:00- 13:00 год. ;
    3-а Субота місяця – Танчев Павло Михайлович з 12:00 – 14:00 год.
    4-а Субота місяця – Кметь Володимир Богданович 10:00- 13:00 год. ;
    2-а Середа місяця – Здига Алім Іванович з 09:00-11:00 год.;
    2-а Середа місяця – Куриленко Віктор Петрович з 16:00 – 18:00 год.;
    3-а Середа місяця – Кравчук Наталія Олександрівна з 16:00 – 18:00 год.;

    Первинна правова допомога:
    Вівторок – 10:00 – 16:00 Нич Тамара Ярославівна
    Четвер – 10:00 – 16:00 Нич Тамара Ярославівна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *