<

День народження Нововолинська. Алярмовий фоторепортаж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:38 | 30.08.2015 / Блоги /
Перегляди
6
/ коментарі 4

«Хто ходить зранку по гостях
Той – князь таких гулянок!
Вдудлив 100 грам – і вже, як цвях!
На те воно і ранок».

– Згадався переінакшений віршик із дитячого мультфільму. Фотогодинник на моїй камері фіксував 11:52. Було 30 серпня 2015 року. День уродин славного міста Нововолинська.

Проте, у Парку культури, вже «козакували». (Фото – 1) У громадському місці. Де не те, що споживати спиртні напої, а й палити тютюн заборонено українськими законами.

На тлі бродячого цирку, безалкогольних вітрин і шашликів приготованих сумнівного вигляду кухарями (декотрі із них явно були під «бодуном»), тішив очі намет де продавали медові напої. Міцністю, як пояснив продавець, від 25 до 40 алкогольних градусів. Ціни – від 60 гривень за пляшку. (Фото 2 і 3)

(Змушений попередити продавця, що я чоловік досвідчений і фоторепортажі зі Днів міста робив не один раз. Маю трьох свідків, котрі можуть підтвердити його власні слова.  І тому, у випадку судів чи якихось інших своїх брехливих дій, він спіймає великого облизня).

Власне, можна звичайно і «взяти на груди» – «сухий закон» у державі, що воює проти Росії, поки-що відсутній. Але, тільки у відведених для цього місцях – кафе, барах чи ресторанах із дозвільними ліцензіями. Яких навколо – греблю гати!   Проте, міська владі на чолі із давнім і «заслуженим господарником» привчила громадян пити горілку на газонах біля оновленої громадської, перепрошую, туалети. Єдиної, до речі, на всеньке місто шахтарів. Відвикнути дуже важко.

Давно обіцяних бійців Національної гвардії та спецпризначенців зі СБУ чи інших, не видно було. Ба, не помічалися й патрулі із місцевого МВ УМВС! Хоча, і обіцялись… Згідно поданої мною заяви начальнику міліції Я. Соломонюку.

Час наближався до полудня. Дехто із пияків робив спроби заспівати «Хлопці підемо!.. Куди зібрались?

Очевидно, протоколів за споживання алкоголю і пива у громадському місці, і на цей раз не буде. Поздоровляю міську владу Нововолинська та місцеву міліцію зі ще однією, на цей раз ювілейною річницею, (65 років) знаменною датою. Цікаво: зранку пиячать, а що  буде ввечері та вночі, після концертів?

Бажаю всім державним, так би мовити штатним службовцям на зарплаті у міськраді та міліції, що незабаром стане поліцією, здоров’я і щастя у особистому житті!

30.08.2015 року

Фото-1
Фото-2




коментарів: 4
  1. у Бидзюри якась манія величі. Хто він такий у Нововолинську? Депутат, або журналіст з посвідченням?Ні, він ніхто!

  2. брєд сивої кобили. Навіть в Польщі, де платять штрафи за розпивання всі на святкування дня міста і інших свят на відведеній території довзоляється розпивати спиртні напої.

  3. У нашому місті не так гарно організовують ці святкові ярмарки, але все ж це не лише наша традиція. У Європі всі міста проводять такі гулянки, навіть здавалося б у таких історичних місцях, що мене це дивує. Наприклад, заставити усю центральну площу палатками, бо в них свято пива, і скрізь продають пиво, В ГРОМАДСЬКОМУ МІСЦІ. Біля Шевченка поки що такого у нас не бачила. Я рахую, що на свто повинно бути багато музики, розваг і алкоголю, щоб усім вистачило) а пити, чи не пити – це кожен вирішує сам. Оде що мені не сподобалось – це те, що було мало освітлення, особливо вздовж стадіону, де за той вечір пройшло тисяча людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *