<

Чому ж усі скаржаться на міліцію?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:00 | 10.09.2015 / Блоги /
Перегляди
4
/ коментарів 12

Майбутнє будує кожен. Своїми словами та вчинками. Держава прагне до європейського майбутнього, але є багато причин, чому нам до нього ще далеко.

Тиждень назад зі мною сталась така ситуація. Пішли ми з двоюрідними братами погуляти ввечері. Купили морозива, катались на гойдалках, сміялись, загалом, весело проводили час. Повертаючись додому, ми чуємо як щось прогуркотіло. Одразу зазначу, вони у мене обоє менші, одному-16, другому- 12. Ми зупинились, аби зрозуміти ситуацію. Метрів за 100 від нас виходить компанія молодиків, і як виявляється уже на світлі, вони були уже добряче випивші та з битами. Чомусь їхня увага загострилась на нас, і найменший кинувся втікати. Поки ми добігли додому (добре, що недалеко), вони встигли на нас обізлитись та поматюкатись у нашу сторону. Шум почув мій дядько, який вийшов подивитись, що ж робиться. Поки він розбирався, один з випивших, як виявилось, підлітків щось розбив у сусідньому будинку. Організми були настільки п’яні, що ледве тримались на ногах.

Чомусь їхню увагу привернув мій 16-річний брат, і саме до нього вони кричали та матюкались. Зайшовши на подвір’я, один з них почав махати битою над головою мого дядька. Не подіяли і нормальні слова (хоча, хіба на таких слова подіють?), ні погрози зателефонувати у міліцію. Врешті, розуміючи що потрібно обороняти свій дім від напасті, дядько взяв перше, що потрапило під руку. Також зазначу, що у хаті була моя тітонька з 10-місячною дитиною. Розмахуючи битою над головою дядька, молодики кричали та матюкались так, що я б ніколи не подумала, що ці люди є тверезими та мали поняття про якусь культуру. Це не була 12-та година ночі, це була приблизно 9-та година вечора, але вже стемніло.

Отож, ситуація. На нашому подвір’ї стояв абсолютно п’яний неконтрольований молодик, який погрожував моєму братові, 44-річному дядькові та, власне, посягав на нашу приватну власність. Другий чіплявся до прохожих, знову чутно крики, звуки чогось розбитого. Як абсолютно адекватні люди, ми розуміємо, що все таки варто викликати наряд міліції, аби заспокоїли оцих неврівноважених.

Ми додзвонились з 3-го разу, це по-перше. По-друге, наряд не приїхав ні через 5 хв, ні через 10, ні через 20… Ми живемо не в кінці міста, машиною їхати з відділку до нашого місця проживання хвилин 5-7. Максимум 10. Тепер такі явища стали нормальними у наш час. У європейских країнах це взагалі недопустимо.

Ці п’яні розбишаки втекли, почувши, що ми все таки додзвонились, та періщили битами усе, що бачили на своєму шляху ще пів ночі, що було чутно через привідкрите вікно.

Питання – що робити в таких ситуаціях? Чому наряд міліції дозволив собі не приїхати? Я, звісно, дівчина бойова, але розумію, що якби щось сталось з моїм дядьком у цій перепалці, то я не подолаю двох п’яних з битами. Тобто, троє дітей і їхня мама могли б залишитись беззахисними, тому що почуття міри не було ні в одного з цієї шайки. Як оберігатись? Це був вечір, місто у нас не таке велике, що не вистачає людей для таких цілей.

В разі чого, що повинна була б робити матір, аби захистити дітей від хуліганів?

Мене вразив той факт, що наряд міліції просто не приїхав, і я тепер розумію, за що їх так не люблять. За що ж так не любити свою націю, свій народ, аби будучи стражем порядку не захистити їх від небезпеки? Чому ж так не поважати себе та свою країну, аби не почати її відбудову з себе та зі своїх вчинків, які передбачені законодавством України?

Йдучи вперед, подивіться на свій зовнішній вигляд. Кожен кричить про європейське майбутнє, про європейські цінності… До чого це все, якщо кожен не почне відроджувати державу з себе? Для чого всі ті великі слова, коли люди просто порушують правила дорожньої безпеки, викидають сміття, куди забажають, та просто поводять себе, як свині?

Велике майбутнє держави починається з кожного. Почни зміни з себе: перестань паплюжити українську мову, перестань смітити і найголовніше: позбав себе байдужості до всього. Це губить загальнонаціональну свідомість.

Україна починається з тебе.




коментарів: 12
  1. Потрібно перетелефонували ще раз і запитати чергового міліціонера прізвища усіх працівників чергової групи. А тоді не відкладаючи написати заяву начальнику міліції з датами, годинами і прізвищами

  2. Для цього у кожного в хаті повинна бути вогнепальна зброя і штикова лопата. Якщо виродок перейшов ваш паркан – сміливо стріляйте на враження, а труп закопуйте, аби потім відкопати і вивезти на утилізацію. Міліція – це апендецит в сучасному суспільному організмі.

  3. Міліції недовго вже залишилося існувати. Буде нова поліція будемо дивитися що зміниться

  4. спасение утопающих дело рук самих утопающих,купите револьвер флобера ,на него не надо разрешение,в случае конфликта применяйте его

  5. Непогано, дівчино, як для початку. Тільки сміливіше – із прізвищами. Ніхто вам нічого не зробить, провірте.

  6. Скільки коштує револьвер флобера? Хочу такий мати, я адекватна та не вживаю алкоголю, але з огляду на те, що на сьогоднішній день не почуваюся в безпеці навіть у власному помешканні, а у мене малолітня дитина. Тому мушу якось захистити і себе, і дитину в небезпечній ситуації.

  7. Міліція втратила назавжди довіру суспільства, як правоохоронна інституція. Тому, що там працює увесь зброд, нажаль…

  8. Краще бути на лаві підсудних, чим лежеати на лаві в морзі.
    Вогнепалку треба мати, бажанро нарізну .

  9. Аналогічну ситуацію з приіздом міліції мали ми в будинку на шахтарському мікрорайні ,коли пяний чоловік знущався зі своєї сімї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *