<

Без єдності – нікуди!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:27 | 28.12.2014 / Блоги /
Перегляди
0
/ коментарів 7

Як і під час виборів, і перед тим, знову перекрили дорогу шахтарі.

Чимало людей незадоволено бурчать. Ще б пак – їм треба кудись їхати, а тут шукай, як оминути бунтарів.

Разом з тим – є і прихильники. Правильно, потрібно відстоювати свої інтереси, відвойовувати зароблене. Тим більше – зароблене важкою працею. І небезпечною. За вугілля розплачуються найдорожчим – здоров′ям.

Шановні, де ваша солідарність? Хіба не цього – єдності – нас навчив Майдан? Хіба не спільними силами ми зламали стару систему?

Прокидайся, Нововолинську! Вони йдуть боротись за НАШЕ майбутнє. І якщо не почує їх влада тут – шукатимуть правду в столиці.

Я по натурі своїй оптиміст і щиро сподіваюсь, що в державі таки знайдуться кошти на вугульновидобувну галузь. Що Нововолинськ й надалі буде в першу чергу шахтарським. Боляче, коли про нас говорять як про місто наркоманів та СНІДу.

Погодьтесь, який сенс везти чорне золото з ПАР чи Австралії, якщо його дарує щедра волинська земля?! А покладів – ще багато. Буде вельми несправедливо, якщо закриють шахти.

Як переказують самі горняки, на вже знищених і давно вбитих копальнях – 2,3,4,5,6,7,8 – ресурсів чимало. Про це згадувала й жіночка, що виступала на мітингу в вівторок, 23 грудня. Зокрема, про пласт у два з половиною метри на шахті 1. І, знаєте, я їм вірю.

Я, молодий 20літній уродженець Нововолинська, закликаю вас усіх, мої односельці, підтримати мітинг арів. Спільними зусиллями вбережемо місто утворюючу галузь.

Це – їхній фронт. Вони так само воюють за майбутнє України, не далеко, відновлюючи територіальну цілісність країни, рятуючи її від загарбника. Воюють за робочі місця не лише для себе ,а й для інших.

Шахтарі не дають вбити місто. Твоє. Моє. Наше.

Сприймайте мене за мрійника та романтика, що не набавився у революції. Та запитайте в самих себе, чи любите Нововолинськ, чи можете підтримати символ його – шахтарів. І – дійте.

Я – з ними! Я – за правду! І за майбутнє.




коментарів: 7
  1. Саме так, ми живемо за рахунок вугільної промисловісті. Закриють шахти- місто буде мертвим. Хочеться вірити, що нарешті буде наведений порядок.І шахтарі не будуть ВИПРОШУВАТИ свою зарплату.

  2. На рахунок того, що місто живе від шахт- це міф. Адже порахуйте скільки тепер шахтарів, скільки підприємців, скільки людей працює на інших великих підприємствах а скільки їздить за кордон і привозити гроші з інших країн. Ви здивуєтесь, але шахтарів не буде 80 %. Тим більше, що глобально для держави шахти є збитковими. А хто така держава – це ми з вами. Так, на даний час держава змушена видобувати вугілля для ТЕЦ. Але є інші джерела енергії, тому від збиткових шахт потрібно відмовлятись створювати інші джерела. Більше екологічно чисті, більш вигідніші і більш безпечніші. Адже наші з вами податки йдуть на забезпечення регресів травмованим або хворим шахтарям. Хіба це вигідно.

    • А ось цих громадян то що на вулицю викинути ?!! Так??! Шо небудь!!!

      ЇХ НЕОБХІДНО ПІДТРИМУВАТИ!, а то нашу Волинь зариють, 51 бригаду вже розформували всі бойові знамена забрали незаконно, принизили на всю країну , і шахти наші так само хочуть знищити!!!

  3. Шановна пані Ольго. Якщо беруть на роботу, це не означає, що довічно чи до пенсії. Ми ж не в соціалістичній державі живемо. Ми будуємо ринкову країну( на скільки мені відомо). Я абсолютно проти того, щоб людям не виплачували зарплату за напрацьоване. Але якщо підприємство не рентабельне, то його треба або закривати, або дотувати(якщо воно стратегічне). Керівники держави визначаться чи стратегічно важливі їм шахти чи ні. І мають пояснити народу своє рішення. Ваші емоційні записи в коментарях ні до чого не призведуть.

  4. ви здивуєтесь Сергій,який це буде удар для міста серед понад 3000 працівників шахт 70% молодь і недивуйтесь,що коли їм небуде, що їсти вони поїдуть не на заробітки а підуть бомбануть вас!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *