<

ЖКО Нововолинської міської ради, мабуть, нікому непідвладне

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:35 | 13.06.2015 / Статті / /
Перегляди
7
/ коментарі 2

Такий висновок можна зробити спираючись на продовження історії про справу, що стосується порушення чинного законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування на ринку послуг оренди майна, а саме незаконне встановлення орендної плати для тринадцятьох орендарів приміщень за адресою м.Нововолинськ, вул. Святого Володимира 1,3, серед яких – підприємці, господарські товариства, адвокати та навіть благодійний фонд і реєстраційна служба міського управління юстиції.

Про цю проблему ми вже говорили у матеріалі “Сам собі країна”. Але, як виявилось, гра в “котики-мишки” з міською радою лише розпочалась. Нагадаємо, що Рішенням адміністративної колегії Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 30.12.2014 р. було визнано, що Нововолинська міська рада вчинила порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Після винесення рішення на його виконання було дано цілих 2 місяці. Минуло більш ніж 5. І що ми маємо? Картина, м’яко кажучи, досить невесела. Житлово-комунальне господарство не вважає за потрібне дотримуватись, в першу чергу закону, а крім нього, ще й рішення Антимонопольного комітету.

Проект рішення “Про оренду комунального майна територіальної громади міста Нововолинська” навіть нарешті  був винесений на  сесію міської ради. Однак, після прийняття 22.05.2015р. даного проекту Рішення на черговій сесії міської Ради воно так і не було оприлюднене, та відповідно досі не набрало законної сили. Тим самим надалі продовжується порушення законних прав орендарів.

Чому? На думку територіального відділення, дії представників міської ради щодо затягнення процесу прийняття призводять до збільшення витрат орендарів по сплаті орендної плати за комунальне майно. Антимонопольний комітет України вдруге, більш наполегливо прохає міську раду дотримуватись чинного законодавства, цього разу пригрожуючи зверненням до господарського суду Волинської області з позовом про примусове виконання рішення адміністративної колегії від 30.12.2014 року №49.  Хто ж може протидіяти цьому свавіллю?

Саме це намагаються вияснити орендарі. Їх звернення були надіслані голові спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України по питанням приватизації п. Б. Філатову, голові Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, голові Волинської обласної Державної адміністрації п. В. Гунчику, а також депутатові Верховної Ради України Гузю І.В., який в свою чергу скерував запит з цього приводу до Нововолинського міського голови Сапожнікова В.Б. Але поки ніяких змін не відбулось.

До того ж ЖКО Нововолинської міської Ради неупинно продовжує нараховувати орендарям завищену орендну плату як за приміщення офісів так і за приміщення загального користування – коридори, туалети, сходові площадки. Чи ж доб’ються містяни громадяни дотримання вимог закону і справедливого ставлення з боку ЖКО?

Складається враження,що ЖКО і Нововолинська міська Рада живуть і працюють по якимось своїм законам, нехтуючи при цьому законні інтереси представників громади  міста.  Відповіді на це та інші запитання ми шукатимемо і надалі.

02
03




коментарів: 2
  1. Та вони живуть з тої оренди. В Чайкі зарплата 6 тисяч! Надходження від оренди мають іти в бюджет міста , а жко їх проїдає.

  2. Ну то не треба викручувати з корови криваве молоко, бо корова копита відкине

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *