<

Як вибрати взуття для спорту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:56 | 12.03.2022 / Статті / /
Перегляди
120
/ Коментарі відсутні

Спортивне взуття – обов’язкова частина атлетичного екіпірування. Від правильного вибору кросівок залежить не тільки результат, але й здоров’я спортсмена. Адже пригідне взуття запобігає травмам та розтягу зв’язок стопи.

Виробники спортивного взуття подбали про аматорів та професійних гравців, розробивши лінійки кросівок для кожного виду спорту окремо.

Як підібрати взуття для найпопулярніших спортивних активностей? Рекомендації надали консультанти магазину Sport-Hunter. Далі у статті – про особливості вибору бігових, тенісних та футзальних моделей спортивного взуття.

Біг

Навіть якщо ви лише бігаєте по декілька кіл навколо парку, вам потрібне спеціальне бігове взуття. Модні снікерси на товстій підошві та кеди категорично не підходять для забігів. Неякісне взуття може спричинити дискомфорт та стати причиною травми під час пробіжки. В кросівках для бігу передбачена хороша система вентиляції та зручні устілки. Перегляньте актуальні бігові моделі за посиланням: https://sport-hunter.com.ua/obuv/.

Для повільного бігу на довгі дистанції вибирайте кросівки з об’ємною підошвою та гарною амортизацію й стабілізацію стопи. Спринтери, навпаки, обирають легкі моделі без амортизації. А от для пробіжок в умовах пересіченої місцевості потрібна жорстка підошва з агресивним протектором або з шипами.

Теніс

Ця гра дуже динамічна й вимагає постійних рухів, тому варто вибирати спеціалізоване взуття для тенісу, яке відповідатиме призначенню: різкі рухи, стрибки, пробіжки на корті. На відміну від бігових кросівок, тенісні випускають далеко не всі спортивні бренди. 

В Sport-Hunter радять придивитися до іспанського бренду Joma. Тенісні кросівки цієї марки на шнуруванні, що забезпечує надійну фіксацію гомілкостопу та запобігає появі надмірних набряків ніг. 

Взуття має оптимальну амортизацію та підтримку з боку, а спеціальна підошва забезпечує ідеальний контакт та зчеплення з покриттям. Тому взуття вибирають зважаючи на тип корту: штучний газон, хард, ґрунт, тенісит.

Футзал

Для гри у мініфутбол класичні шиповані бутси не підходять, адже шипи ускладнюють біг по підлозі у залі. Навпаки, потрібна еластична підошва без шипів для гарної амортизації. Професійні футзалки більше схожі на легкі кросівки чи кеди, що забезпечують відмінне зчеплення підошви з поверхнею.

Особливості футзальних кросівок:

  • анатомічна конструкція з низькою посадкою;
  • тонкий та легкий верх, щоб краще відчувати м’яч;
  • укріплена зона носка та п’ятки;
  • є вставки для вентиляції стопи;
  • м’які анатомічні устілки всередині;
  • асиметричне шнурування, щоб не порушувати траєкторію польоту м’яча.

Під час вибору футзалок потрібно зважати на матеріал виробу. Під час гри ноги можуть трохи набрякати, тому взуття стає тісним. Оскільки шкіра з часом розтягується, шкіряну пару купляють розмір у розмір. А от синтетичні футзалки краще придбати на пів розміра більше, щоб не відчувати дискомфорт у грі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *