<

Як вберегтися від крадіжок із автомобілів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:36 | 9.03.2015 / Статті /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

«Машина – не розкіш, а засіб пересування» цей крилатий вислів на протязі багатьох років неодноразово чули від відомого актора у знайомій усім кінострічці.

Але на теперішній час автомобіль, як засіб пересування став дорогим задоволенням (враховуючи ціни на пальне та автозапчастини), а тут ще й злодії «допомагають», які крадуть практично все: автомагнітоли, інструменти залишені в автомобілі, барсетки, гаманці, мобільні телефони,відеореєстратори тощо.

Про збільшення крадіжок із автомобілів свідчать кількісні показники проведених оглядів місць подій експертами сектору №3 відділу техніко-криміналістичного забезпечення органів внутрішніх справ НДЕКЦ при УМВСУкраїни у Волинській області, які обслуговують нововолинський міський таіваничівський районний відділи міліції.

Начальник сектору №3 Андрій Капітан розповідає що, найпоширенішими способами проникнення в автомобілі у злочинців є злам замків дверей, капоту та розбиття скла.

У радянських автомобілях замки дверей та капоту можна легко відкрити ножицями, відмичками та підбором ключа, розбити вікно теж не потребує великого уміння, при цьому встановлена сигналізація злодію не дуже заважає так, як зловмисник на крадіжку затрачає до 40 – 50 секунд. Постає питання, як уберегтися? Звичайно поради на всі випадки життя дати не можливо, але до основних порад експертів – криміналістів, які у складі слідчо-оперативної групи виїжджаючи на всі крадіжки із автомобілів бачать «недоліки» зі сторони власників автомобілів, бажано прислухатись. Подбайте про надійне місце знаходження транспорного засобу на час вашої відсутності. Залишаючи авто навіть не надовго, не залишайте ключі в замку запалювання, незакриті вікна дверцят та самі дверцята. Закриваючи кришку бензобаку, можна попередити крадіжку пального з автомобіля. Не залишайте в автомобілях цінні речі, гроші, документи, барсетки і особливо на видному місці тому, що нерідко саме через такі випадки автовласники провокують злодія, який завжди помітить безпечно залишений гаманець, барсетку, мобільний телефон на інше. На ніч залишайте автомобіль на стоянці, яка охороняється, а якщо це не можливо то на добре освітлювальному місці.

Якщо ви зловили злодія «за руку» і бачите що ситуація виходить із вашого контролю спробуйте привернути увагу оточуючих та викликайте міліцію.

Ідеальних злочинів не буває – говорить начальник сектору Андрій Капітан, злодій залишає за собою свої індивідуальні сліди, і це не обов’язково відбитки пальців, але й запахові, потові сліди по яких слідчий та експерт вийде на слід злодія. Але все ж таки щоб власникам автомобілів не бути в неприємній ситуації (крадіжка хоч і сама дрібна не піднімає настрій автовласнику) та не провокувати злодія, ще раз повторюсь: «Шановні автовласники збереження вашого майна у багатьох випадках залежить від Вас самих».

PM603image001
PM439image002
PM12image003
PM798image004




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *