<

Як це було: у село, де живе два десятки людей, вперше приїхав народний депутат

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:49 | 14.09.2018 / Статті / /
Перегляди
311
/ Коментарі відсутні

Немає чим доїхати з села до найближчої лікарні, старі вікна, двері, дахи і стіни  у фельдшерсько-акушерських пунктах, які тріщать по швах, і відсутність медика взагалі: те, чим живуть люди невеличких сіл в Устилузькій громаді. Є, щоправда, й переваги: чисте повітря, по-особливому гарні краєвиди і працьовиті люди.

У громаді – 26  населених пунктів. Поряд – кордон з Республікою Польща, а на території громади розташований митний пункт пропуску «Устилуг», який часто дає можливість підзаробити молоді, бо здебільшого, бідкаються люди, залишатися в селі ніхто не хоче. Кажуть, немає перспективи.

Днями відвідав та поспілкувався із людьми в Устилузькій громаді народний депутат України Ігор Гузь. На зустрічі у селах Коритниця, Новини, Полум’яне, Турівка, Заболоття та Селіски прийшли люди з різними проблемами: розповіли про автобус, який їздить нерегулярно, відсутній фельдшер і магазин, де можна було б придбати найнеобхідніші медикаменти, продукти, а також просто розпитати про майбутнє країни.

Старожили кажуть, ще ніколи «живим» депутата Верховної Ради не бачили, а нардеп Ігор Гузь – перший, хто з’явився «не в телевізорі».

Він зазначив: «Ми з командою минулого і цього року відвідаємо усі 211 населених пунктів округу. Можливо, хтось не знає, але мій округ – це не тільки Володимир-Волинський район і Устилузька громада, а ще й Іваничівський, Любомльський райони та два міста – Володимир-Волинський і Нововолинськ».

Зустрічі відбулися у ФАПах, клубах та просто на вулиці. Втім, людей це не зупинило, адже, до прикладу, у селі Полум’яне, де живуть 22 людини, на зустріч фактично прийшло півсела.

«Хто очікував, що після об’єднання в громади буде «рай на Землі», – помилявся. Щоб скерувати ситуацію на позитивний результат – працювати спільно мають старости, голова ОТГ та жителі самої громади», – зазначив парламентар.

Разом із депутатом працювали помічники – Віктор Хиць, Валентина Романюк, а також голова громади Віктор Поліщук, старости – Валентина Томчук, Неоніла Панасюк та Анатолій Яльницький.

Варто зазначити, що за час парламентської роботи Ігоря Гузя з його пропозиції для соціально-економічного розвитку Устилузької ОТГ із державної субвенції надійшло майже 3 мільйони гривень. За ці кошти реконструювали дитсадок в центрі громади за понад півмільйона гривень, замінили вікна на енергозберігаючі у будинках культури та школах, закупили звукову апаратуру та комп’ютерну техніку для потреб навчальних закладах, провели опалення в клубах та встановили дитмайданчики.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *