<

Як стати депутатом чи головою місцевої ради в 2015 році: правила балотування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:59 | 8.09.2015 / Статті /
Перегляди
148
/ коментарі 273

Право участі у виборчому процесі як кандидата на посаду сільського, селищного чи міського голови, а також в депутати місцевих рад регулюється Законом України «Про місцеві вибори» і реалізується громадянами шляхом висування своїх кандидатур на ці посади через місцеві партії або ж шляхом самовисування.

Зразки заяв і форми виборчої документації для місцевих виборів 2015-го року

Про окремі аспекти процесу висування кандидатів на місцевих виборах 2015 року розповідає юрист центру права РОГО «Комітет виборців України» в м. Сарни Вячеслав Горбенко:

Хто може і хто не може бути кандидатом у місцеві депутати чи сільським, селищним або міським головою?
Кандидатом у депутати, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови може бути громадянин України, якому виповнилося 18 років.

Не можуть бути кандидатами особи, яких визнано за рішенням суду недієздатними та особи, які мають судимість за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, злочину проти виборчих прав громадян чи корупційного злочину, якщо ця судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку.

Яка тривалість процесу висування кандидатів на посади депутатів сільських і селищних рад, кандидатів на посади сільських, селищних та міських голів?

Висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного та міського голови розпочинається з 21 вересня і закінчується 30 вересня 2015 року включно.

Хто має право висувати кандидатів у депутати сільських і селищних рад та кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови?

Висування кандидатів у депутати сільських і селищних рад та на посади сільських, селищних і міських голів може здійснюватися як шляхом самовисування, так і шляхом їх висування місцевими організаціями партій – республіканськими в АР Крим, обласними, районними, міськими та районними у містах.

В ЗМІ була інформація, що в містах з кількістю виборців більш ніж 90 тисяч осіб не можна самостійно висунути свою кандидатуру на посаду міського голови без підтримки партії. Чи правда це?

Ні, неправда. Жодних обмежень щодо цього в законодавстві немає. Наприклад, на посаду міського голови Рівного чи Луцька особа може бути висунута як кандидат або через місцеву організацію партії, або шляхом самовисування. Так само і в усіх містах, де кількість виборців становить менше 90 тисяч осіб.

Чи вправі громадяни України самостійно висуватися як кандидати в депутати обласної, районної, районної в місті чи міської ради без підтримки (без рішення) будь-яких місцевих організацій партій?

Ні! Адже право висування кандидатів у депутати Верховної Ради АР Крим, усіх обласних, районних, міських, у тому числі міст Києва та Севастополя, районних у містах рад реалізується виборцями у відповідних багатомандатних виборчих округах лише через місцеві організації партій. Можливості самовисування до таких рад на цих виборах закон не передбачає.

Чи місцеві організації всіх партій мають право під час місцевих виборів висувати своїх кандидатів у депутати або на посади сільського, селищного чи міського голови?

Ні, не всі. Такого права позбавлені місцеві організації партій, щодо яких у визначеному Кабінетом Міністрів України порядку Міністерством юстиції прийнято рішення про невідповідність її або партії в цілому діяльності, найменування та/або символіки вимогам Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Наприклад, на сьогодні такі рішення про невідповідність прийняті стосовно Комуністичної партії України, Комуністичної партії України (оновленої) та Комуністичної партії робітників і селян. Тому місцеві організації таких партій висувати своїх кандидатів на цих виборах до рад від себе не можуть.

Чи потрібно кандидату на посаду голови чи в депутати місцевої ради бути членом партії, яка його висуває?
Ні, не потрібно. Кандидатом може бути як член такої партії, так і безпартійний громадянин України.
Чи може одна і та ж сама особа одночасно бути висунута і кандидатом у депутати сільської чи селищної ради, і кандидатом на посаду сільського, селищного або міського голови?

Ні, не може. Якщо особа висунута кандидатом у депутати сільської чи селищної ради, то одночасно висунути її на цих виборах на посаду сільського чи селищного або ж міського голови заборонено.

Чи може одна і та ж сама особа одночасно бути висунута кандидатом у депутати двох різних міських чи районних або обласних рад?

Ні, особа не може бути висунута кандидатом у депутати в багатомандатному виборчому окрузі більш ніж до однієї місцевої ради відповідного рівня (більш ніж до однієї обласної, однієї районної, однієї міської, однієї районної в місті ради). Тобто, одна і та ж особа одночасно не може бути кандидатом, наприклад, до Волинської і Рівненської обласних рад чи до Сарненської і Дубенської районних рад.

Разом з тим, одна і та ж особа одночасно може бути висунута кандидатом до Рівненської обласної та Рівненської міської чи Костопільської районної рад. Але в такому випадку вона має бути висунута місцевою організацією лише однієї політичної партії.

Чи може одна і та ж особа одночасно бути висунута кандидатом на посаду сільського або селищного голови та в депутати районної чи обласної ради?

Законом України «Про місцеві вибори» передбачена можливість одночасного падання кандидатури на посаду сільського, селищного голови та кандидатури в депутати обласних, районних, міських, районних у містах рад. Але таке висування відповідного кандидата має здійснити місцева організація лише однієї політичної партії.
Коли і куди подавати документи реєстрації кандидатом у депутати сільських і селищних рад або кандидатом на посаду сільського, селищного чи міського голови?

Для реєстрації особи кандидатом у депутати сільських і селищних рад або кандидатом на посаду сільського, селищного чи міського голови потрібно подати відповідну заяву з доданими до неї документами до відповідної територіальної виборчої комісії. Так, для реєстрації кандидатом на посаду міського, селищного чи сільського голови документи потрібно подати до відповідної міської, селищної або сільської виборчої комісії, створеної на території того населеного пункту, головою якого прагне стати такий кандидат.

В свою чергу реєстрацію кандидатів у депутати селищних і сільських рад проводитимуть відповідно селищні і сільські територіальні виборчі комісії.

Відповідні документи для реєстрації кандидатом особа може подати до виборчої комісії в період з 21 по 30 вересня 2015 року включно. При подачі документів потенційному кандидату територіальна виборча комісія має видати довідку із зазначенням дати і часу їх прийняття та переліку прийнятих документів. Після отримання документів у комісії буде 3 дні, щоб прийняти рішення зареєструвати особу кандидатом чи відмовити їй у такій реєстрації. Зокрема, відповідна ТВК, до якої подано документи на реєстрацію особи кандидатом, не пізніш як на третій день з дня прийняття заяви та доданих до неї необхідних документів, але не пізніш як до 1 жовтня 2015 року включно приймає рішення про реєстрацію кандидата або про відмову в його реєстрації.

Які документи потрібно подати особі, котра балотується шляхом самовисування, для реєстрації її кандидатом у депутати селищної чи сільської ради або кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови?

Перелік документів, які особі необхідно подати до територіальної виборчої комісії для її реєстрації кандидатом у депутати селищної чи сільської ради, на посаду сільського, селищного, або міського голови є однаковим.
Ця особа має особисто прибути до відповідної територіальної виборчої комісії, пред’явити свій паспорт громадянина України та подати такі документи:

1) заяву про самовисування кандидатом у депутати чи кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови;

2) заяву про згоду на оприлюднення своїх біографічних відомостей у зв’язку з участю у місцевих виборах;

3) свою автобіографію, яка обов’язково повинна містити: прізвище, власне ім’я (усі власні імена) та по батькові (за наявності), число, місяць, рік і місце народження, відомості про громадянство, освіту, трудову діяльність, посаду, місце роботи (заняття), громадську роботу (в тому числі на виборних посадах), партійність, склад сім’ї, місце проживання, контактний телефон, наявність чи відсутність представницького мандата та судимості за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, злочину проти виборчих прав громадян чи корупційного злочину;

4) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за формою, встановленою Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції»посилання для скачування форми декларації;

5) чотири фотографії кандидата розміром 4×6 см.

Чи вправі територіальна виборча комісія відмовити в реєстрації кандидата з підстав виявлення помилок у поданих на реєстрацію документах?

Ні, такого права ТВК не має. Відповідно до Закону «Про місцеві вибори» помилки і неточності, виявлені в поданих на реєстрацію кандидатів документах, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації цих кандидатів. Якщо ж таке трапиться, то оскаржити відповідне рішення потенційний кандидат може в суді.

Про це повідомили у юридичному відділі РОГО КВУ




коментарів: 273
  1. цікавий пункт -4) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за формою, встановленою Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції»

  2. Чи може громадянин балатуватись в депутати Міської Адміністрації від партії при цьому будучи прописаним в іншому районі цієї ж області?

      • Доброго дня, Андрій! Можете будь – ласка обгрунтувати свою відповідь, якщо можна посилаючись на закон!?

    • Прописка не выдыграє ніякої ролі. Балотуватися може громадянин України, старше 18 років, несудимий. Інших умов, поки в Законі немає. (може щось і упустила, але про прописку там мова не йде).

  3. а який внесок чи держмито повинен сплатити кандидат в місцеві депутати і чи взагалі він е.

    • для кожної ради є встановленна сума грошової застави, яка вноситься на спеціальний рахунок відповідної виборчої комісії!

    • Надішліть будь ласка зразок заяви про самовисусання кандидата на голову сільської ради ти депутатів сільської ради на bobuk1997@mail.ua

  4. Чи може державний службовець, бути депутатом селищної ради? Якщо можна, правове обгрунтування.

    • однозначно- може!!!! а де написано шо державний службовець чимось відрізняється від інших гроадян свої правом виборчим???

      • Наталіє, дуже вдячний Вам за відповідь! Сумніви виникають у зв’язку з аналізом норм законодавства щодо наявності заборони суміщення службової діяльності депутата місцевої ради!

        • уточнюю подібне запитання, яке мене турбує: “Чи може посадова особа міської ради (спеціаліст або керівник відділу) бути депутатом цієї ж ради???”

  5. В якій формі повинні бути оформлені заяви про самовисування та про згоду на оприлюднення даних? Буду дуже вдячна за швидку відповідь.

  6. Підкажіть, чи можна депутатом в районну раду висуватися від політичної сили і водночас самостійно (не від тієї ж політичної сили) висуватися на сільського голову?

    • самовисування можливе тільки на посаду сільського, селищного , міського голови чи старости! а з приводу рад то одна особа може балатуватися кандидатом в депутати в одну міську раду, одну районну раду, одну обласну раду від однієї політичної сили!

      • мене теж турбує це питання… спробую його викласти ще раз, т.к. не отримала точної відповіді. Чт може людина балатуватися на голову міської ради шляхом самовисування і в той самий час йти в депутати міської ради від політичної партії??? Рада одна – сказано може від однієї парії, а якщо партія і самовисування, то як? можливо таке балатування

          • Вже чотири дні консультуюсь з цього питання в різних інстанціях. На гарячій лінії Комітету виборців України сказали що якщо кандидатура подана від політичної сили в депутати, то і на сільського голову треба висуватись тільки від тієї ж політичної сили. Більшість юристів теж схиляється до тієї ж відповіді.

          • ми сьогодні реєстрували кандидатів від партії і самовисуванців! побачим чим це закінчиться! але нам дозволили це зробити

          • Ви знаєте, ви праві!!! ми сьогодні виправляли помилки! якшо від партії то на голову теж тільки від партії!

  7. чи може бути депутатом органів місцевого самоврядування діючий працівник міліції?якщо ні, то чому? депутата органу місцевого самоврядування ( це безоплатна виборча посада)

    • Ні не може, бо це чітко прописано в законодавстві! балатуватися не можуть правоохоронні органи.

    • ЗУ “Про міліцію” стаття 18: Працівник міліції, який є депутатом місцевої ради,
      прикомандировується на час постійної роботи до відповідної
      місцевої ради з залишенням на службі в органах внутрішніх справ.
      По закінченні постійної роботи в Раді або раніше цього строку
      депутат місцевої ради за його бажанням направляється в
      розпорядження Міністерства внутрішніх справ України з правом
      зайняття попередньої або за його згодою іншої рівноцінної посади.
      { Частина четверта статті 18 із змінами, внесеними згідно із
      Законом N 2459-IV ( 2459-15 ) від 03.03.2005 } …
      Працівники міліції вправі створювати професійні спілки. Вони
      не можуть бути членами політичних партій.

  8. Я перепрошую, підскажіть, чи я вірно зрозуміла, що на посаду сільського голови можна самовисуватися без будь-якої партії? І чи немає обмежень, якщо прописка в одній області, а балатуюсь на сільського голову в іншій області?. Дякую.

  9. Доброго дня, скиньте будь ласка мені зразок заяви… І ще одне питання, чи потрібно кандидату до голови с.р. збирати підписи від населення, що ті ге проти балатування даного кандидата???

  10. Добрий день.підкажіть будь ласка чи потрібно подавати декларацію про доходи безробітному кандидату в депутати;

    • Розмістіть, будь ласка,зразок заяви про самовисування кандидатом на посаду сільського голови;

      • та зразок заяви про згоду на оприлюднення своїх біографічних відомостей у зв’язку з участю у місцевих виборах;

  11. скажіть будь ласка чи може військовослужбовець балотуватися в депутати с/р?

  12. Доброго дня!
    Будь ласка скиньте мені на е-мейл зразок заяви про самовисування та про згоду на оприлюднення даних.
    Дякую!

  13. Доброго дня мені 21 р. І немає вищої освіти я можу подати документи в дипутати села і які нада

  14. Доброго дня. Скиньте будь ласка зразок заяви кандидата в депупати до селищної ради. Дякую.

    • Напишіть будь ласка що це саме за декларація про доходи. Я зараз перебуваю у відпустці по догляду за дитиною

  15. Доброго дня!
    Будь ласка скиньте мені на е-мейл зразок заяви про самовисування та про згоду на оприлюднення даних.
    Дякую!

  16. Чи може балатуватися заступник селищного голови в районні депутати? І чи зможе він працювати заступником селищного голови та буди районним депутатом?
    Дякую.

  17. я не бачу ваших електронних адрес, тому нікому не можу відправити зразок заяви

  18. Доброго дня,скиньте будь- ласка зразок декларації для подання документів на селищного голову.Дякую.

  19. Сьогодні натрапила на законопроект № 2490 “Про державну службу”, в якому йдеться про заборону держслужбовцям бути членами будь-яких політ. партій. Скажіть будь ласка, чи прийнято цей законопроект(не можу знайти 100%го підтвердження)? Якщо так, чи означае це, що діючий держслужбовець не може бути кандидатом у депутати місцевих рад від конкретної партії? І ще одне запитання – чи може держслужбовець бути депутатом, якщо на момент виборчого процесу(і за два роки до нього зокрема), знаходиться в декретній відпустці?

  20. доброго вечора, скиньте і мені будь-ласка всі заяви що стосуються самовисуванця сільського голови. Щиро буду вдячна.

  21. скиньте, будь ласка, зразок заяви про самовисування на сільського депутата та голову. І ще одне запитання: людина перебуває в зоні АТО,кандидатуру на сільського голову буде подавати партія, чи є такий закон , що кандидата повинні пустити на першу сесію для прийняття присяги , якщо ні то як він має прийняти повноваження сільського голови. Буду дуже вдячна за відповідь

    • ви не можете одночасно балатуватись на голову сільської ради і на депутата цієї ж ради! заяву не можу скинути бо не маю куди! а другу частину питання я не зрозуміла. якшо документи подаються від партії це не означає шо людини не має бути! як ви заяви підпишете?

      • в даний час людина в відпустці і заяви написала сама але на початку жовтня знову їде в зону АТО( наступна відпустка буде не раніше ніж через два місяці) . Якщо його оберуть , то як він має прийняти присягу і на когось залишити свої обов”язки .

        • Присягу він повинен приймати самостійно! більше нічого вам не можу сказати, якшо буду мати трохи часу займусь цим питанням!

  22. скиньте будь-ласка зразок заяви про самовисування сільських депутатів

  23. Доброго дня!
    Будь ласка скиньте мені на е-мейл зразок заяви про самовисування голови і депутатів та про згоду на оприлюднення даних.
    Дякую!

  24. Будь-ласка, саме популярне прохання, скиньте зразок заяви про самовисування сільських депутатів, буду вдячний.

  25. Навкруги села кучугури сміття. На звернення до нинішнього сільського голови про необхідність організованого збору та утилізацію, отримала відповідь: “Я сам щоранку прицепом вивожу сміття на звалище”. Але це не функції голови, він має організовувати подібні процеси. Якщо не побачу, що ініціативна людина балотується на посаду голови, змушена буду подати свою кандидатуру, хоч я вже на пенсії.
    Будь ласка, скиньте мені зразок заяви про самовисування на сільського голову, оприлюднення даних та декларацію про доходи. Щиро дякую. З повагою Варвара Ткаченко.
    Село Дубіївка Черкаського району Черкаської області.

  26. Прохання скинути на електронну адресу maksim25_04@meta.ua зразки 1) заяву про самовисування кандидатом на посаду селищного голови;
    2) заяву про згоду на оприлюднення своїх біографічних відомостей у зв’язку з участю у місцевих виборах. Зараніше вдячний.

  27. Доброго дня! Будь-ласка, скиньте зразок заяви самовисування сільських депутатів та про згоду на оприлюднення даних. Дякую!!!

  28. Доброго дня! Будь-ласка, скиньте зразок заяви самовисування сільських депутатів та про згоду на оприлюднення даних. Дякую!!! barakuda8@ukr.net

  29. Доброго дня! Будь-ласка, скиньте зразок заяви самовисування сільських депутатів та про згоду на оприлюднення даних

  30. скиньте зразки заяв на саовисунення депутатом та на посаду сільського голови

  31. Доброго дня! Будь-ласка, скиньте зразок заяви самовисування сільських депутатів та про згоду на оприлюднення даних. Дякую!!!
    rrtvk@ukr.net

  32. Доброго дня! Будь-ласка, скиньте зразок заяви самовисування сільського голови та про згоду на оприлюднення даних на адресу Max@imp.kiev.ua. Дякую!!!

  33. Доброго дня! Будь-ласка, скиньте зразок заяви самовисування сільського голови та про згоду на оприлюднення даних на адресу lyuba.vorona.10@mail.ru Дякую!!!

  34. зразок заяви про самовисування сільських депутатів, декларацію про майно та доходи за останній рік и заяву про згоду на оприлюднення біографічних відомостей

  35. скиньте зразок заяви про самовисування сільських депутатів, декларацію про майно та доходи за останній рік и заяву про згоду на оприлюднення біографічних відомостей

  36. Чи може одночасно особа бути висунена у кандидати від політичної партії до районної ради і шляхом самовисування до сільської ради? Дякую

  37. Доброго дня! Будь-ласка, скиньте зразок заяви самовисування сільських депутатів та про згоду на оприлюднення даних. Дякую!!!

  38. Доброго дня! Будь-ласка, скиньте зразок заяви самовисування сільських депутатів та про згоду на оприлюднення даних. Дякую!!! valentina.butko@list.ru

  39. доброго дня! скиньте будь-ласка зразок рішення про реєстрацію кандидата на посаду сільського голови та кандидата в депутати до сільської ради.

  40. Якщо є в наявності, то прошу скинути зразок заяви про згоду балатуватися на посаду селищного та сільського голови від політичної сили, буду дуже вдячний Thend@inbox.ru

  41. Доброго дня!
    Будь ласка скиньте мені на е-мейл зразок заяви про самовисування кандидата на голову сільської ради ти депутатів сільської ради та про згоду на оприлюднення даних.
    Дякую!polishirina@mail.ru

  42. Доброго дня!
    Надішліть будь лазка на е-мейл зразок заяви про самовисування кандидата на голову сільської ради ти депутатів сільської ради та про згоду на оприлюднення даних.
    arina.zadorozhnaya@yandex.ru
    Дякую!

  43. Підкажіть будь ласка чи може член сільської виборчої комісії подавати документи на депутата районної ради?

  44. Скажіть, будь-ласка, а освіта має значення (для кандидатів на посаду голови сільської ради)

  45. Доброго Дня! Надішліть будь ласка зразки заяв про само висування кандидата на голову сільськоі ради.

  46. Підкажіть будь-ласка,якщо я проживаю та зареєстрований в райцентрі,чи можу балотуватись на посаду сільського голови? чи потрібна застава?

  47. чи має право сільська виборча комісія зареєструвати кандидатуру на сільського депутата якщо всі документи надіслано поштою на адресу СВК

  48. Доброго дня! Скиньте мені на – nazar1234567nhi@mail.ru зразки всіх заяв які треба подати на кандидатуру на сільського голову. і куди і як і зрозок заяви треба подати щоб зареєструвати офіційного спостерігача

  49. Доброго дня!чи може людина висуватись самостійно(без партії) в депутати сільської ради а в депутати районної ради від партії.Дякую!

  50. В статті написано, що не можна балотуватись одночасно на посаду голови села і депутатом, а ст.35 ч.5 це дозволяє.
    Чивсі претенденти на голову і депутатів села повинні подавати розлогу декларацію?

  51. Скиньте, будь ласка, зразок заяви про самовисування на сільського депутата та голову

  52. Скиньте, будь ласка, зразок заяви про самовисування на сільського депутата та головуalbabah7711@gmail.com

  53. Добрий день!!! В мене теж прохання – дуже потрібна заява на висування сільського голови. Як що така ласка,скиньте. І ще: все ж таки не можемо знайти норму закону чи може балотуватися на посаду сільського голови людина, що не зареєстрована на території відповідної сільської ради? Як що можна з посиланням на статтю закону. Завчасно вдячна.

  54. доброго дня! скиньте будь-ласка зразок рішення про реєстрацію кандидата на посаду сільського голови та кандидата в депутати до сільської ради. , скиньте зразок заяви про згоду на оприлюднення даних на адресу t.starko@mail.ru Дякую!!!

  55. Доброго дня! Скиньте, будь ласка, зразокзаяви про самовисування та про згоду на оприлюднення даних?

  56. Доброго дня! Скиньте, будь ласка, зразок заяви про самовисування та про згоду на оприлюднення даних на сілсьького голову та депутата

  57. Доброго дня! Дуже потрібні зразки заяви про самовисування кандидатом на посаду відповідно сільського, селищного голови та про згоду на оприлюднення біографічних відомостей у зв’язку з участю у місцевих виборах. yannya-rud@mail.ru Дуже дякую за розуміння!!!

  58. Відправте мені будь ласка зразок заяви на згоду балотуватися кандидатом у депутати в одномандатному ВОі на голову СР. Спасибі

  59. Доброго дня! Дуже потрібні зразки заяви про самовисування кандидатом на посаду відповідно сільського, селищного голови та про згоду на оприлюднення біографічних відомостей у зв’язку з участю у місцевих виборах. lenakolomus2@gmail.com Дуже дякую за розуміння!!!

  60. Доброго дня!Чи може людина самостійно висуватись без партії на депутата селищної ради,а на депутата районної ради з партією,тобто одночасно в ради селища та районну.Дякую.

  61. <доброго дня, скиньте, будь ласка, зразок заяв про самовисуваня в сільські депутати та сільського голоу та заяву про оприлюднення даних. Дуже вдячна Вам наперед!!!

  62. Доброго дня, скиньте, будь ласка, зразок заяв про самовисуваня в сільські депутати та сільського голоу та заяву про оприлюднення даних. Дуже вдячна Вам наперед!!!

  63. Доброго дня, скиньте, будь ласка, зразок заяв про самовисуваня в сільські депутати та сільського голоу та заяву про оприлюднення даних. Дуже вдячний Вам наперед!!!Моя скринька yunkoa@ukr.net

  64. Теж дуже цікавить питання чи може людина самостійно висуватись без партії на депутата сільської ради,і одночасно на депутата районної ради з партією.Дякую.

  65. Доброго дня! Скиньте,будь ласка зразок заяви про самовисування в сільські депутати та сільського голову про оприлюднення даних. Дякую. На цю адресу: kolybni4ka@ukr.net

  66. Доброго дня, чи може заступник голови сільської виборчої комісії висувати себе на депутата?

  67. Скиньте, будь-ласка, зразки заяв про самовисування на посаду голови сільради та депутата сільради на krm-56@rambler.ru Дякую.

  68. Доброго дня! Скиньте,будь ласка зразок заяви про самовисування в сільські депутати та сільського голову про оприлюднення даних. Дякую. На цю адресу:olga.vovchok.90@mail.ru

  69. Доброго дня! Скиньте,будь ласка зразок заяви про самовисування в сільські депутати . Дякую. На цю адресу:Sotnykivka.yago@ukr.net

  70. Добрий день. Скиньте будь ласка зразки заяв по самовисуванню на сільського голову та дептатів сільської ради, оприлюднення даних на surbylsn1962@mail.ru. І ще одне запитання чи може одна й та сама особа балотуватися в депутати сільської ради і на посаду сільського голови

  71. чи можна балотуватись на голову сільської ради без вищої освіти…і з групою інвалідності

  72. Доброго дня!Скиньте будь ласка зразки заяв по самовисуванню на депутата селищної ради та про опрелюднення даних на Bavrovska91@mail.ru
    Дякую.

  73. Добрий день. Скиньте будь ласка зразки заяв по самовисуванню на сільського голову та депутатів сільської ради, оприлюднення даних на tam.ked@mail.ru Дуже вдячна.

  74. Надішліть будь ласка зразок заяви про самовисусання кандидата на голову сільської ради ти депутатів сільської ради pogrebna1986@ukr.net

  75. Доброго дня!Скиньте будь ласка зразки заяв по самовисуванню на депутата сільської ради і на голову сільської ради.

  76. Доброго дня!Скиньте будь ласка зразки заяв по самовисуванню на депутата сільської ради і на голову сільської ради. tolikua46@gmail.com

  77. Доброго дня!
    Будь ласка скиньте мені на е-мейл зразок заяви про самовисування кандидата на голову сільської ради ти депутатів сільської ради та про згоду на оприлюднення даних.
    Дякую!silecrada@gmail.com

  78. Будь ласка скиньте зразок документів \заяви про самовисунення і про згоду на оприлюднення даних\ на голову сільсько ради.

  79. Доброго дня .Скажіть будь ласка чи може працівник суду балатуватися на депутата сільської ради.

  80. До питання чи можливо самовисуватись на голову села і від партії в депутати райради – Ви можете уточнити чому не можливо? Згідно якого саме п. Закону, чи є якесь роз’яснення?

  81. Доброго дня! Будь ласка скиньте мені на е-мейл зразок заяви про самовисування та про згоду на оприлюднення даних. Дякую! innaluk12@ukr.net

  82. Сільська виборча комісія видає посвідчення кандидата в депутати та кандидата на посаду сільського голови. Де ж узяти зразки цих документів? Якщо можна, скиньте і їх на електронку innaluk12@ukr.net
    Дякую

    • На сайті ЦВК (https://www.cvk.gov.ua) в розділі “Постанови та протокольні рішення ЦВК”. Постанова №156 від 10 серпня 2015 року. Тут я теж шукав інші бланки для роботи Сільської виборчої комісії.

  83. Доброго дня, хочу попоросити щоб хтось скинув зразок заяви канодидата самовисуванця на посаду сільського голови, старости, а також зразок довідки яку має видати комісія даному кандидату. Буду дуже вдячний. palashivka3000@gmail.com

  84. Доброго дня!
    Будь ласка, скиньте мені зразок заяви про самовисування кандидата на сільського голову та депутатів сільської ради та про згоду на оприлюднення даних.Буду дуже вдячна.

  85. Будь ласка скиньте зразок заяв Про самовисування кандидата І про згоду на оприлюднення Даних:Gur4ik2010@ukr.net

  86. Будь ласка скиньте зразок заяви на кандидата в депутати сільськоі ради самовисуванця та заяви на оприлюднення даних.Дякую. oli4ka.h@gmail.com

  87. Підкажіть будь-ласка!!! Якщо я балотуюсь від партії в депутати місцевої і районної ради чи можу я подати свою кандидатуру як самовисуванець на міського голову.

  88. Доброго дня любі друзі!
    Я військово службовець на контрактній службі, чи маю я право балотуватися в депутати сільради?

  89. Доброго дня!
    Будь ласка, скиньте мені на е-мейл зразок заяви про самовисування кандидата на голову сільської ради ти депутатів сільської ради та про згоду на оприлюднення даних.
    Дякую! Arey07@meta.ua

  90. скиньте мені на е-мейл зразок заяви про самовисування кандидата на голову сільської ради ти депутатів сільської ради та про згоду на оприлюднення даних.

  91. скиньте мені на е-мейл зразок заяви про самовисування кандидата на голову сільської ради ти депутатів сільської ради та про згоду на оприлюднення даних.andrey-lisuy@rambler.ru
    Дякую!

  92. Будь ласка, скиньте мені зразок заяви про самовисування кандидата на сільського голову та депутатів сільської ради та про згоду на оприлюднення даних. neoboss@meta.ua

  93. Доброго дня, ы мены будьласка, скиньте, зразок заяви про самовисування на депутата сыльськоъ ради та сільського голову

  94. Надішліть будь ласка зразок заяви про самовисусання кандидата на голову сільської ради та зразок
    заяви про згоду на оприлюднення своїх біографічних відомостей у зв’язку з участю у місцевих виборах на megabook13@meta.ua
    Також прошу відповісти чи потрібна програма кандидата і у якій формі вона подається: 1- дописується у автобіографію чи окремо, як програма? В цьому році немає нічого про програму кандидата. Вона потрібна?
    Автобіографія,заяви пишуться від руки чи їх можна надрукувати?
    Ще мене цікавить чи можуть раніше судимі приймати участь , як кандидати? У нас депутат, котрого 3 рази обирають, раніше судимий і знову висувається як кандидат. Чи це законно?
    Що до форми(зразка) заяв, де можна їх придбати, побачити? Чи це вільна форма?
    Прошу надіслати на megabook13@meta.ua
    Наперед вдячний!

  95. скиньте мені на е-мейл sp-ter@meta.ua зразок заяви про самовисування кандидата на голову сільської ради ти депутатів сільської ради та про згоду на оприлюднення даних.
    Дякую!

  96. Доброго дня! На сайті ЦВК відсутні деякі зразки документів. Будь-ласка, скиньте зразки заяв про самовисування сільських депутатів, голови села та про згоду на оприлюднення даних. Дякую!!! Мій е-мейл Galek@i.ua

  97. Чи можна одночасно балотуватися від партії в районні депутати та як самовисуванець в сільські голови?

  98. Доброго дня. Якщо хтось має зразки заяв на депутата с\р то скиньте ось на цю адресу ilinazlata90@gmail
    Наперед вдячна

  99. Надішліть будь ласка мені зразок заяви про самовисування кандидата на голову селишної ради та про згоду на оприлюднення даних.

  100. Підкажіть, будь-ласка, чи можна балотуватися одночасно на сільського голову та депутата тієї ж сільської ради

    • В заяві нижній рядок це і є згода на оприлюднення біографічних даних. Приклад заяви і для голови і для депутатів.

  101. Надішліть, будь ласка, зразок заяви кандидата в депутати до сільської ради шляхом самовисування.

  102. Доброго дня. Скиньте, будь ласка, зразок заяви кандидата в депутати до сільської ради шляхом самовисування і мені. Дякую. putivlurotdel@ukr.net

  103. Доброго дня! Дуже потрібні зразки заяви про самовисування кандидатом на посаду відповідно сільського, селищного голови та про згоду на оприлюднення біографічних відомостей у зв’язку з участю у місцевих виборах , ir_r@list.ru

  104. Терміново шукаю зразки заяви про самовисування кандидатом на посаду відповідно сільського, селищного голови та про згоду на оприлюднення біографічних відомостей у зв’язку з участю у місцевих виборах , ir_r@list.ru

  105. Скиньте будь ласка зразок заяви v.ushko@mail.ru 1)про самовисування кандидатом у депутати чи кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови;
    2) про згоду на оприлюднення своїх біографічних відомостей.
    Буду дуже вдячна!

  106. Надішліть будь ласка зразок заяви про самовисусання кандидата на голову сільської ради та зразок
    заяви про згоду на оприлюднення своїх біографічних відомостей у зв’язку з участю у місцевих виборах.і також декларацію на irusya19892008@rambler.ru

  107. Доброго дня. Скажіть будь ласка, чи має державний службовець право подавати свою кандидатуру на посаду сільського голови, якщо на даний момент являється в дикретній відпустці по догляду за дитиною до 6-ти років. Дуже дякую.

  108. Скажіть будь ласка,чи правда що разом із заявою на голову сільської ради вноситься перший внесок в розмірі 5 тис. грн.

  109. Скажіть будь-ласка!!!! Чи має право балатуватися громадянин який тільки 5 місяців тому отримав паспорт України!!!!!

  110. Як ПРАВИЛЬНО пишеться заява по одномандатному виборчому окрузі на посаду депутата на перших місцевих виборах?

  111. Чи зобов’язаний державний службовець йти у відпустку без збереження заробітної плати на період виборчої кампанії і чим це передбачено?

  112. Доброго вечора! Завтра останній день реєстраціі в депутати, дуже прошу надати відповідь на таке запитання (радився не з одним юристом, кожен розуміє закон по своєму): “Чи може одночасно особа бути висунена у кандидати від політичної партії до районної ради і шляхом самовисування до сільської ради? Дякую

  113. Надішліть будь ласка зразок заяви про самовисусання кандидата на голову сільської ради та зразок
    заяви про згоду на оприлюднення своїх біографічних відомостей у зв’язку з участю у місцевих виборах на sergeevadobrunik@mail.ru Дуже Вам вдячна

  114. Якщо я сьогодні зареэструвалась кандидатом в депутати сільської ради, як мені відмовитися від цього і зареэструватися в кандидати на посаду сільського голови?

  115. Люди, если Вы не можете в интернете найти нужное Вам заявление, КАК Вы собираетесь селом руководить??????????????????????????????????????????????? Смешно и печально одновременно.

  116. Доброго вечора! Завтра останній день реєстраціі в депутати, дуже прошу надати відповідь на таке запитання (радився не з одним юристом, кожен розуміє закон по своєму): “Чи може одночасно особа бути висунена у кандидати від політичної партії до районної ради і шляхом самовисування до сільської ради? Дякую
    0

    • Як відповіли в комітеті виборців, в кожному одномандатному округу можна подавати документи на один мандат. Наприклад, в селі на селищного голову і депутата не можна, а от на селищного голову і районного депутата можна. Думаю така ж ситуація і у Вашому випадку.

  117. Чи може брати участь у виборах місцеве громадське об’єднання чи місцевий рух (громадське організація)?

  118. Доброго вечора! Підскажіть,будь ласка, чи має право ,кандитан на голову селищноі ради,написати заяву на голову сільськоі ради 30 жовтня з не повним пакетом документів, з умовою додати потрібні документи 01 жовтня? Дякую

  119. Чи має право подавати документи на голову сільськоі ради діючий голова ,на якого відкрита кримінальна справа (корупція)?на момент виборів рішення суду не було.дякую

  120. Чи можна мені бути членом комісії, якщо я балотуюсь в депутати сільської ради. Дякую.

  121. чи сільська виборча комісія має право зареєструвати одну і туж особу кандидатом на сільського голову та кандидатом в депутати по одномандатному виборчому округу до сільської ради

  122. Якщо випадково подані документи на кандидата в дві районні ради, в одній з яких перший номер, але вже написана заява про відкликання кандидатури в одній раді (в тій де не перший номер), питання чи знімлять з реєстрації зі всіх рад, чи тільки в тій що подав заявку про відмову балатуватись?

  123. як розприділяють депутатів по округах, якщо кандидатів більше, ніж округів?

  124. Чи може одна і та ж особа одночасно бути висунута кандидатом на посаду сільського голови шляхом самовисування та в депутати обласної ради від партії?

  125. Чи можна ще якось виправити якщо одна і та ж особа одночасно бути висунута кандидатом на посаду сільського голови шляхом самовисування та в депутати обласної ради від партії?

  126. Доброго дня. Підскажіть будь-ласка, чи можуть бути депутатами сільських і районних рад державні службовці районної ради або районної адміністрації?
    А то виникає багато запитань.
    Дякую.

  127. Перепрошую.Чи може помічник судді балотуватися на депутата до сільської ради шляхом самовисування?

  128. Кандидат на посаду міського голови, самовисуванець.
    Чи може цей кандидат сам сплачувати кошти за рекламу в районній газеті, чи потрібно через фонд тощо???
    Яка протидія проти районної газети,яка відмовляє друкувати його як кандидата?

  129. Доброго дня! скиньте будь-ласка заяви про самовисування та про згоду на оприлюднення даних? для селищного голови, та для депутата районної ради Gedip@mail.ru

  130. Доброго дня!”Якщо особа висунута кандидатом у депутати сільської чи селищної ради, то одночасно висунути її на цих виборах на посаду сільського чи селищного або ж міського голови заборонено” Скиньте ссылочку, пожалуйста. А если такой факт есть?

  131. Доброго вечора!Скажіть будь ласка чи має право балатуватись в депутати та людина, в якого дружина в комісії замісником голови?

  132. Добрий день. Чи може бути головою виборчої комісії жінка, якщо її чоловік є кандидатом в депутати до Районної ради…

  133. Доброго дня ! Питання подібне до попереднього : чи може бути кандидатом у депутати сільської ради чоловік голови Дільничної виборчої комісії ? Дякую

  134. “Чи може одна і та ж сама особа одночасно бути висунута і кандидатом у депутати сільської чи селищної ради, і кандидатом на посаду сільського, селищного або міського голови?
    Ні, не може. Якщо особа висунута кандидатом у депутати сільської чи селищної ради, то одночасно висунути її на цих виборах на посаду сільського чи селищного або ж міського голови заборонено.”—————————————————————стаття 35 “5. Особа, з урахуванням вимог частини четвертої цієї статті, може одночасно бути висунута кандидатом у депутати місцевих рад, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости шляхом висування місцевою організацією лише однієї політичної партії або лише шляхом самовисування.”

  135. я подавав одночасно на депутата с.ради і на голову (самовисування).пройшов і депутатом і головою.чи може хтось оскаржити результат?

    • Доброго дня. Я подавала одночасно на сільського голову и на депутата сільської ради(самовисування).перемогла і депутатом і головою.чи може хтось оскаржити результат?

  136. Доброго дня,скиньте будь ласка зразок заяви на подання кандидата в депутати на довіріну особу,і зразок заяви-згоди довіріної особи.

  137. Чи може балотуватися в депутати до міської ради особа з незакінченою вищою освітою? Коли відбудуться наступні вибори до міської ради у м. Луцьк?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *