<

Як правильно продати виріб із золота

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:48 | 17.11.2022 / Статті / /
Перегляди
1451
/ Коментарі відсутні

Вироби із золота – це ювелірні прикраси та аксесуари, декоративні та обрядові предмети, монети та зливки. Вартість золотих виробів залежить від багатьох факторів (призначення, вага основного матеріалу, дизайн, вік тощо), тому визначається індивідуально.

Як не помилитись в оцінці вашого виробу? Ми звернулися до фахівця з оцінки золота zoloto.od.ua, щоб розібратися в цьому питанні.

Золото завжди цінувалося як надійний актив, придбання якого дозволяє зберегти капітал чи отримати необхідну суму у вигляді продажу.

Особливості продажу золотих виробів

Власники, які планують продати свої золоті вироби, нерідко бувають розчаровані пропонованою ціною, оскільки при визначенні вартості враховують вагу виробу та актуальну ціну золота. Пояснюється менша сума тим, що з виготовлення золотих виробів використовується не чисте золото, а його сплави з різними металами. Чисте золото переважно присутній у банківських зливках, а виробах на відсотковий вміст золота вказує проба. До продажу золотого виробу рекомендується оцінити, звернувшись до кваліфікованого оцінювача.

Де можна вигідно продати золотий виріб

Продавати на ринку чи знайомим не завжди зручно. Для вигідного продажу виробів із золота слід правильно вибрати місце:

  • Монети та зливки купує банк, але лише за наявності сертифікату на золото чи інших документів. Якщо на злитку чи монеті є пошкодження, банк може відмовити.
  • Золоті вироби будь-якого типу можна поставити на аукціон. За продаж організації доведеться виплатити комісійні (15% від вартості виробу).
  • Ювелірні прикраси із золота або годинника можна продати до комісійного або ювелірного магазину. Магазинів багато, але не всі вони готові платити хорошу ціну.
  • Антикварні золоті вироби можна продати в магазин антикваріату або колекціонерам, які готові заплатити хороші гроші. У такому разі необхідні будь-які підтвердження антикварної цінності виробів (тавро майстра, вензель тощо). Продаж колекціонерам унікальних золотих виробів – заняття трудомістке і витратне за часом, але виправдовує себе.

Якщо гроші потрібно терміново, можна звернутися до оцінювача онлайн, де виріб швидко оцінять і ви зможете з легкістю продати золото.

При продажі старовинних золотих виробів категорично не рекомендується чистити золото, оскільки відчищені до блиску монета або годинник коштуватимуть набагато менше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *