<

Як правильно запрограмувати наступний рік на щастя, -секрети філософа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:56 | 25.12.2018 / Статті /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Грудень, Новий рік, Різдво – традиційний час підвести підсумки, згадати щасливі та сумні моменти, побудувати плани і помріяти про майбутнє. Шість днів до і шість днів після Нового року – найкращий час, щоб наповнити наступний рік значущими моментами.

Викладач “Нового Акрополю” – міжнародної організації філософського, культурного і соціального спрямування Ілля Молоствов розповів, як наповнити наступний рік значущими моментами,- пише УП.

Ми підходимо до межі цього року і вже за тиждень зустрічатимемо новий – 2019-й.

“Ми запам’ятовуємо і забуваємо щось не через властивості пам’яті, а від того, наскільки свідомо чи несвідомо проживаємо момент”, – розказує Ілля Молоствов.

Філософ пояснює, що є два типи часу, відомих за іменами давньогрецьких богів.

Хронос – те, що зараз називається “хронометраж”. Коли все розписано, розплановано, п’ять справ одночасно і горять дедлайни. Вже завтра ми не пам’ятаємо, що було вчора.

І Кайрос – божество щасливого моменту. Перша зустріч з коханою людиною, перемога в олімпіаді, підйом на Говерлу.

Щоб наповнити наступний рік значущими моментами, Ілля Молоствов радить слідувати моделі, яка відображає стародавні уявлення про так званий Період долі.

Це шість днів до і шість днів після Нового року – від Різдва за Григоріанським календарем до Різдва за Юліанським. Один день відповідає одному місяцю наступного року. Як проживеш цей день, таким і буде відповідний місяць наступного року. У кожен з цих днів можна працювати над певною якістю.

1 день – 25 грудня (відповідає за місяць січень)

Головне завдання – побачити мету.Подивитись на весь наступний рік ніби згори, побудувати план на рік. Задумати якусь велику справу, яку не зробиш за два дні: нарешті навчитись грати на гітарі, написати книжку, побувати в Гімалаях. Бути уважним до часу в цей день.

2 день – 26 грудня (лютий)

Новаторство.Спробувати покращити, по-іншому зробити всі звичні дії. Адже не факт, що все, що ми робимо – робимо найкращим способом. Так ми отримаємо маленький досвід того, чого хочемо у наступному році.

3 день – 27 грудня (березень)

Мріяти і уявляти.Витягнути себе за рамки буденності. Відчути зв’язок зі своєю мрією, уявою. Намалювати собі добрий і щасливий рік, яким він має бути.

4 день – 28 грудня (квітень)

Почати робити те, що хочеться почати. Інколи ми просто цього не робимо. От, здається, є все, але ми чомусь не починаємо. Використайте цей день, щоб наважитись і почати.

5 день – 29 грудня (травень)

Готувати ґрунт.  Посадити маленьке зернятко для чогось важливого у житті. Подзвонити тим, з ким хочеш спілкуватися у наступному році.

6 день – 30 грудня (червень)

Пошук мудрості і хороших ідей.Почитати улюблене і знайти щось нове. Написати список книг, які давно хотілось прочитати.

31 грудня

Зупинка. Перехід.Покровитель цього дня у давньогрецькій традиції – бог Янус. Він символізує двері з минулого у майбутнє, він хранитель переходів. Янус відповідав за те, щоб людина, яка проходить крізь двері – Новий рік – змінилася. Щось зайве залишити, а щось нове взяти з собою.

7 день1 січня (липень)

Піклуватися і захищати тих, хто дорогий.Не скупитися на кроки до близьких людей. Не ставитись як належне: “Ну є, і є”, а сказати: “Я люблю тебе, я щасливий, що ти поруч, дякую, пробач, ти мені дорогий”. Ті слова, які ми забуваємо казати.

8 день –  2 січня (серпень)

Зробити щось творче.Поспівати, помалювати, зліпити. І є другий варіант: спробувати зробити творчо те, що ми робимо звичайно, додати творчості у буденні справи.

Як у фільмі “День бабака” – головному герою щоразу довелось переживати один і той же день, а у фіналі він почав у кожну справу вкладати творчість: не так чистити зуби, не так йти по вулиці, не так їсти.

9 день – 3 січня (вересень)

Очищення і порядок.Як в Італії на Новий рік – викинути старі речі й мотлох. І не тільки на фізичному річні, але й моральному: спробувати позбутися старих образ, залишити позаду роздратування і суперечки. У цей день важливо звертати увагу на порядок у дрібницях.

10 день –4 січня (жовтень)

Привнести у своє життя, та життя інших, моменти краси і гармонії.Театр, музика, картинна галерея, хороше кіно, подарувати комусь квіти, зустрітись з близькими людьми.

11 день – 5 січня (листопад)

Трансформація.Це час подумати про те, що ми хочемо змінити, і змінити це.

12 день – 6 січня (грудень)

Привнести філософії у своє життя.А філософія неможлива без гумору. Вміння посміятися, а особливо над собою – велике. Воно здатне багато змінити.

Варто сприймати цю схему як орієнтир, можна змішувати дні, міняти один на інший. Головна ідея в тому, щоб прожити ці дні осмислено, запам’ятати їх, отримати маленький досвід і зрозуміти, чого б нам хотілося у Новому році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *