<

Як парасолькою відбитись від грабіжника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 6.10.2015 / Статті /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

П’ять правил самозахисту для жінок від чемпіонки світу з кікбоксингу.

ГО «Самобутня школа Асгарда» організувала у Львові безкоштовний майстер-клас для жінок, на якому розповідали про те, як можна захистити себе, якщо на вас нападає грабіжник. Заняття проводила чемпіонка світу з кікбоксингу Ірина Лащенко, – пише ZAXID.net.

«У наш час ази самозахисту має знати кожна жінка, адже, повертаючись пізно додому, ви не знаєте хто чекає на вас за поворотом. Грабіжники, ґвалтівники та інші люди з поганими намірами ходять посеред нас і якщо вони схочуть на вас напасти ви маєте вміти дати їм відсіч. За своєю природою жінки є слабшими, ніж чоловіки, тому діяти ми маємо швидко та жорстоко. На цьому занятті я розповім про найдієвіші способи того, як можна захистити себе від грабіжників. Виконання цих прийомів самозахисту не потребує особливих зусиль», – каже тренер.

Перше правило: не панікуйте

Важливо не розгубитись і тримати нападників в полі зору. Якщо на вас нападають спереду і грабіжник вже підійшов надто близько покладіть руки йому на плечі і бийте коліном нижче пояса. Тримаючи нападника за плечі, ви створите для себе опору і зможете зробити удар сильнішим. Цей прийом є найпростішим і використовувати його треба одразу.

Візуальний контакт 

Якщо нападник стоїть навпроти вас і слідкує за кожним вашим рухом, можете вдарити його в обличчя. Цей прийом підходить абсолютно для всіх дівчат, адже тут важлива не стільки ваша сила, стільки вміння швидко зреагувати.

«Бити потрібно не кулаком, а пальцями. Випряміть пальці, напружте їх і різко вдарте нападника в очі. Якийсь з п’яти точно попаде грабіжнику в око. Жінкам тут дуже допомагає манікюр, адже що довші у вас нігті, то краще», – пояснює Ірина Лащенко.

Тренер розповідає, що після того, як ви вдарили нападника у очі, його треба оглушити, щоб він був дезорієнтований і ви мали більше часу для втечі.

«Одразу після удару в очі бийте грабіжника долонями по вухах. Руки мають бути рівні і напружені, а удар різким та сильним. Після цього ви можете повторити перший прийом, тобто вдарити нападника коліном у пах, і втікати від нього подалі», – додає тренер.

Якщо крадуть сумку

Часто грабіжники крадуть у жінок сумки: підходять ззаду та виривають їх з рук. Якщо нападник підійшов зі спини, то треба бити його ногою в коліно. У такій ситуації важливо не розгубитися та не відпустити сумку одразу, коли відчуваєш, що тебе грабують.

Рятівна парасоля

«Якщо жінка має змогу використовувати якісь підручні речі: парасолю, заколку чи гребінець, то в її руках опиняється справжня зброя. Використовуючи ці речі, треба цілитися в очі, вуха, шию та пах – це найболючіші місця. Парасолю можна і треба використовувати як палку, а гребінець чи заколка для волосся будуть дуже помічними, якщо ви будете атакувати грабіжника в обличчя», – каже Ірина Лащенко.

Якщо атакують зі спини 

Коли грабіжник вже схопив вас і тримає в своїх обіймах – не панікуйте. Наступіть йому на ногу, відхиліть свій таз трішки вбік та бийте ліктем в живіт. Тренер рекомендує, щоб удар вийшов сильнішим, треба скласти руки в замок і перед нанесенням удару трішки замахнутися.

Майстер-клас з самозахисту відвідало приблизно 30 жінок. Пані Наталя розповідає, що прийшла сюди з подругами, бо хотіла оволодіти базовими навичками самозахисту.

«На сайті міськради побачила оголошення, що буде такий майстер-клас і вирішила прийти. На занятті дуже сподобалось, ми змогли відпрацювати різні прийоми, які зможемо використати в реальному житті. На мене ще ніколи не нападали грабіжники, але якщо це станеться, то тепер я зможу постояти за себе. Найбільше сподобався прийом, коли грабіжник хоче вкрасти у тебе сумочку. У такій ситуації удар ногою в коліно є справді дієвим і несподіваним», – каже львів’янка Наталя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *