<

Як отримати візу українцям, які мають польське коріння

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 9.04.2016 / Статті / , , /
Перегляди
131
/ коментарі 4

Питання отримання шенгенських віз для українців залишається актуальним, адже перспективи безвізового режиму з Європейським Союзом, на тлі політичної кризи в Україні, залишаються досить примарними. В цій ситуації більшість наших співгромадян намагається піти найпростішим шляхом звертаючись у сумнівні приватні структури за допомогою у виготовленні короткотривалих шопінг чи туристичних віз. Все це передбачає значні матеріальні витрати (оплати послуг, довідок, які насправді є безкоштовними) та високі ризики (ніхто, нічого не буде гарантувати).

Ми опишемо процес отримання багаторазової шенгенської візи на довгий термін. Мова йде про візу для родичів переселенців. Виготовити таку візу можуть родичі осіб, які потрапили під переселення з Польщі в Україну у 1945 – 1947 роках. Людей, які підпадають під цю категорію, є дуже багато. У вказаних роках переселили більше півмільйона людей і з великою імовірністю хтось з ваших дідусів чи бабусь були серед них. А враховуючи те, що таку візу можуть робити ще й чоловік чи дружина дітей та онуків примусово переселених, то таких людей у західних областях є ледь не третина! Отож згадайте, чи хтось з Ваших бабусів чи дідусів не був переселений, а краще спитайте про це у своєї родини. Якщо ви одружені, то попросіть вашу половинку дізнатися те саме (адже тоді Ви теж можете виготовити таку візу).

Для виготовлення візи родичам переселенців потрібен оригінал документу, який підтверджує факт переселення:

  • рішення видане колишнім Державним Репатріаційним Урядом;
  • офіційна довідка видана державним архівом РП чи України (для жителів Волинської області його видають у Львівському державному архіві). Даний документ є безкоштовним та замовляється завчасно, адже його надсилають протягом 3-х місяців. Обов’язково назвіть прізвище, ім’я, по-батькові осіб які виготовляють візу;
  • інший офіційний документ, виданий органами польського чи українського державного / місцевого самоврядування, який підтверджує факт проживання на території тодішньої РП, а також евакуації з цієї території, на підставі ст. 24 п. 2 Візового Кодексу ЄС.

Далі збирайте такі документи:

  • оригінал та копії Вашого внутрішнього та закордонного паспортів;
  • заповнену та підписану особисто заявником візову анкету;
  • дві фотографії, (їх можна зробити безпосередньо у візовому центрі);
  • страховий поліс з чеком, що підтверджує його оплату (також можна у візовому центрі);
  • документи, що підтверджують наявність коштів (приймають тільки виписку з банку про рух коштів на Вашому рахунку за останні півроку та баланс на картці. Вона видається у будь-якому банку, де відкритий Ваш рахунок та є безкоштовною. Якщо ж Ви не маєте рахунків, то краще відкрийте звичайну картку для розрахунків та максимально активно її використовуйте. Принаймні, поки чекаєте на довідку з архіву). Якщо фінансувати Вашу подорож буде інша особа, то такий факт вказується у візовій анкеті. Це підтверджується письмовою заявою цієї людини та випискою про рух коштів з її рахунку;
  • документи, що підтверджують працевлаштування і доходи як доказ зв’язку з Україною. Для безробітних достатньо вищезгаданих довідок з банку;
  • запрошення – письмове підтвердження того, що Ви будете проживати у когось з родичів чи знайомих за кордоном. Якщо таких немає, то підтвердження резервації готелю. Робиться воно через сайт booking.com. Варто зауважити, що віза буде починатись з дня на який у Вас заброньований готель. Користуватись готелем не обов’язково. Отримавши візу, Ви зможете зняти резервацію через вказаний сайт;
  • документи, що підтверджують родинні зв’язки з переселеною особою. Це свідоцтво про народження переселенця, свідоцтво про його шлюб, Ваше свідоцтво про народження та шлюб, якщо Ви онук переселеної особи, то свідоцтво про народження та шлюб Ваших батьків. У деяких випадках вимагають свідоцтво про смерть переселенця. Варто відзначити, що чим більше подібних документів у Вас зберіглось, тим краще. Беріть у візовий центр усі!;
  • банківська квитанція про оплату сервісного збору (послуг візового центру, які потрібно оплатити перед реєстрацією на подачу документів). Як це зробити? Достатньо відвідати відділення KREDO Bank чи Idea Bank і там сплатити даний збір. На квитанції буде вказаний спеціальний код, який активується через 24 години після сплати і використовується для реєстрації на подачу документів.

Реєстрація (визначення дня прибуття у візовий центр зі всіма необхідними документами) здійснюється 2-ма способами: через офіційний сайт візового центру polandvisa-ukraine.com/scheduleappointment_2.html або за телефонами гарячої лінії (+ 38 044 5945496, + 38 032 2351776, + 38 032 2424564, +38 050 1179053; + 38 067 3430480, +38 093 1755503). Варто зауважити, що додзвонитися у візовий центр досить складно, тому не здавайтесь після першої невдачі.

Обов’язково враховуйте те, що деякі документи можуть виготовлятися місяцями, тому дійте послідовно: спочатку варто замовити довідку з Державного архіву. Поки вона не надійде відкрийте рахунок у банку, збирайте всі необхідні документи та зробіть фото. Як довідка буде у Вас на руках, заповнюйте анкету, сплачуйте сервісний збір та реєструйтесь на подачу документів. У визначений після реєстрації день у візовому центрі оплатіть страховий поліс (якщо Ви не зробили цього раніше) і після прийому усіх документів внесіть консульський збір – 30 євро.

Таким чином за декілька місяців і без посередників можна отримати шенгенську візу на 2 роки не витрачаючи зайві кошти. І головне – при наявності усіх вищеназваних документів, вірогідність відмови у наданні візи надзвичайно мала.




коментарів: 4
  1. підкажіть будьласка , довідку з архіву вже отртмала , але немає свідоцтва про народження діда (загубив ) що робити , чи можна його зараз отримати повторно , і куди звертатися ???

  2. Чи можна робити візу якщо хтось є переселенцем але прабаба або прадід? Точно незнаю. І якщо нема документів..можна їх віднайти десь?

  3. Мій дідусь помер ! Кажуть в архіві нема документів ,я маю тільки свідоцтво Польське дідуся ,де ще можна взяти ці документи ? Де звирнутися ,у Львові в архіві , кажуть нема , чи їхати до Польщі , витягувати з ахіва ,допоможіть Дуже дякую ! ! !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *