<

Як обрати телевізор та не помилитись?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:24 | 15.02.2023 / Статті / /
Перегляди
106
/ Коментарі відсутні

Сучасна ТВ-техніка представлена ​​різними за призначенням та функціональністю моделями. Є невеликі по діагоналі пристрої, які підійдуть для кухні та велико-екранні варіанти для просторих віталень. Можна придбати телевізор для використання як монітор та для підключення ігрових консолей.

Смарт ТВ оснащені операційною системою для виходу в інтернет, перегляду потокового відео, спілкування у соціальних мережах. Це мультимедійні центри, які перетворюються на домашній кінотеатр при оснащенні зовнішньої акустикою. Інтерфейси та порти використовують для підключення мишок, клавіатур, жорстких дисків тощо.

Затишні вечори у вітальні, перегляд кіно, геймінг, Нетфлікс, YouTube, мультики для дітей – все це стане краще, якщо дивитися з якісного екрану і з оптимальним програмним забезпеченням. Обирайте телевізор, згідно з бюджетом, площею приміщення, своїми потребами.

Розмір екрану: створіть кінотеатр у себе вдома

Цей фактор – один з основних при виборі телевізора. Подумайте, де ви хочете його розмістити і для яких цілей він потрібен. Оптимальна для людського зору відстань – 2-3 діагоналі екрану. Виходячи з цього, обирайте найоптимальніший варіант серед представлених, від 22″до 70″ і більше. Найпопулярніший розмір телевізорів в Україні – 55″.

Роздільна здатність екрану: насолоджуйтеся реалістичним зображенням

Роздільна здатність – це кількість пікселів, крихітних точок на екрані, які складають зображення. Існують різні комбінації, від яких залежить чіткість, барвистість і реалістичність відео:

  • HD має 1280 стовпців і 720 рядків пікселів, тому його ще називають «720р». Це найпростіше значення, яке характерно для більш дешевих моделей телевізорів;
  • Full HD – це 1920 стовпців і 1080 рядків, що в два рази більше, ніж HD. Це оптимальний рівень якості зображення для більшості телепередач і фільмів;
  • 4K або Ultra HD містить в 4 рази більше пікселів, ніж Full HD. Завдяки цьому зображення виходить приголомшливо реалістичним і якісним;
  • 8К – найновіший і найтехнологічніший показник. Відео в цьому форматі виглядає чудово, воно відображає більше чітких деталей і володіє розширеною палітрою кольорів. Ідеально для просунутих кінопереглядів і геймингу.

Плазмовий телевізор: різновиди та особливості підсвічування екрану

Параметр, який визначає контрастність зображення. Найпоширеніші варіанти в сучасних плазмових телевізорах – це LED, Direct LED, QLED, OLED:

  • LED – РК-матриця на світлодіодах. Вона забезпечує різні кути огляду, контрастне зображення і економну витрату електроенергії;
  • Direct LED або пряме підсвічування – рівномірне зображення без перепадів яскравості. Досягається за рахунок розміщення світлодіодів по всій площі позаду матриці;
  • QLED – світлодіодне підсвічування на квантових точках. Вона забезпечує розширені кути огляду, глибокий чорний колір і автоматичне підстроювання яскравості і контрастності під кожну сцену відео;
  • OLED – використовує систему органічних люмінофорів, в якій кожен піксель генерує своє власне світло. Завдяки цьому зображення виходить разюче контрастним і однаково яскравим для всіх кутів огляду.

SMART TV – безмежні можливості перегляду мультимедіа

Це операційна система, вбудована в телевізор, яка забезпечує вихід в Інтернет. Завдяки їй ви зможете переглядати фільми та інший контент без використання ноутбука або необхідності попереднього скачування файлів. Якщо ви любите дивитися фільми та серіали, зверніть увагу, щоб в списку попередньо установлених сервісів був Netflix, Megogo або інші стрімінгові платформи. З додатковою підпискою у вас завжди буде доступ до кращого відеоконтенту.

Цифровий ТВ-тюнер: постійний доступ до улюблених телепередач

Найкраще обирати моделі з вбудованим тюнером, щоб не купувати додатково приставку. З його допомогою телевізори приймають сигнал і перетворюють його в картинку:

  • DVB-T, DVB-T2 – для ефірного цифрового телебачення;
  • DVB-C – для кабельного цифрового телебачення;
  • DVB-S, DVB-S2 – для супутникового цифрового телебачення;
  • DVB-T / C / S – для прийняття будь-якого цифрового сигналу.

Розгортка – чітке динамічне зображення

Цей параметр відповідає за те, скільки разів в секунду оновлюється зображення. Чим він вищий, тим більш плавним буде відтворення:

  • 50-60 Гц – стандартне значення, яке властиве здебільшого телевізорам;
  • 100-120 Гц – рекомендується обирати любителям ігор та цінителям дуже якісного відеоконтенту, так як ви отримаєте дійсно ідеальне зображення.

Потужні динаміки – чистий звук

Крім гарної картинки, потрібен потужний звук. Телевізор повинен володіти якісною аудіосистемою. Ці параметри в сумі дають повне занурення в те, що відбувається на екрані, щоб повною мірою насолодитися переглядом фільму або улюбленою грою. Чим вище потужність, тим чистішеим і більш насиченим виходить звук. Якщо ви не плануєте додатково купувати акустичні системи, зверніть увагу на моделі з потужністю понад 40 Вт.

Для окремої саунд-системи переконайтеся в наявності відповідного інтерфейсу (HDMI або AUX-роз’єм).

Телевізори, які доповнять будь-який інтер’єр

Стильний дизайн, тонка конструкція і великий вибір розмірів дозволить вам підібрати ідеальну техніку для будь-якої кімнати:

  • невеликі – для кухні або дитячої;
  • з діагоналлю понад 50″ прекрасно впишуться в вітальню, дозволяючи вам насолодитися масштабної картинкою та якісним звуком;
  • максимальні діагоналі потрібні в офісах, навчальних приміщеннях з великою площею або для розважальних цілей (в клубах, ресторанах або міні кінотеатрах).

В асортименті Цитруса є декоративні рамки для телевізорів, які допоможуть органічно вбудувати пристрій в будь-який інтер’єр.

Підключення і порти – дуже важлива деталь

В телевізорах для комфортного підключення будь-яких гаджетів повинні бути такі сполуки: HDMI, USB-порти і підтримка мультимедіа.

Оптимальна кількість портів HDMI – 3. Телевізори 4K краще обирати з HDMI версії 2.0, щоб гарантувати найширшу сумісність з поточним і майбутнім обладнанням. Щоб забезпечити перспективу для контенту 8K або переконатися, що ви можете грати в 4K з високою частотою кадрів 120 Гц, вам також знадобиться хоча б один порт HDMI 2.1.

Порти USB корисні як для відтворення мультимедіа, особливо фотографій і відео, що зберігаються на USB-накопичувачах, так і для запису інформації з тюнерів на підключений жорсткий диск. Ідеально, якщо їх буде як мінімум 3.

Більшість телевізорів тепер мають вбудовані порти Wi-Fi і Ethernet, так що ви можете підключати їх до інтернету.

Розміщення

Визначте, де буде знаходитися телевізор – на полиці, столику або в меблевій ніші. Альтернативний варіант – підвісити за допомогою кронштейна на стіну, це безпечне рішення, якщо в будинку маленькі діти або тварини, а також – спосіб використовувати простір максимально ефективно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *