<

Вибори-2014 в окрузі №19: що очікують кандидати від виборів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:55 | 24.10.2014 / Статті / , , , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
5338A001-65DA-420B-8DD3-E23DFCFC433C_mw1024_s_n

До виборів до Верховної Ради України 26 жовтня лишився всього один день. Хоча ця передвиборча кампанія була найкоротшою в історії країни, з багатьох позицій вона стала важкою для кандидатів. Щоденні зустрічі і розмови, палкі дискусії і добрі справи, – все це щоб переконати виборця, що саме він є гідним кандидатом.

Сьогодні, 24 жовтня, був останній день передвиборчої агітації. Кандидатам в нардепи залишається тільки чекати, який вибір зробить народ.

Тому кореспонденти інтернет-видання “БУГ” вирішили розпитати кожного з кандидатів в 19-ому виборчому окрузі, що він (чи вона) очікує від виборів 26 жовтня. А також як на їхню думку зміниться країна після виборів?

Не всі кандидати поділилися своїми думками з інтернет-виданням «БУГ». Євген Мельник та Костянтин Зінкевич відмовилися дати коментарі, а Юрій Гупало, Віктор Ярема, Микола Юнак та Сергій Дзенік не змогли зустрітися з журналістами видання, а з Андрієм Оніщуком нам не вдалося зв’язатися.

Чого ви очікуєте від виборців 26 жовтня?

Ігор Гузь:

– Я очікую, що в день виборів виборці прийдуть на дільниці, а явка буде більше 65%. Вірю, що вони не дадуть комуністам, Опозиційному блоку та Сильній Україні пройти до парламенту, а у парламенті буде сформована проєвропейська більшість, яка обере прем’єром Арсенія Яценюка. Очікую побачити в парламенті більше молодих облич. А такі кадрові зміни приведуть до того, що нова Верховна рада скасує депутатську недоторканість та дозволить відкликати депутата ВР.

Сергій Головатий:

– Перше, те що виборці досить усвідомлено будуть голосувати, не продавшись. Бо ми маємо всі біди в Україні великою мірою , що саме виборці обирали тих депутатів, які їх пригодовували, які їх підкуповували, які виявилися безчесними, і які потім служили не виборцям, а собі, зловживаючи владою або беручи участь у пограбування держави і жодним чином не дбаючи про виборців. Тому це від виборців залежить, чи і цього разу вони будуть продаватися тим, хто їм обіцяв комунізм чи манну небесну. Я бачив у програмах кандидатів дуже багато обіцянок: побудую те, відремонтую те і так далі. Де він візьме гроші? Війна. В бюджеті немає грошей. Зараз мова йде про мільярдну позичку. За що цей кандидат в кандидати буде будувати?Він бреше. Чого у Верховну раду йде бізнесмен, підприємець, фермер. Чому вони туди йдуть? Що вони там будуть писати закони?

Тому найбільше очікую від виборців одного – свідомого прийняття рішення стосовно того, хто є з кандидатів чесний, хто не брехав, хто не йде туди для вирішення своїх бізнес-питань і хто йду туди, щоб професійно працювати. Щоб виборці потім не шкодували, що вони продалися обіцянка.

Олексій Буторін:

– Щоб люди до 26 жовтня дуже уважно віднеслися до питання, за кого ставити галочку. Щоб вони свідомо і політично грамотно оцінили кожного кандидата, а не так – в кого більше біг-бордів, чи хто гарніше розповідає. Це усвідомлений крок. Від цієї галочки залежить їхнє майбутнє ,наших дітей. Минулого разу поставили галочки і люди загинули на майдані.

Зінаїда Купира:

– Від всіх виборців я очікую, що вони зроблять правильний, виважений вибір. Що вони підійдуть до цього вибору з розумінням того, яким має бути депутат. В людей різні критерії вибору, одні обирають навіть по тому, як виглядає кандидат.  Тому хочеться, щоб люди розуміли, в парламент впершу чергу повинні пройти порядні, освічені люди з економічною, аграрною, економічною освітою. Парламент взагалі має зібрати найкращих представників кожної калузі.

Олександр Скіпальський:

– Я очікую активної участі у виборах і інтелектуального, а не емоційного підходу, враховуючи реальний стан нашої держави. Що люди сконцентрують свою увагу на процеси державотворення і оберуть мене депутатом до верховної ради.

Ганна Савюк:

– Звичайно виваженої позиції. Зараз дуже складний час на Україні. Тому мені хочеться щоб до Верховної Ради прийшли мудрі політики, які б змогли об’єднати суспільство, щоб люди перестали нарікати один на одного, щоб накінець то ми зуміли та Україну підняти з колін, щоб запрацювала економіка, щоб був добробут.

Як зміниться країна після виборів?

Сергій Головатий:

– Це можна сказати тільки тоді, коли ми будемо знати новий склад верховної ради. Але, нажаль у новому Скликанні Верховної Ради буде багато депутатів які вже обманюють. В списках практично всіх партій присутні ті, хто не є чесними, хто був у минулій раді, артистки, танцюристки, журналістки, журналісти і всі інші, яким немає чого робити у Верховні Раді. Тому що у ВР можуть бути професіонали політики, а не танцюристи. Тому враховуючи те що майже в кожному партійному списку є засланці від Путіна, я думаю що нам буде надзвичайно складно далі боротися, але це не значить що там не буде і патріотів. Я ставлю за мету йти в парламент, щоб наступний парламент був парламентомперемоги над Путіним. Бо цей парламент, що виходить у минуле, – це парламент суцільних поразок, цей парламент, цей уряд, цей президент Україну здавали і продовжують здавати Путіну.

Олексій Буторін:

– Однозначно зміниться, хотілося б щоб в кращу сторону. Надіюся що події минулого року людей чогось та й навчили, хоча не впевнений. Розмовляв з людьми. Терпіння ще напевне не луснуло од кінця. Люди готові голосувати за картинки, за обіцянки. Ті, хто розстрілював хлопців на майдані, хто має відношення до війни йдуть в депутати, в люди готові за них голосувати. Треба на тільки дивитися, а й вивчати. Щоб потім жити добре, треба зараз приділити добу-дві для дослідження життя кандидатів в інтернеті, звернути увагу на минуле, звідки взялася людина. Люди не хочуть жити по новому. Вони звикли, що кандидати старими методами балотуються, а люди старими методами обмрають – «цей – гарно говорить, за нього й буду голосувати». А потім – «ой, а чому майдан, чому люди вмирають?». Тому що люди не розуміють, що їх голос чогось вартий. А він значить багато

Зінаїда Купира:

– Я великий оптиміст. Я надіюся що зміні будуть, і вони будуть накраще. Але ці зміни залежать від цього нашого вибору. Я слухала експертів, які говорять про майбутній парламент, вони дають невтішні прогнози. Оскільки цей парламент також може проіснувати недовго. Є дуже багато піару щодо участі в АТО, на допомозі військовим. Це добре. Ми всі повинні бути волонтерами. Але все-таки парламент – це 450 депутатів, він має зібрати людей, що мислять в масштабах нашої країни і зможуть приймати закони, що дійсно покращать життя виборців.

Олександр Скіпальський:

– Це буде тільки перший крок, маленький крок до стабілізації, єднання. Україна знаходиться у дуже складній ситуації. Наш суперник, ворог Росія і в першу чергу путінський режим, робить все щоб дискредитувати Україну як суб’єкт міжнародного права, показати всьому світові що в Україні не получається державотворчий процес. Це перша найбільша загроза, яку несе нинішня ситуація. Безумовно друга – це руйнація економіки, третя – це той патріотизм, те що Путін одягає в одежу націонал-соціалізму або фашизму і хоче скомпрометувати нашу ідеологію державного відродження перед усім світом. Це три завдання Путіна. І тепер, залежно від того, як ми будемо себе вести, наскільки міцним і консолідованим буде парламент, як будемо спільно відбивати загрози які несе Росія, буде залежати наше майбутнє.

Ганна Савюк:

– Я маю великі сподівання що країна зміниться. Політики зроблять аналіз прийнятих, необдуманих законів. Закони повинні служити людям, а не олігархам. Тільки тоді в країні все зміниться. Мені хочеться щоб не плакали матері, не страждали діти. Ви знаєте, я балотуюся від Комуністичної партії, а вона була тільки за мир. Ми проти АТО. Тільки тому що війна ніколи не вирішувала тих проблем, що накопичилися в країні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *