<

Топ помилок, які допускаються під час встановлення IP-камери

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:07 | 17.02.2022 / Статті / /
Перегляди
170
/ Коментарі відсутні

Помилки під час монтажу мережевих камер часто призводять до неприємних наслідків — від проблем з обслуговуванням до нестабільної роботи певних пристроїв або системи відеоспостереження.

Помилка №1: використовувати «неправильну» кручену пару

Якщо ви помилитесь у виборі кабелю кручена пара, система IP-відеоспостереження працюватиме нестабільно. Камери періодично зависатимуть, раптово перезавантажуватимуться або вимикатимуться, а якість цифрового сигналу, що передається, бажатиме кращого.

Як правильно:

Кожна дротова IP-камера Dahua, Hikvision або іншого бренду повинна під’єднуватись до інших пристроїв системи відеоспостереження за допомогою крученої пари з монолітними жилами з міді з перетином 0,52 мм. Не використовуйте UTP-кабелі з багатожильними та алюмінієвими провідниками: вони проводять сигнал гірше за мідні шляхом вищого електричного опору.

Під час вибору звертайте увагу на колір та матеріал ізоляції. Для монтажу в приміщенні виберіть кабель в ПВХ оболонці білого або сірого кольору, а для прокладання на вулиці — виту пару в чорній ізоляції з твердого поліетилену.

Помилка №2: встановити вуличну IP-камеру надто високо або надто низько

Якщо закріпити камеру не вище рівня витягнутої руки, це зробить її вразливою. Зловмисник обов’язково скористається наданою можливістю: закриє об’єктив, поверне корпус убік або зламає обладнання.

Якщо повісити камеру на рівні другого або третього поверху, постраждає інформативність відео. Ви отримаєте лише загальний вигляд зверху та не побачите важливих деталей.

Як правильно:

Оптимальна висота встановлення — 3,5 метри від землі. За такої умови ви побачите загальну картину, але зможете розрізнити обличчя людей.

Помилка №3: ​​не маркувати кабелі від IP-камер

Якщо не промаркуєте кабелі, це ускладніть обслуговування всієї системи IP-відеоспостереження. Якщо потрібно вимкнути одну з камер для усунення несправності, доведеться витрачати час на пошуки потрібного гнізда в комутаційній коробці.

Як правильно:

Промаркуйте кожну кручену пару звичайним маркером або використовуйте спеціальні бирки. Ця інформація допоможе зрозуміти, з якими камерами з’єднані кабелі.

Помилка №4: вішати камеру на неоригінальну комутаційну коробку

Якщо ви готові налаштовувати кут огляду камери після кожної перевірки стану конекторів, сміливо кріпіть обладнання прямо на комутаційну коробку. Ця помилка не вплине на якість сигналу та працездатність обладнання, але помітно ускладнить обслуговування.

Як спростити:

Закріпіть камеру поруч із комутаційною коробкою. Кабель не провисатиме, якщо бокс і кронштейн будуть змонтовані впритул один до одного.

Помилка №5: закріпити роз’єм сяк-так

Ненадійно закріплені роз’єми — одна з найчастіших причин неполадок у роботі системи відеоспостереження. Якщо кінці крученої пари обжаті абияк, контакти будуть роз’єднуватися за найменшого переміщення кабелю. Результат — часті вимикання камер та нестабільний сигнал.

Як правильно:

Кінці крученої пари слід обтискати спеціальним інструментом — кримпером. Провідники розташовуються в конекторах 8P8C згідно з обраною схемою розпинання (пряма або перехресна). Жили повинні входити до конектора до кінця, а ділянка кабелю із зовнішньою оболонкою — на 8–10 мм.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *