<

Способи економії електроенергії: прості поради для українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 30.10.2020 / Статті / /
Перегляди
96
/ Коментарі відсутні

Одним зі способів економіє електроенергії є заміна застарілих комунікацій на нові, які більше відповідають сучасним європейським вимогам.

Наприклад, замовити нову вигідну поставку електроенергії звернутися до свого постачальника MEGAWATT, за приємними цінами.

Використання енергозберігаючих приладів

При покупці будь-якої нової побутової техніки або заміні лампи, насамперед дивіться на графу споживання електрики. На жаль, далеко не кожен віддає собі звіт в тому, скільки енергії може споживати нова скороварка або комп’ютер. Лампи розжарювання крім забруднення навколишнього середовища, мають ще один негативний ефект – дуже високе споживання енергії. Їх краще замінити люмінесцентними або світлодіодними лампами. Хоча такі прилади і коштують дорожче, зате економія виправдовує себе, коли приходять перші рахунки за електрику.

Планування приміщення

На жаль, далеко не кожен знає, як планування кімнати збільшує або зменшує споживання електроенергії. Не випадково в країнах, в яких мало сонячних днів, вважають за краще оформляти кімнати в світлих відтінках – так світло відбивається від стін, і потрібно менше електрики, щоб нормально жити в приміщенні.

Також на кухні не ставте холодильник поряд з обігрівальними приладами. Через постійно надходить тепла приладу доведеться працювати на підвищеній потужності, щоб підтримувати всередині нормальну температуру, яка наближається до нуля. На жаль, часто можна побачити, як холодильники сусідять з електроплитами або батареями опалення – так робити не можна.

Звертайте увагу на дрібниці

Навіть така дрібниця, як накип на внутрішній поверхні електричного чайника, може збільшити споживання енергії в кілька разів. Щоб цього не сталося, стежте за станом електроприладів, вчасно оновлюйте їх і чините поломки.

Також не забувайте протирати лампочки від пилу. Звучить досить нерозумно, проте пил здатний забирати до 20% світла лампи, в результаті чого для освітлення потрібно все більше і більше приладів. Якщо ж вчасно проводити прибирання, такої проблеми можна з легкістю уникнути.

Обов’язково варто замінити дерев’яні вікна з численними щілинами на сучасні металопластикові варіанти. Це не тільки допоможе позбутися від проблеми постійних протягів і холодних кімнат, але і заощадить гроші на обігріві приміщення.

Жителям холодних регіонів також рекомендують задуматися про теплі підлоги – хоча спочатку це здавалося марною тратою електрики, то тепер можна навіть заощадити значні кошти, як на електричних, так і на газових нагрівачах. Що стосується нагрівання води за допомогою бойлерів – не варто залишати їх працювати цілодобово. Набагато краще придбати «розумний» прилад, який стане нагрівати воду до певного, заздалегідь вказаного часу, а потім самостійно відключатися.

Використовуйте функцію енергозбереження

На жаль, багато хто навіть не знають, що практично всі сучасні гаджети – починаючи від комп’ютера, закінчуючи пральними машинами, мають спеціальну функцію енергозбереження. Підключити цей режим зазвичай зовсім нескладно, а зменшити кількість енергії можна дуже істотно – до 30%.

Допоможе заощадити і спеціальний багатозонний лічильник. Він допомагає враховувати, яка енергія використовується вночі, а яка – днем. За першу можна платити вдвічі менше, згідно з офіційними тарифами Київенерго. Також враховуються пікові зони навантаження – наприклад, з 7 до 8 ранку за зимовим часом. У пік платять більше, а в непіковий період – на 50% менше, що може стати в нагоді дбайливому домовласникові.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *