<

Соціальна картка для пенсіонера: яку оформити – електронну чи пластикову

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:36 | 23.03.2023 / Статті / , /
Перегляди
285
/ Коментарі відсутні

Соціальна карта для пенсіонера – зручний спосіб отримання пенсій та іншої щомісячної допомоги від держави. Але виникає питання: чи потрібна пенсіонерові фізична пластикова картка, якщо зараз є можливість миттєво оформити віртуальну картку, яка також підходить для зарахування пенсії? Разом з експертами ПриватБанку, спробуємо розібратися детальніше у цьому питанні.

Як оформити електронну пенсійну картку та в чому її особливості

Оформляють пенсійну картку на сайті ПриватБанку онлайн. Якщо ви є клієнтом банку, зайдіть до особистого кабінету через компʼютер. У налаштуваннях “гаманця” потрібно додати Digital пенсійну картку. Потім Digital-картку додають до Apple Pay або Google Pay у смартфоні, щоб оплачувати покупки на касі у магазині та здійснювати онлайн-платежі.

По суті електронна пенсійна картка має ті самі можливості, що і фізична, хоча не має пластикового носія. Термін дії картки для отримання виплат складає 4 роки, тож не потрібно часто її змінювати. Зарахування пенсій та іншої матеріальної допомоги від держави на таку картку відбувається без відсотків та комісій. 

Кому потрібна пенсійна картка

Пенсійна картка – дебетова та цільова, тобто призначена для отримання щомісячних грошових виплат у вигляді пенсії. Таку картку оформляють клієнти-пенсіонери за віком або стажем роботи, особи з інвалідністю, котрі отримують соціальну допомогу через органи пенсійного фонду. 

Також соціальну картку можуть отримати військові пенсіонери та особи, що планують виходити на пенсію протягом наступних трьох місяців. 

Чи потрібен вам пластиковий носій? 

За бажанням клієнти оформлюють фізичну пластикову картку для зарахування пенсії. Ця послуга безкоштовна для 6 штук за рік на 1 людину. Якщо виникає необхідність видати більше карток у зв’язку з їх пошкодженням, втратою чи інших причин, вартість оформлення складатиме 100 грн за кожну наступну одиницю.

Фізичну карту видають особисто, тому для її одержання потрібно завітати до одного з відділень банку. Коли в особи на руках пенсійна картка або пластикова кредитка, готівку можна отримати через банкомат будь-якого банку. До речі, пенсіонерам дозволено оформлювати фізичні кредитні картки з лімітом за умови, якщо особі не виповнилось 70 років.

Варто зазначити: особисті кошти знаходяться у безпеці як на фізичній карті, так і на віртуальній, яка має всі необхідні ступені захисту від шахрайства. 

Переваги пенсійної картки для пенсіонера

Переваги використання картки вже оцінили понад 3,9 млн пенсіонерів, котрі отримують пенсію через установу ПриватБанку. По-перше, це зручно та швидко, адже після зарахування на картку гроші відразу доступні для зняття та розрахунків на касі. По-друге, про кожне нарахування пенсії на карту клієнт отримує СМС-повідомлення про зміну балансу на особистий номер.

Й, нарешті, більшість платежів виконується без комісії. Так, на сайті вказано, що ПриватБанк дозволяє протягом місяця здійснити 15 оплат комунальних послуг або оплатити послуги загальною вартістю 5000 грн без жодних комісій. Немає комісії за зняття готівки через банкомат, касу та зарахування пенсії на картковий рахунок. 

Віднедавна скористатися послугами ПриватБанку для нарахування пенсій можуть військові пенсіонери, котрим законодавчо дозволили обирати будь-який банк для відкриття пенсійного рахунку.

Маючи пенсійну карту, ви отримуєте гарний сервіс та універсальний інструмент для оплати покупок, комунальних платежів та інших послуг, а також можете скористатися найширшою мережею терміналів та банкоматів в країні.

Якщо ви вже на пенсії й отримуєте виплати в іншому банку чи відділенні пошти, ви можете приєднатися до числа клієнтів ПриватБанку. Потрібно прийти до відділення, отримати пенсійну картку та подати заяву на перерахування пенсії, яку працівники відділення власноруч перенаправлять до управління Пенсійного фонду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *