<

Скільки часу треба проводити на природі, щоб бути щасливішими – дослідження

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:36 | 24.06.2019 / Статті / /
Перегляди
112
/ Коментарі відсутні

Кожному, хто хоча б раз бачив дитину, яка бігає лісом чи грається у потічку, не треба бачити дослідження вчених, аби зрозуміти: проведення часу на природі корисне для дітей. Скільки часу нам треба на природі, щоб стати щасливішими?

Діти мають шанс вільно гратися на природі, вони щасливіші, краще поводяться, і більш соціалізовані Це те, що більшість батьків знають на інтуїтивному рівні, пояснює засновниця та виконавча директора центру природи та досліджень Wildrock Керолін Шуйлер.

Більшість дорослих теж знають, що природа корисна і їм. Але скільки часу нам треба на природі, щоб стати щасливішими?Вчені з Великої Британії намагалися відповісти на це запитання, пише Healthline, – передає УП Життя.

У свіжому дослідженні вчені дослідили понад 19 тисяч людей у Великій Британії.

Питали, скільки часу вільного часу вони провели на природі упродовж останнього тижня. І питали їх про самопочуття та оцінку власного здоров’я.

Науковці помітили: люди, які проводили хоча б 120 хвилин (2 години) на тиждень на природі, бачили покращення свого психологічного на фізичного здоров’я порівняно з людьми, які зовсім не проводили час на природі.

І не важливо, скільки і де ви проводили ці 2 години не в приміщенні. Це могли бути як короткі прогулянки біля дому, так і довгі мандрівки парком на вихідних. Ефект той же.

За словами науковців, це перший крок до того, щоб вони могли офіційно рекомендувати людям проводити певну кількість часу на природі щотижня.

Інше дослідження показало, що навіть маленькі вилазки на природу корисні для здоров’я. Дослідження показало, що люди, які займалися спортом хоча б 5 хв на природі, покращували самопочуття та настрій.

Шуйлер зазначає, що бачить таку швидку трансформацію у центрі Wildrock, навіть серед дорослих, у яких дуже стресова робота.

Каже, що після години на природі дорослі сміються, метушаться та збирають якісь речі, ніби їм 5 років.

Психотерапевтка Джессіка Мутенот-Стол додає, що необов’язково їхати на вихідні кататись на каяках, щоб отримати користь від природи.

“Якщо біля вас є парк з парою-трійкою дерев і 15 хвилин — ідіть! Ви отримаєте від цього користь”, — каже Шуйлер.

Психотерапевтка та екотерапевтка Патрісія Хасбах пояснює, що її робота з клієнтами виходить за рамки просто розмов про те, скільки клієнт проводить часу на природі.

За її словами, з психологічної точки зору помітним є усвідомлення стосунків та взаємодії між пацієнтом та природою.

Можете використовувати усі свої чуття на природі. Наприклад, помітити, як пролітає пташка, повзе мурашка, шелестить листя чи пахнуть квіти.

Деякі переваги для здоров’я ми отримуємо на природі тому, що на вулиці люди більш фізично активні.

Дослідження показує, що навіть сидіння на природі може покращити здоров’я.

Хасбах додає, що природа також дає нам відпочити від годин психологічної втоми через “скеровану увагу” — час, проведений сконцентровано на роботі, екрані комп’ютера, водінні.

Коли люди переривають скеровану увагу навіть на короткий час на вулиці, то схильні дозволити собі більше мимовільної уваги. Це дозволяє відновитися, щоб потім знову повернутися до скерованої уваги.

Ці переваги ви отримаєте на природі тоді, коли відкладете свій смартфон і дозволите природі повністю захопити вашу увагу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *