<

Розповіли, чому за кордоном навчатися краще

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 12.01.2021 / Статті / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Сьогодні багато дорослого населення України виїжджають працювати за кордон на тривалий період, адже умови і розмір заробітної плати в рідній державі далекі від ідеалу. Розмірковуючи про освіту за кордоном для українських дітей, слід зробити акцент на тому, що з кожним роком процент кількості абітурієнтів закордонних навчальних закладів зростає.

Діти отримують базову та повну загальну середню освіту, а також − професійно-технічну. Причини навчання за кордоном зрозумілі:

  • Висока якість освіти. Системи зарубіжної освіти  багатьох країн передбачає не тільки забезпечення студента високорівневими знаннями, а й уміннями вчитися. В Україні проведення модернізації змісту освіти в контексті її відповідності сучасним потребам тільки розпочинається.  Концепція «Нової української школи» була презентована у 2016 році. За пройдений час багато що змінилось і у системі вищої освіти. Під час навчання теорії уже багато часу відводиться на виконання різних самостійних проектів і курсових робіт, але все ж не на такому рівні, як за рубежем.
  • Практичність отримання закордонного диплому. Як правило диплом європейського зразка не потрібно підтверджувати в країнах Євросоюзу, США і Канаді. Ті батьки, які відправити своїх нащадків вчитися за кордон, зробили надійну інвестицію в їхнє майбутнє. Діти, які відучилися за кордоном, залишаються там жити і працювати. А батьки рано чи пізно переїжджають до них на цілком законних підставах відповідно до  імміграційної програми возз’єднання сім’ї. Безумовно, вартість навчання за кордоном деколи складно порівняти з вітчизняною. Але, як показує практика, ці інвестиції окупаються згодом сторицею.

Система освіти за кордоном

У більшості розвинених країн світу система має трирівневу структуру: початкова, середня і вища школа. Найдовше діти навчаються у початковій школі, (зазвичай 4-8 років). У базовій середній школі підлітки вчаться упродовж 2-4 років.

Після закінчення кожний учень отримує атестат. Ті, хто хоче продовжити навчання, відвідують старшу школу( 2-3 роки).  Зазначена схема не є стандартною для всіх країн, але використовується у більшості з них з незначною різницею в тривалості певних етапів.

Отримати професію за кордоном можна в коледжі або у вищій школі. Випускники подібних навчальних закладів стають молодшими спеціалістами. Вони вже володіють професією і можуть продовжувати трудову діяльність за кордоном.

Етап вищої освіти у більшості західних країн передбачає отримання ступеня бакалавра, магістра та доктора наук. На бакалавраті вчаться протягом трьох або чотирьох років. Після цього можна отримати ступінь магістра, закінчивши навчання ще два-три роки.

Післядипломна освіта триває близько трьох років і є аналогом вітчизняної аспірантури. У кінці передбачається процедура захисту дисертації. Якщо вона захищена успішно, то вчорашній слухач докторантури стає доктором наук.

Але не треба розраховувати, що отримання вищої освіти за кордоном коштує дешево. Ринкова вартість навчання для приватних вищих навчальних закладів Заходу досить висока. До прикладу середня вартість програми бакалаврату в США становить $ 25 000 в рік, в Німеччині − мінімум 10-15 тисяч євро за один курс навчання.

У Європі отримати якісну вищу освіту можна трохи дешевше. Доступні умови безкоштовного навчання в Польщі. Українська молодь може отримати безкоштовну освіту і в багатьох державних вузах інших західних країн. При цьому спостерігається різниця в оплаті навчання між студентами, що мають громадянство, і іноземцями. Найбільш доступна якісна освіта для українських дітей у:

  • Польщі;
  • Німеччині;
  • Словаччині;
  • Чехії;
  • Австрії. 

Як зробити правильний вибір

Допоможуть  визначитись с програмою навчання фахівці, які добре орієнтуються у питаннях вибору. В інтернеті таких профорієнтаційних платформ багато, одна з них−  studix.eu.

Кожна з них працює з певною групою країн, досвідчені співробітники компаній нададуть докладну консультацію, займуться підготовкою всіх необхідних документів, організують виїзд на навчання, забронюють місце проживання, нададуть інформаційну підтримку після прибуття на навчання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *