<

Робота репетитором: плюси та мінуси

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:50 | 20.10.2021 / Статті / /
Перегляди
408
/ 1 коментар

Робота репетитора стає все більш популярною з кожним роком, адже школярі та студенти потребують додаткових занять з різних дисциплін. Ця професія приваблює як вчителів-початківців, так і педагогів з великим стажем роботи. Тут є місце для самовираження, креативу та кар’єрного росту.

Особливо привабливо виглядає перспектива самостійного складання графіка роботи. Це дозволяє бути гнучким і вдало вписувати роботу в повсякденне життя. Також вчитель може самостійно обирати програму навчання та вибудовувати найкращу стратегію для досягнення необхідного результату.

Альтернативою роботи з репетитором є навчання на курсах або в гуртках. Зазвичай уроки проводяться декілька разів на тиждень в невеликих групах студентів. 

Ці види навчання можна вдало комбінувати для досягнення найкращого результату. Робота з репетитором має більш індивідуальну спрямованість та дає можливість опрацювати необхідні теми з учнем. В той час, як робота в групах, спрямована на загал і викладається для всіх учнів в однаковому обсязі. 

Плюси та мінуси роботи репетитором

Як і в будь-якій професії, в професії репетитора є свої плюси та мінуси.

До плюсів можна віднести:

  • Кар’єрний рост, що дозволяє постійно підвищувати свою кваліфікацію, а значить і підвищувати вартість на заняття. 
  • Вільний графік – це дуже великий бонус, який іде як додаток до професії репетитора. Викладач має змогу складати графік своєї зайнятості особисто, що допоможе вдало поєднувати роботу з родиною та іншими справами. Ви можете бути гнучким і працювати стільки, скільки самі захочете.
  • Робота з різними поколіннями – це дуже цікавий досвід, який може відкрити нові горизонти як професійного, так і особистісного розвитку.
  • Можливість самостійно встановлювати вартість за урок. Це дає змогу отримати бажану фінансову незалежність.
  • Репетитор регулює кількість учнів, яких він може взяти на навчання. Це дозволяє не допустити перевантаження і створити комфортні умови для праці.

Якщо говорити про мінуси роботи репетитора, то можна виділити такі:

  • Невідповідальність учнів і пропуск занять. Дуже часто учні можуть не прийти на урок з об’єктивних або необ’єктивних причин. Добре, якщо вони інформують про це заздалегідь і дають змогу вчителю запросити іншого учня на цей час. В більшості випадків учень попереджає в останню хвилину або не попереджає зовсім. 
  • Неможливість знайти достатню кількість учнів для того, щоб отримати бажану фінансову винагороду. Допомогти репетитору в цьому випадку можуть спеціальні сервіси для пошуку учнів. Наприклад, платформа Парта була створена для того, щоб репетитори змогли знайти собі учнів, а учні – репетиторів.

Професія репетитора – це не тільки цікава робота, але і прекрасне джерело для досягнення фінансової незалежності. Вчитель може розвивати свої професійні знання, регулювати графік роботи та кількість студентів, отримувати задоволення від спілкування з людьми різних вікових груп та спеціальностей, вдало комбінувати роботу з родиною та хобі.

Незважаючи на такі недоліки, як пропуски занять та необхідність пошуку учнів, професія репетитора може принести багато бонусів та позитивних моментів. А головне, що Ви будете дійсно займатися тим, що приносить найбільше задоволення.




один коментар
  1. Нашо освіта нації, яку заморські “партнери” (читай – хазяї) оприділили на винищення?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *