<

Рейтингові показники результатів ЗНО по Волинській області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:42 | 23.09.2016 / Статті /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Містечко Берестечко з Горохівського району стало найкращим у рейтингу шкіл України за результатами середнього бала із зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це свідчать рейтингові показники результатів ЗНО, що їх оприлюднив Центр оцінювання якості знань, – йдеться у матеріалі щотижневика Волинські Новини №34.

У Берестечку лише одна школа, однак її учні, та й інші інші учасники ЗНО з цього, міста показали гарні результати. До прикладу, 61,5% тих, хто складав українську мову та літературу, отримали доволі високі бали (180-200). А ось із англійської мови у Берестечку найвищих балів ніхто не набрав.

Загалом на Волині 15,57% учасників отримали від 180 до 200 балів з української мови, а майже 10% не подолали поріг узагалі. Цей показник був практично таким же і минулого року.

Щодо історії України, то тут найвищі бали отримали 5,67% учасників, провалили предмет аж 14,26%. Більшість отримали від 100 до 140 балів. Схожі результати і в математиці, от лише відсоток тих, хто не подолав поріг, вищий – 11,73%.

Не додають оптимізму результати з фізики: лише 3,48% учасників мають найвищий бал, а 16,7% не подолали бар’єр. Хімію та біологію волинські учасники ЗНО склали краще: близько 10% отримали найвищий бал і стільки ж найменший. Знання з географії, судячи з результатів, – на «тверду четвірку»: майже 8% отримали найкращі бали і лише 4,4% не подолали поріг. Англійську мову провалило 12,86% учасників, 10,27% показали високий результат. Найкращі бали мають учні гімназій та спеціалізованих шкіл.

Якщо аналізувати дані (stat.testportal.com) в розрізі районів, то з мови найкращий результат в учасників із Любомльського району (16,38% отримали найвищі бали), найгірший – у Володимир-Волинському районі. Тут 17,78% учасників не подолали бар’єр. Історія України «кульгає» в учасників із Володимир-Волинського, Камінь-Каширського, Горохівського, Ковельського, Любомльського районів. Тут поріг не подолало більш як 20% учасників. Разом із тим, і найкращий показник – 6,69% – в учасників із Любомльського району, які набрали більш як 180 балів.

Іваничівський район в антилідерах із математики: 24,5% учасників не подолали поріг і жоден не набрав найвищого бала. Не надто втішні результати і з англійської мови. У Володимир-Волинському, Ковельському, Локачинському, Рожищенському районах не було учасників, які набрали би більш як 180 балів. У Ківерцівському районі майже третина учасників не подолала мінімальний поріг.

До слова, в області шість учасників ЗНО складали російську мову, два – іспанську, 89 – німецьку, шість – французьку й 1578 – англійську.

В обласному центрі найкраще підготовлені до ЗНО з англійської учні 18-ї гімназії (54,05% мають найвищі бали), з української мови та літератури і біології – вихованці 14-ї гімназії, математику найкраще склали в НВК №9, хімію – у школі №5, фізику – в гімназії №21, географію – у школі №23, а історію України – в обласному ліцеї-інтернаті.

Загалом по Україні найкращі результати (від 160 до 200 балів) зовнішнього незалежного оцінювання майже з усіх предметів отримали учасники з Києва та Львівської області. Найвищі бали з усіх предметів демонструють випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року, трохи нижчі – випускники минулих років, найнижчі – випускники поточного року інших навчальних закладів системи загальної освіти (професійно-технічних навчальних закладів, спеціальних загальноосвітніх шкіл, спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів, шкіл соціальної реабілітації, коледжів, вечірніх шкіл).

Найбільший відсоток учасників, які не склали зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури та історії України, зафіксовано в Закарпатській (27,3% та 29,2% відповідно), Чернівецькій (20,9%, 29,1%) та Рівненській (14,9%, 18,3%) областях.

Наступного року учасники проходитимуть ЗНО з 12 навчальних предметів: української мови та літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської та французької мов. Кожен зареєстрований учасник матиме право виконати сертифікаційні роботи не більш ніж із чотирьох навчальних предметів.

У 2017 році тестування розпочнеться 23 травня й триватиме до 15 липня. А його результати з трьох навчальних предметів зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року. Так, майбутні випускники складатимуть українську мову і літературу (українську мову), математику або історію України (період XX – початок XXI століття), а також один навчальний предмет за вибором випускника.

Тестування з української мови і літератури відбудеться 23 травня, з іспанської, німецької, французької мов – 25 травня, з англійської мови – 29 травня, з математики – 31 травня, з історії України – 2 червня, з російської мови – 6 червня, з біології – 8 червня, з географії – 12 червня, з фізики – 14 червня, з хімії – 16 червня.

Тетяна ГРІШИНА, Волинь




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *