<

“Рання діагностика дитини важлива для повноцінного подальшого життя”, – дитячий кардіолог Львівської обласної клінічної лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 19.02.2018 / Статті /
Перегляди
87
/ коментарі 2

Рання діагностика життєво-важливих органів дитини – запорука здорового та повноцінного життя. Можливість консультації дитячого кардіолога та проходження комплексного обстеження малюка із самого народження є в медичному центрі “Здорова сім’я”.

Прийом там веде кваліфікований дитячий кардіолог, лікар ультразвукової діагностики дитячого кардіохірургічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Ольга Володимирівна Пастернак. Журналісти інтернет-видання “БУГ” поспілкувалися з лікарем, щоб дізнатися, наскільки важливим для дитини є обстеження серця та інших внутрішніх органів, коли варто його проходити та як готуватися.

Ольга Володимирівна розповідає, що багато пацієнтів з Волині, і зокрема з Нововолинська, часто звертаються за консультаціями до Львова. Їй запропонували з 23-го лютого проводити прийом і в клініці “Здорова сім’я“, на що лікар погодилась.

“Так буде зручно для місцевих пацієнтів, а на базі центру є достатнє висококласне обладнання, щоб виявити наявні відхилення”, – розповідає вона.

Для дитини важливо в перші тижні життя провести обстеження серця, головного мозку та інших внутрішніх органів. Рання діагностика допоможе виявити небезпечні захворювання, а своєчасне лікування – зберегти здорове та повноцінне життя. Сучасна медицина здатна скорегувати різноманітні вади, якщо вчасно на них зреагувати. Дитячий кардіолог ділиться інформацією, чому це важливо.

“Багато батьків і лікарів вважають, що для обстеження необхідно, щоб дитинка підросла, але це не так. Одразу в пологовому будинку, якщо є певні підозри, варто проводити діагностику. Дуже важливо обстежити серце немовляти в перші два-три тижні життя, щоб виключити вади розвитку серцево-судинної системи, які можуть бути смертельними. Наявні хвороби можуть не проявитися відразу, так як в перші дні життя маленький організм ще налаштовується до позаутробного життя. Тому важливо оглянути малюка в ранні терміни, особливо, якщо є певні фактори ризику”.

Ранньої діагностики серця та інших органів особливо потребують малюки, у яких наявні генетичні аномалії; новонароджені, раніше терміну; діти, батьки яких мають хронічні хвороби; якщо в сім’ї наявні інші дітки із захворюваннями.

Обстеження проводиться за допомогою УЗД. Це абсолютно безпечний, безболісний та інформативний метод. Важливо те, що у дітей до року він дозволяє побачити головний мозок без застосування комп’ютерної томографії. Тім’ячка, які наявні у малюків після пологів, дозволяють безперешкодному проходженню ультразвуку. Діагностика допомагає побачити аномалії розвитку, наслідки перенесених родових травм чи внутрішньоутробних відхилень.

Особливої підготовки до діагностики не має. Обстеження проходить в комфортних для дитини та батьків умовах. Малюк в цей час може і їсти і спати, це не буде перешкодою для огляду. Комплексна загальна діагностика триватиме близько 30-40 хвилин.

Відразу можна отримати консультацію дитячого кардіолога та у випадку виявлення відхилень, поради щодо подальшого лікування.

Львівська обласна клінічна лікарня – єдиний на західну Україну медичний заклад, у якому проводять подібні консультації. Ольга Пастернак – лікар із досвідом роботи щодо лікування та корекції різноманітних вад. Вона веде своїх пацієнтів з моменту обстежень та консультацій до післяопераційного періоду.

Важливо також не лише обстеження немовлят, а і дітей перед школою, підлітків в момент їх активного розвитку.

На жаль, в Україні є досить багато ситуацій, коли діти своєчасно не обстежені і при зверненні до лікарів хвороби перебувають вже на тих етапах, коли пізно щось робити.

Медичний центр “Здорова сім’я” знаходиться за адресою: місто Нововолинськ, вулиця Луцька, 19-Б.
Для додаткової інформації та запису звертайтеся за телефонами 067 384 76 78, 063 057 42 09.




коментарів: 2
    • В статті є контакти клініки, можна записатися на прийом за вказаними номерами телефону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *