<

Пресконференція Володимира Зеленського: опублікували головні тези

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:26 | 27.11.2021 / Статті / /
Перегляди
460
/ коментарів 9

26-го листопада у Києві пройшла пресконференція Володимира Зеленського, присвячена екватору його каденції на посаді президента України. У ній взяли участь 30 журналістів – це представники українських та міжнародних видань. Кожен із них міг поставити президентові по одному запитанню.

В ОП пояснили, що такий формат обрали через карантинні обмеження. Факти ICTV зібрали головні тези пресконференції президента.

Пресконференція Зеленського: головні тези

Підготовка державного перевороту та Ахметов

Президент розповів, що отримав дані про підготовку державного перевороту 1-2 грудня. За його словами, існує не лише агентурна інформація, а й аудіозаписи, де представники Росії обговорюють з представниками України участь у цьому бізнесмена Ріната Ахметова.

“Я вважаю, що це операція, його втягують у війну проти держави Україна. Вважаю, що він розпочав її, що, на жаль, це буде його велика помилка, тому що не можна воювати проти свого народу”.

Пізніше президент додав, що на записах голосу самого Ахметова немає.

Він заявив, що вважає дані про державний переворот інформаційною атакою для дестабілізації ситуації в Україні.

Водночас Зеленський запевнив, що жодного путчу в Україні не може бути, адже у нас серйозна армія.

“Я лише сказав, що є повідомлення від агентури, що готується державний переворот в Україні. Путчу це не стосується. Наші військові – не путчисти, вони цим не займаються. Бо армія у нас з народом”.

Спецоперація щодо затримання вагнерівців

Зеленський заявив, що йому соромно за цю спецоперацію. І звинуватив колишнього керівника Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурбу у розголошені секретної інформації.

За словами Зеленського, Бурба пропонував не говорити президенту Туреччини Реджепу Ердогану про те, що в Україні планують посадити літак з вагнерівцями, який мав здійснювати рейс з Мінська до Стамбула.

“Коли він зрозумів (Бурба. – Ред.), що його ідеї були “хлопнуті” та розколоті Росією, він вирішив злити цю інформацію. І ми з вами прекрасно розуміємо, через кого у ЗМІ України він її злив”.

Другий термін

Рішення щодо другого терміну президента Зеленського ухвалюватиме народ, це залежатиме від того, наскільки українці підтримуватимуть його особистість.

“Це буде пов’язано з підтримкою моєї особистості народом України… Я виходжу на вулицю і розумію, як до мене ставляться. Якщо люди нормально за щось кажуть дякую, десь кажуть – є помилки. У мене є діалог. Якщо люди відкрито кажуть, що вони мене підтримують…, тоді тільки я буду думати – йти на другий термін або не йти”.

Він розповів, що буде радитися з сім’єю, адже його діти страждають від його професії.

Дата наступних парламентських виборів

За словами Зеленського, дату наступних виборів до Верховної Ради має назвати Конституційний суд. Народним депутатам треба вирішити, чи варто їм звертатися до суду з цим проханням.

“Депутати, якщо захочуть, звернуться до Конституційного суду, і Конституційний суд повинен відповісти. Я вважаю, це правильне рішення”.

Якими міністрами задоволений Зеленський

На пресконференції Зеленський назвав імена міністрів, роботою яких він задоволений. Це міністр інфраструктури Олександр Кубраков, перший віце-прем’єр-міністр і міністр економіки Юлія Свириденко та міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Окремо президент похвалив очільника Офісу президента Андрія Єрмака.

Розпуск Верховної Ради

Президент не збирається розпускати Верховну Раду України, і наразі не бачить у цьому сенсу. Він зауважив, що має непорозуміння з деякими депутатами, але це нормальна ситуація.

“Якщо депутати голосують, я навіть не розумію, який сенс (у розпуску. – Ред.)”.

Російські військові на кордоні

Мета стягування російських військ до кордону України – залякування, але сценарій ескалації відкидати не можна.

На думку Зеленського, ситуацію не можна назвати гіршою за ту, що була на кордоні весною цього року.

“Кількість військових там менша, однак їх більше, ніж у момент припинення вогню, про який ми домовлялись. Ми бачимо дуже часто ротації, які відбуваються, щоб показувати нам, що відбувається скупчення військ і техніки”.

Звільнення голови Нацбанку

Підстав для звільнення очільника Національного банку Кирила Шевченка у Зеленського немає. Він прокоментував тезу з меморандуму МВФ, де йдеться про зниження якості кадрів у НБУ.

– Сьогодні я вважаю, що та ситуація, яка у нас є, а у нас економіка, опалювальний період, гроші, ринки, має залишатися в цьому форматі. А коли ми пройдемо цей період, будемо розбиратися з проблемами.




коментарів: 9
  1. Заради кредиту МВФ Україна погодилась обмежити зарплати та підвищити тарифи. Вітаю васі, 73%! Ось таке воно “гірше вже не буде” від “молодої крові”. Гарних вам “листів щастя”.

  2. Хто нормальний за тебе зелеклоуне з твоїми популістами піде життя віддавати?

  3. Головне питання: чи встигне аеропорти побудувати шоб у Ростови з любої точки країни втекти як прийдеться

  4. то вже шо вибрали то вибрали. Як то у нас кажуть хотіли як краще а вийшло як завжди

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *