<

Обираємо запчастини з розумом: аналіз ринку бюджетних деталей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 17.01.2022 / Статті / /
Перегляди
350
/ Коментарі відсутні

Як показує практика, запчастини-аналоги, вироблені безліччю фірм практично з усього світу, можуть бути більш ніж у три рази дешевшими за оригінали.

Особливо помітна економія при покупці “дрібниць”, таких як бризковики, молдинги, накладки, ручки та інше. Однак “вагомі” товари від маловідомих фірм купувати небезпечно – їх якість не завжди може бути високою, що означає, що автолюбителям досить рано доведеться знову витрачатися на запчастини, роботу майстрів та діагностику. Розберемося з тим, які запчастини варто купувати.

Дорого, але дешевше за оригінал

Ведучими виробниками автозапчастин для вторинного ринку є ті ж фірми, що співпрацюють з великими концернами. Серед них:

  1. Beru, Bosch, Magnetti Marelli, Siemens, Valeo – пропонують відмінну електрику, електроніку, а також елементи паливної системи автомобіля;
  2. Polcar, Hella, Bosch – виробляють як дешеві, так і досить дорогі, але дуже якісні елементи автомобільної оптики;
  3. INA, Koyo, а також SKF, SNR, Gates – найвідоміші фірми-виробники елементів автомобільного навісного обладнання;
  4. Febi, Valeo, вже згаданий Magnetti Marelli, а також Lemfoerder TRW – провідні фірми-виробники елементів автомобільної підвіски та системи гальмування;
  5. Knecht, Mann, а також Clean та Bosch – пропонують дуже хороші фільтри за помірними цінами. 

Автолюбителі можуть отримати інформацію про великих і невеликих фірм-виробників автозапчастин на Avtopro.ua – достатньо перейти в розділ “Виробники”, де опубліковані огляди виробників та пакувальників, що діють на ринку, а також почитати відгуки покупців. Радимо вивчити відгуки – вони дозволяють зрозуміти, чи варто купувати товар тієї чи іншої фірми. Зверніть увагу: акцентувати свою увагу варто на тих відгуках, які містять інформацію про товар, коди та докладний опис експлуатації – такі відгуки найбільш інформативні і будуть корисні всім категоріям автолюбителів.

Дешево, але чи потрібно?

Інше питання полягає в тому, чи варто заощаджувати на автозапчастинах. Як показує практика, аналоги, що виходять з ладу дуже рано, виявляються дорожчими за запчастини від виробників з топових сегментів. Справа в тому, що автолюбителям доведеться платити як за саму деталь, так і за її встановлення та діагностику автомобіля. Особливо небезпечно економити на ходовій та гальмах.

Серед виробників не дуже дорогих запчастин варто виділити: Volmerk, TYG, Febi, Krauf, JP Group, CTR, Blue Print, Bodyparts, General Ricambi, Dello, Amiwa. Дуже бюджетні запчастини можна знайти в каталогах фірм Profit, Meyle, Hansprise. 

Вигідною буде покупка запчастин тих фірм, які, на перший погляд, не пропонують дешевий товар: Kayaba, LUK, Corteco, Victor Reinz (але тільки французького виробництва), Dayco, Kolbenschmidt, Timken – ціна повністю виправдана найвищою якістю виконання та значним експлуатаційним ресурсом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *