<

Наодинці з книгою: найкращі романи про дружбу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:57 | 8.06.2017 / Статті /
Перегляди
171
/ Коментарі відсутні

Історія всієї літератури багата розповідями про дружбу. Твори при цьому вражають різноманітністю стилів і видів: детективи, біографії, мемуари, трагедії або дитяча література. Діти ростуть на таких книгах, підлітки переживають кризу, проходять свої труднощі, дорослі шукають відповіді на життєві питання.

На жаль, сучасні реалії дуже трансформували і знецінили поняття братерства: люди живуть, закохуються і, відповідно, приятелюють у віртуальному світі. Але чи замінять смайлики і лайки посмішку і рукостискання? Цілком очевидно – ні і ще раз ні.

Книжковий інтернет-магазин Booklya підібрав список кращих книг, які допоможуть змінити світогляд і, можливо, знайти справжнього друга.

Еріх Марія Ремарк – “Три товариші”

«Три товариші» – один з найбільш пронизливих, драматичних і красивих романів про любов і дружбу.

Рік 1928. Навколо хаос і насильство. І в цьому буянні приятелювання трьох – їх притулок. Роман зображує велич людського духу, у проявлені через персонажів, змушених жити в світі, ними не створеному, але який вони повинні терпіти.

«Давай просто будемо. Не треба обіцянок. Не треба чекати неможливого. Ти будеш у мене, а я – у тебе. Давай просто будемо один в одного. Мовчки. Тихо. І по-справжньому !!! ».

Олександр Дюма – “Три мушкетери”

В історії літератури один з кращих авантюрно-пригодницьких романів. Покоління змінюються, діти стають батьками, а розповідь про мушкетерів не втрачає своєї популярності. Пригоди відважного гасконця Д’Артаньяна і його друзів – мрія будь-якого хлопця. Вони завжди діють разом, незважаючи на всі інтриги, підступність, любов і зради, а їх девіз «Один за всіх і всі за одного» став квінтесенцією справжньої чоловічої дружби.

Джон Бойн – «Хлопчик у смугастій піжамі»

Книга, до якої поставитися байдуже абсолютно неможливо. Твір розповідає історію дітей, що живуть в двох паралельних світах. Один – німець, інший – єврей, один живе в батьківському домі, смачно їсть і солодко спить, у іншого – життя в Освенцимі. І між ними виникла неймовірна і щира дружба, яка нічого не вимагає натомість.

Книга описує фашизм очима дитини, маленького і наївного хлопчика. Зворушлива і сумна історія про дитяче приятелювання, яке не бачить різниці в національності і походженні.

Джек Лондон – «Серця трьох»

Цей роман став для Джека Лондона (вродженого Джоні Гріффіта Чейні) ювілейним, п’ятидесятим. Сам автор у передмові пише, що книга створена на замовлення кінематографа.

Герої цього автора завжди відрізнялися сміливістю, непокорою долі, витримкою перед труднощами. Ця історія більш авантюрна. Присутнє все, що так подобається любителям такого жанру – любов і ненависть, інтриги і заздрість, дружба і вірність, мужність і честь. Почавши читати, ви не закінчите роман ніколи – знову і знову ви будете перечитувати твір і кожен раз співпереживати персонажам. Казкова повість, щоб розслабитися і на час читання пірнути в гущу захоплюючих пригод.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *