<

На Волині з 22 по 28 лютого прогнозують потепління

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:38 | 17.02.2021 / Статті / /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

В останній тиждень лютого на Волині слід чекати відлигу, яка розпочнеться вже з 20-го числа і протримається до 27-го лютого. Опадів в цей період не прогнозується.

Погода у Волинській області з 22-го по 28-ме лютого

Стрімке потепління, зумовлене дією західного циклону розпочнеться на Волині з 20-го лютого, та досягне свого максимуму у вівторок та середу. Надалі температура почне трохи падати.

В понеділок, 22-го лютого у Волинській області синоптики Мета-погода прогнозують:

  • температуру від -2°С до +2°С;
  • мінливу хмарність;
  • вологість повітря 92%;
  • відсутність опадів.

Вівторок та середа стануть найтеплішими днями останнього тижня лютого: вдень температура сягатиме позначки +7°С. Ймовірність опадів становить 15-20%. Але вже з 25 лютого по ночам знову почнуться заморозки до -3°С. Денна температура становитиме +3°С. Але при вологості повітря до 96% та західному вітрові буде відчуватись як -2°С.

В останні два дні місяця стовпчик термометра по ночам падатиме до -9°С, а вдень коливатиметься від +2°С до -1°С. Опадів не очікується.

Народні прикмети про погоду наприкінці лютого

В кінці зими всі бажають скорішого настання весни, тому завдяки прикметам наші предки намагались дізнатись, що їх очікує в найближчій час. З дня Прохора (23 лютого) починався поворот на весну: «На Прохора зима поохала, лютий лютує, проте весну чує».

Якщо останній тиждень зими був дуже холодним, то вважалось, що літо настане сухим та спекотним.

Якщо 26-го лютого починав танути сніг, чекали швидкої та теплої весни. А хмарний день віщував що весна затримається та буде холодною.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *