<

Можливості та перспективи роботи у літній сезон в Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:16 | 26.06.2017 / Статті /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Літо – це «пора сезонних вакансій» на ринку праці: у більшості українських міст зростає кількість пропозицій у сфері туризму, готельно-ресторанного бізнесу та будівництва.

Сезонну роботу пропонують і організації, що займаються благоустроєм міста та аграрні компанії. Крім того, у період відпусток та канікул з’являється необхідність у працівниках сфери громадського харчування, вуличної торгівлі, розваг, медицини.

Вакансії в Луцьку на літо

Традиційно головним постачальником літніх вакансій у Луцьку є сфера торгівлі та послуг, а також сфера громадського харчування. У місті відкрито близько 200 пропозицій для барменів, офіціантів, кухарів, адміністраторів літніх розважальних закладів, касирів, продавців-консультантів, охоронців. Зріс попит на прибиральників, покоївок, нянь та садівників. Додаткової робочої сили потребує й аграрний сектор – на літню працю компанії запрошують комбайнерів, трактористів.

Некваліфіковану роботу у Луцьку пропонують для операторів атракціонів та адміністраторів сезонного батуту, продавців поп-корну, солодкої вати, морозива, розливного пива або сезонних аксесуарів (сонцезахисних окулярів, головних уборів тощо). Збільшилась кількість пропозицій для аніматорів та промоутерів. Крім того, охочі підробити за сумісництвом запрошуються на позиції електриків, монтажників, різноробочих, помічників операторів АЗК та мерчендайзерів. Більшість працедавців готова взяти людину без досвіду та протягом кількох тижнів навчити її необхідному.

Перспективи сезонної роботи: де можливо залишитись на постійній основі?

Непроста економічна ситуація у країні та безробіття – як її наслідок – здешевила трудові ресурси та посилила конкуренцію серед тих, хто прагне працевлаштуватися. У цій категорії – як працюючі лучани, так і непрацюючі, а також студенти та пенсіонери.

За словами кадрового спеціаліста Ірини Соботюк, для українців актуальність сезонної праці зросла й через те, що у цей період скорочується кількість актуальних вакансій середнього та топового рівня. Це відбувається у зв’язку з відпустками, а також низькою діловою активністю певних секторів. Відзначається й те, що літом спеціалісти з підбору персоналу здійснюють моніторинг ринку праці з метою формування кадрового резерву. Фінальні співбесіди та процес працевлаштування переносяться на осінь, але у деяких випадках з’являються гарячі пропозиції – вони виникають унаслідок термінової заміни працівника.

Так, у поточному році луцьким організаціям потрібні диспетчери відділів логістики, офіс-менеджери, оператори call-центрів, помічники маркетологів. Потреба у працівниках виникає й під час щорічних вступних кампаній до навчальних закладів. Такі вакансії розраховані переважно на молодих кандидатів з середньою чи вищою освітою, або студентів-старшокурсників. Досвід при цьому може бути мінімальним або ж відсутнім. Можливість продовжити роботу на постійній основі існує практично для кожного – усе залежить від того, як працівник себе зарекомендує.

Так, на перший план виходять особисті якості робітника: порядність, пунктуальність, старанність, активність. Роботодавці також цінують ініціативність, комунікабельність, та самоорганізованість. Для ефективного пошуку роботи слід створити професійне резюме та активно розсилати його у якості відгуків на вакансії. Навіть якщо ви не маєте досвіду, опишіть інші досягнення, які підтвердять ваш потенціал.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *