<

Морозильні камери: види та нюанси вибору

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:01 | 1.12.2022 / Статті / /
Перегляди
40
/ Коментарі відсутні

Морозильна камера — надійний помічник для тривалого зберігання продуктів. В неї можна помістити заздалегідь приготовлену їжу на тиждень, а також зібрані влітку овочі, фрукти, ягоди та зелень, щоб поласувати взимку. Різноманітність розмірів та робочих місткостей дозволяє вибрати оптимальний варіант, який гармонійно впишеться у будь-який дизайн кухні.

Зовні морозильні камери практично не відрізняються від холодильників. Вартість обладнання залежить від технічних параметрів та додаткових опцій. Бюджетні моделі мають менший обсяг, потужність та вузький функціонал.

Види та переваги

За типом морозильної камери агрегати бувають 2 видів:

  1. Горизонтальні. Місткі моделі, що вимагають багато місця у приміщенні. Мають підвісні кошики для зручності використання. Можуть розподілятися на кілька секцій для сортування продуктів. Добре зберігають холод та споживають мало електроенергії.
  2. Вертикальні. Практичні та зручні морозильники, у яких легше переглядати розміщення продуктів. Займають мало місця. Оснащуються не лише полицями, а й висувними контейнерами різних розмірів.

Залежно від системи розморожування камери поділяються на 2 види:

  • з ручним розморожуванням;
  • із системою NoFrost.

У першому випадку необхідно періодично прибирати з камери всі продукти, відключати її від електромережі, розморожувати до зникнення льоду і мити. Завдяки системі NoFrost в обладнанні постійно циркулює холодне повітря, тому на стінах не утворюється іній та лід.

Більшість сучасних моделей оснащені додатковими функціями. До найкорисніших відносяться світлові та звукові сигнали про не щільно зачинені двері або кришку, цифровий індикатор температури, режим шокового заморожування, світлодіодне освітлення, режим швидкого охолодження напоїв.

Нюанси під час вибору

Під час покупки морозильної камери необхідно визначитися з місцем встановлення агрегату, скільки та які продукти зберігатимуться в ньому. Також важливо врахувати потужність та клас заморозки. Щоб зберігати продукти терміном до 7 днів при температурі -6 ° C підійде камера з однією зіркою класу заморозки. До 30 днів при -12 °C — з двома, до 90 днів при -18 °C — з трьома, до 6–12 місяців при -18 °C — з чотирма. Для економного споживання електроенергії рекомендується вибирати модель з рівнем енергоефективності А++ чи А+++.

Якщо в будинку часто відключають світло, варто придивитися до морозильної камери з функцією автозбереження холоду. Такий агрегат здатний зберігати задану температуру протягом кількох днів.

Тим, хто часто подорожує, підійде морозильник із режимом «Канікули». Він запобігає розвитку плісняви та появі неприємного запаху в порожній камері. Якщо в будинку є маленькі діти, краще віддати перевагу моделі з наявністю блокування панелі управління.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *