<

Молодіжний туризм: що й до чого? Коментар Doba.ua

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:21 | 13.04.2018 / Статті /
Перегляди
44
/ Коментарі відсутні

Молоді українці люблять подорожувати. З часом це захоплення перестало бути виключно форматом відпочинку, а перетворилося на тренд. До нього належать гастротуризм, спортивні та екстрим-мандрівки та багато інших тревел-напрямків. Разом з порталом добової оренди житла Doba.ua ми вирішили розібратися у цьому феномені.

Погоня за трендами

Молодь хоче бути у тренді. Слідкувати за модними тенденціями, новинками в різних сферах життя та знаменитостями – саме так можна залишатися на гребені хвилі. Виокремлення молодіжного туризму як окремого напрямку в тревел-сфері завдячує моді на подорожі. Адже молодь не полінується вирушити у подорож заради гарного фото в Instagram або ефектного відео на Youtube.

Якщо відомий блогер вирішив зняти квартиру в Тернополі і розказати про свою мандрівку, вже завтра його підписники кинуться планувати свою подорож. Та в цьому немає нічого поганого, адже мандрівки, нехай і в намаганні встигнути за трендом, це чудовий спосіб відпочинку.

Бажання здивувати

Але далеко не всі молоді люди перебувають в погоні за модними трендами. Дехто просто робить те, що йому подобається і не переймається актуальними темами. Найчастіше це підлітки та студенти, які прагнуть постійно відкривати щось нове та заряджатися враженнями. Їм нецікаво вкотре гуляти столицею або засмагати в Одесі.

Серед прихильників спортивного- та екстремального туризму більшість – молоді люди. Вони не лінуються вирушати у походи, жити в наметах та нести важкий рюкзак за плечима. Їм не лячно від ідеї сплавитися на байдарках або стрибнути з моста. Це бажання здивувати інших і самого себе часто стає мотивацією вирушити у чергову подорож і спробувати те, чого ніколи ще не робив.

Пошук альтернативи

Якщо звичайні мандрівки вже набридли, можна звернутися до альтернативних напрямків. Наприклад, до популярного зараз гастротуризму, під час якого основну увагу зосереджено на місцевій кухні. Для студентів, які живуть лише на стипендію, є окреме відгалуження гастротуризму з, так би мовити, підвищеним рівнем складності. В такому разі необхідно скуштувати локальну їжу за якомога меншу суму, а то й узагалі безкоштовно. Замість місцевих ресторанів студенти вирушають на дегустації на ринок та до вуличних яток.

Ще один нестандартний формат для мандрівок – шопінг-туризм, метою якого є похід місцевими магазинами та пошук «секретних місць», де можна за недорого знайти фешенебельні речі. Для таких поїздок не треба звертатися до спеціальних агентств, що суттєво здешевлює подорож і робить її доступною для молодих мандрівників. Головні їхні інструменти – автостоп чи квитки за студентським, швидкий інтернет для планування маршруту та недорога оренда квартир. Ужгород, Хмельницький або Одеса – тут популярні напрямки. Ці міста не вважаються дорогими і досі не до кінця дослідженні мандрівниками, що робить їх в рази цікавішими за Київ або Львів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *