<

Мер Володимира-Волинського каже, що його скомпроментував «регіонал, який за життя не прочитав і Букваря»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:56 | 4.06.2015 / Статті /
Перегляди
75
/ коментарів 6

Хотів очорнити опонента, а втрапив у свою ж пастку. Принаймні, так зараз виглядає ситуація зі скандалом, який минулого тижня було здійнято довкола міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка.

Шуму наробили доволі багато, ще більше було написано спростувань, що в результаті спрацювало доволі вдало на створення гарного іміджу самому Саганюку, – повідомляє Під Прицілом.

Нагадаємо, минулого тижня у низці ЗМІ переважно національного масштабу гриміла інформація про незліченні скарби, які були знайдені правоохоронцями під час обшуків на території району: шість кілограмів золота, значну кількість готівки, гори бурштину та фури контрабандних цигарок.

У новинах цілий тиждень показували, що правоохоронці працювали для того, щоб викрити організовану злочинну групу, попередньо провели аж 11 обшуків на території району і виявили що в групу входять обидва сини Саганюка, а також його земляк-бізнесмен депутат облради і ще один скадальновідомий депутат міської ради. Гуртом вони ніби й займалися протизаконними справами та контрабандою. А всі ці безчинства ніби то відбувалися під покровительством самого мера Петра Саганюка.

Резонансні повідомлення раз-по-раз звучали по радіо, телебаченню та розміщувалися на інформаційних сайтах. Першими викривальний матеріал зробили кореспонденти спецпроекту каналу ZIK “Наші гроші”, потому компроментуючі факти підхопили чимало ЗМІ.

colwidth-3e20c5a1f233c0a60d7f6a1d262ebe5e (1)
colwidth-5f5bc1d4804b80d39f9687947c6a43f5 (1)
colwidth-eac65d48efb6875cb8921b0c2120cbbf

Втім, як не дивно, але зовсім через трохи на офіційному сайті ZIK зникла і публікація, і відео. Гіперпосилання на нього зараз відкриває порожню сторінку.

Схожа ситуація і з іншими виданнями. І найцікавіше, що, попри чималий резонанс у центральнх виданнях усе це залишилося поза увагою місцевих ЗМІ.

Що таке відбувалося на Володимирщині і чому в обласному центрі про це нічого не чули, намагаємося з’ясувати в міліції.

Телефонуємо, до керівниці Центру зв’язків з громадськістю Волинського управління МВС Оксани Блищик, аби довідатися хто був ініціатором перевірки і чи відкрито кримінальне провадження за фактом вилучення такої немалої кількості готівки, золота та контрабанди, але у відповідь чуємо, що волинська міліція не проводила жодних обшуків на території Володимир-Волинського.

«Волинська міліція ніяких слідчих дій там не проводила», – заявила Оксана Блищик.

Намагаємося зв’язатися із керівництвом Володимир-Волинського міськвідділу. Керівник відомства наразі у відпустці, натомість його заступник Олександр Могилецький також повідомив, що жодних обшуків на території міста не було, а публікації у ЗМІ назвав  «фейками».

«Я можу сказати, що Володимир-Волинський міськвідділ не проводив такої кількості обшуків і золота не вилучав. Це могли зробити інші служби – прокуратура, СБУ. Наприклад є кримінальне провадження, яке розслідується у Києві, видається київським слідчим суддею ордер на обшук і проводиться обшук. Але я про це не можу нічого сказати, бо це їхнє провадження і це був один тільки епізод, десь тижні три тому. Мені вже люди теж телефонували, питали про те, що там десь затримали поважних посадових осіб, ну, саму розумієте це напевно фейки».

Натомість сам очільник Володимира-Волинського Петро Саганюк взагалі заперечив факт обшуків, про які уже другий тиждень пишуть у ЗМІ. І запевнив, що скандальну та недостовірну інформацію розповсюджують його політичні опоненти.

Мотивом для цього, на думку Петра Саганюка стало опитування мешканців міста, і, мовляв, переважна більшість голосів була б на користь саме Саганюка, а не його опонента.

Градоначальник Володимира-Волинського спростовує цю інформацію, тим більше що автор навіть переплутав імена його синів та ще згадав  й тим, що у публікаціях згадав його неіснуючого зятя, про дерибан землі та дачу в Іспанії. Петро Саганюк каже, що він здогадується, хто замовник цих статей.

«Це один кандидат майбутній, який відкосив колись від армії, бо в нього паранойя. там є в нього помічник один з депутатів, один з ккрівників поиужних підприємств. яким я як поперек горла стояв, завжди свою позицію говорив, те, що я думаю, вони зробили опитування, бачать, що в мене рейтинг більший, і давай мочить. Яке золото? Який бурштин? Яке кришування? Та він, мабуть, за життя не прочитав і букваря до кінця. З трійками школу закінчив, з трійками закінчив ПТУ, та він замість «щ» пише «сч»»

Саганюк переконує. що ком тільки з правоохоронців не повідомляв про незаконну реалізацію підакцизних товарів, однак належної реакції так і не було.

Зі слів градоначальника Володимира-Волинського, люди, яких негативно висвітлили у цих публікаціях, ще роздумують. чи подаватимуть на кривдників до суду.




коментарів: 6
  1. Коли вже БУГ почне друкувати статті без орфографічних і синтаксичних помилок? Таке враження, що це блог пятикласника, а не інтернет-видання цілого регіону. Чи такою манерою автор захотів підіграти п. Саганюку, який вважає основною характеристикою опонентів невміння грамотно писати? А ще нашому градоначальнику (слово то яке – руське!) приписано слова тюремного жаргону: мочить, деребан. Чи так він і висловлювався?? А ще цікаво, в якій формі мер повідомляв правоохоронців? Є заяви? Під яким номером реєструвались?Ех-хе-хех. Яке це болото, коли придивитись, ота наша місцева периферія.

  2. Це передрук із сайту “Під прицілом” – це їхні помилки. “БУГу” треба просто уважніше ставитися до безграмотності своїх колег)

  3. Петя срёт на других кандидатов и хочет своего наместника толкнуть. Старый хрен. Поживем – увидим. Петя, это тебе же аукнется…

  4. Саганюк молодець,як всі хочуть дорватися до влади,і очорнити мера,працюйте на благо міста,а то різним Воронам в раді спокійно не сидиться,задовбали!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *