<

Мандруємо Вінничиною: 5 мальовничих куточків регіону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 21.06.2021 / Статті / /
Перегляди
212
/ Коментарі відсутні

Вінницю вважають найкомфортнішим містом для проживання, проте є що подивитись і у Вінницькій області. Якщо відвідуєте місто для вікенду, обов’язково помандруйте його околицями. Ми зібрали 5 гарних місць недалеко від обласного центру, до яких швидко дістатися, якщо орендувати готель у місті.

До речі, у Вінницькій області можна торгуватися із готелями на Ваубу: тобто бронюючи номер через цей сервіс, домогтися знижки до 30% від початкової вартості номера. 

Отже, звідки починати мандрівку Вінничиною?

Скельний монастир від засновника Лаври

У селі Лядова, що у Могилів-Подільському районі, є унікальна святиня. На терасі у скелі, на висоті 90 метрів над Дністром, розташований православний монастир. Його вік рахують з 1013 року, коли монастир заснував славетний чернець Антоній Печерський. Він же започаткував Києву-Печерську Лавру.

Що можна побачити на території монастиря:

  • тисячолітні келії, видовбані в скелях;
  • прикрашені наскельними малюнками стіни;
  • купіль, вода з якої визнана цілющою після наукового дослідження зразків.

А з нещодавно побудованої дзвіниці на горі проглядається мальовничий краєвид на навколишні землі.

Тут впав метеорит

Якщо бажаєте відвідати цікаві місця Вінниччини, де 400 млн років тому трапилася катастрофа планетарного масштабу – вам до міста Іллінці. Тут залишився кратер від падіння метеориту. Діаметр лунки – 7 км, а глибіилна близько 800 м. У кратері знаходили алмази та агат, і, звісно, уламки самого метеориту. Один знайдений його шматочок вагою 3 кг зараз оцінюють у 200 тисяч доларів. 

Можливо, і вам пощастить знайти космічний уламок. Рушайте з Вінниці у напрямку Іллінців. За бажанням можна обрати готель у Вінницькому регіоні ближче до локації, у Гайсині.

Тульчинський версаль

Багатії Потоцькі мали багато маєтків у різних куточках країни, проте Тульчинський палац визнаний найкращим зразком класичної архітектури. Зараз у будівлі функціонує училище культури. Кажуть, що саме тут граф Станіслав Потоцький зустрів свою Софію, на честь якої в Умані заснував дендропарк.

Ще у Тульчині знаходиться музей-квартира відомого на весь світ композитора Миколи Леонтовича. Саме він написав “Щедрик”, яка стала найвідомішою різдвяною співанкою у світі й звучить у різних фільмах англійською під назвою Carol of the Bells.

Печерські пороги

Якщо ви вже відвідали Тульчин, цікаві місця в околицях не закінчилися. Не оминайте мальовниче село Печера. Тут річка Південний Буг затиснута між скель й утворює каскадні пороги. Це найпривабливіше місце на Східному Поділлі. Село має таку назву не випадково: у 1947-48 рр. існування печер було науковово підтверджене, разом із ними знайдене поселення трипільців.

Місцеві Мальдіви

Дивовижне озеро на Вінниччині – Черепашинецький кар’єр в однойменному селі, що утворився за часів добування тут граніту. Після консервації родовища яма поступово стала наповнювати водою. Коли надворі сонце, озеро стає бірюзового кольору, і видно, як на глибині плаває риба. За це місцеві прозвали курорт Мальдівами. 

Сподіваємося, наша стаття надихне вас на відвідання цього мальовничого регіону України. Адже тут дійсно є що побачити на власні очі!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *