<

Кращі смартфони 2023 року для ігор: як вибрати та що купити

22:38 | 17.05.2023 / Статті / /
Перегляди
170
/ Коментарі відсутні

Ігри люблять усі. Сучасні смартфони приваблюють покупців можливістю завантаження безлічі ігор, порекомендуємо найкращі моделі.

Звісно, найактивнішими гравцями є діти. Але й доросла людина любить іноді розслабитися, проходячи аркаду чи розв’язуючи головоломку для покращення мозкової діяльності. А щоб ігри відтворювалися без гальмування, треба правильно вибирати смартфон.

Ключові характеристики смартфона для ігор

Іноді покупці роблять поширену помилку, купуючи бюджетні пристрої, після чого починають обурюватися, що додатки не працюють. Якщо плануєте завантажувати ігри з Google Play об’ємом до гігабайта й вище, смартфон має відповідати наступним вимогам:

  • Потужний процесор та графічний прискорювач – в описі має бути вказано, що пристрій підходить для геймінгу;
  • Великий екран з високою роздільною здатністю (Full HD й вище). Також важлива частота оновлення, яка в ідеалі має становити 120 Гц;
  • Обсяг оперативної пам’яті від 6 Гб, внутрішнє сховище 128/256 Гб;
  • Тривала автономна робота від батареї, тому що ігри сильно навантажують процесор;
  • Якісний звук та підтримка різноманітних ігрових режимів для покращення геймерського досвіду, наприклад Surround Sound, HDR10+, швидкий відгук тощо.

Які смартфони у 2023 році найкращі для завантаження вимогливих ігрових додатків.

Samsung

Технологічний гігант з Південної Кореї пропонує широкий вибір за ціною від восьми тисяч гривень. Якщо ж обираєте найпотужніші девайси, варто звернути увагу на флагманську лінійку Samsung Galaxy S23, що складається з трьох пристроїв. Навіть базова модель Самсунг С23 пропонує найкращі характеристики:

  • AMOLED Dynamic 2X екран з розширенням Full HD та частотою оновлення від 40 до 120 Гц;
  • чип Snapdragon 8 другого покоління плюс графічний чип Adreno 740 – цілком достатньо для ігор й багатьох інших додатків;
  • 8 Гб ОЗП, 128/256 Гб у внутрішньому сховищі, тип пам’яті UFS 4.0 гарантує обмін даними між процесором та файловою системою на швидкості 5800 мБ/с;
  • Батарея 3900 мАг зі швидкою зарядкою 25 Вт.

Зазначимо, що Самсунг пропонує й інші смартфони геймерського рівня за нижчою ціною: Galaxy M33, A53, S22 FE тощо.

Apple iPhone

У компанії з Купертіно модельний ряд не настільки широкий. Усі актуальні наразі моделі, що отримали оновлення до iOS 16.4, ідеально підходять для ігор та роботи у режимі багатозадачності. Втім, як пишуть самі покупці, найкраще ігри відтворюються на iPhone 11 та вище. 

Безперечні лідери – iPhone 14 Pro та Pro Max, що працюють на базі найпотужнішого процесора Apple A16 Bionic. Super Retina XDR дисплеї 6,1 або 6,7 дюйма виділяються завдяки високій роздільній здатності, яскравості та підтримці технології ProMotion, що дозволяє змінювати частоту оновлення в діапазоні від 60 до 120 Гц.

Геймерські смартфони інших брендів

Конкуренти також не дрімають і пропонують потужні смартфони для ігор. Ось деякі з кращих моделей у 2023 році:

  1. Xiaomi Redmi Note 10 Pro 6/128Gb;
  2. OPPO A96 8/128Gb;
  3. Motorola G60 6/128Gb;
  4. realme GT Neo 3 12/256Gb.

Щодо цін на смартфони для геймерів, орієнтуватися бажано на суми від восьми тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *