<

“Краще б шахтарі проявляли солідарність при видобутку вугілля, а не на акціях”, – директор ДП “Волиньвугілля” Валентин Кисельов

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:37 | 29.03.2016 / Статті / /
Перегляди
12
/ коментарів 12

Новопризначений директор ДП “Волиньвугілля” Валентин Кисельов, спілкуючись з журналістами, розповів про свою біографію та дав відповіді на питання, які цікавили ЗМІ.

Правда чи міф про сепаратизм.

Коли почалась АТО, я вже в травні вивіз сім’ю на Вінницю до родичів. Генерального директора “Артемвугілля” побили, його ледве відкачали в реанімації, і мене в міністерстві запросили, щоб зберегти структуру підприємства. З серпня по жовтень 2014 року я знаходився там. Зараз висвітлюють певні політикани, що я причетний до сепаратизму. Ті люди зруйнували моє житло, моє життя. І це не дуже вдалий крок цим спекулювати. З самого початку я стояв на боці України. Була така партія Народний Союз “Наша Україна”, яка мені не чужа, а з 2008-го року виконував обов’язки керівника виконкому Європейської партії України. Я ніколи не був в Партії регіонів, а сюди приїхав – став сепаратистом. Хай поїдуть і побудуть там в моїй шкурі, у мене там день за пять йшов.

Скелети в шафі чи… на копальні.

У “Волиньвугіллі” потрібно збалансувати підприємство, вчасно виплачувати заробітну плату і забезпечувати видобуток вугілля. Перехідний період планували пережити за рахунок того, що зараз є на шахті “Бужанська”. По обліку, коли сюди прийшов, там було 35 тисяч тонн вугілля, з початку березня ми реалізували біля 11 тисяч, а тиждень тому в нас почалися такі події… Фабрика не приймає вугілля. Бо те, що залишилось на складі “Бужанки” – це порода. Ми запросили фахівців, щоб дійсно оцінили результат збитків – там мільйони гривень. Ми спілкуємося з правоохоронними органами.

Я такого ще не бачив. Ну 2 тисячі тонн недостача по складу, тисяча, але щоб такі обсяги! Директор шахти мене вже залякує, каже, що людей стримувати не буде.

Дев’ята шахта все одно ввійде в третю групу, і це позитивно в плані фінансування. Тобто вона балансуватиме, буде бюджетне і фінансування за реалізацію вугілля. Є потреба реорганізації. Я це бачу так: об’єднання не потрібне. Тому Крук на зустрічі з гірниками сказав про призначення мене директором ДП та “Бужанки”. Бо залишиться шахта “Бужанська” і вантажотранспортне управління. Тільки в такому разі копальня має право на життя.

Валентин Кисельов: українець, народився 1974-го року в місті Кіровське Донецької області, одружений, є діти. Після закінчення школи вступив у гірничий технікум за фахом гірничий механік. 1993-1998рр. – факультет “Гірничий” Донецького державного технічного університету. Отримав диплом гірничого інженера за фахом “Розробка родовищ корисних копалин”, отримав ступінь магістра.

Досвід роботи:

19.09.2014 р. –  ДП “Львіввугілля”, заступник технічного директора; 2014 р. – 18.09.2014 р. – технічний директор ДП “Артемвугілля”, м. Горлівка; 2012-2014 рр. – заступник технічного директора ДП “Донуглереструктуризація”, м. Макіївка; 2012 – 2014 рр. – начальник зміни шахти Леніна ДП “Артемвугілля”, м. Горлівка; 2009 – 2011 рр. – головний інженер шахти Гагаріна ДП “Артемвугілля”, м. Горлівка; 2007 – 2009 рр. – заступник головного інженера шахти Гагаріна ДП “Артемвугілля”, м. Горлівка; 2006 – 2007 рр. – начальник дільниці шахти Румянцева ДП “Артемвугілля”, м. Горлівка; 2002 – 2006 рр. – підприємницька діяльність на енергоринку України; 2000 – 2002 рр. – гірник шахти Красноармійська Західна №1 м. Красноармійськ.

Шахтарі і політика.

Загралися всі в політику. От головний механік “Бужанки”, Шарко, його ж не цікавить виробництво – він бігає, політизує. Люди скаржаться на це. Зараз буде серйозне протистояння, бо сума збитків на копальні дуже велика, ми це будемо піднімати. Міністр тому мене направив на ДП. По огляду складів все ясно, вугілля не може випаровуватися. Ми замовили шість камер, поміняли кадри в охороні. Розумію, що чим глибше в ці махінації буду заглиблюватись, тим більший буде опір. Я не можу сидіти як статист, треба вживати заходів.

Все відбувається за одним сценарієм: скандали, профспілки, питання одні й ті самі. Як востаннє це було на РМЗ. Це держпідприємство, а фінансову перевірку провести неможливо. Крук привіз не нового директора, а людину, яка вникла б, що там відбувається. Працівники влаштували скандал, політичну акцію.  Хто в таких умовах буде працювати і розвиватися? Тому і трудову книжку, про яку розмови не стихають, не хотів давати, бо розумію настрої цих людей.

IMG_7068
IMG_7066

Розвиток шахт залежить не лише від інвесторів, а й від самих працівників.

Багато спекулюють, що інвестори прийдуть і вкладуть гроші. Як працює інвестор? Він вкладе в обладнення і схоче отримати те, що вклав, плюс прибуток. А шахтарі будуть заробляти менше грошей. Китайські інвестори – це спекуляція. Це 75% передоплати. У нас така інфраструктура, що з приходом інвестора шахтарі посунуться в зарплатні. Потрібно переобладнати саму інфраструктуру – транспорт, підйомні машини, стволи тощо.

Багато залежить від людського фактору. Можна так побудувати роботу, щоб спекулювати: обладнення старе, як на ньому працювати? Все залежить від керівників, начальників дільниць, профспілок, і від того, чи вони будуть налаштовувати людей на реальну роботу. От зупинили минулого разу шахту 9, просто так їм забажалось. РОЗів хотіли перевести на “Бужанську”, з них ніхто не пішов. І не йдіть, краще наряд виконуйте. Краще б солідарність проявляли при видобутку вугілля, змагались, хто більше добуде.

Хто Венгрин для Кисельова?

Ми знайомі, він працює радником міністра. Але мене призначив міністр, наказ підписував теж він. Давав напрямки, які я повинен реалізовувати тут. Мене більш цікавить виробництво, а не політика. Тому що це не політика, а політиканство. І результат від нього все гірший і гірший. Ніхто виробництвом не хоче займатися, всі бігають, бавляться, а шахтарські проблеми залишаються на такому рівні, на якому й були.




коментарів: 12
  1. Рішала,бля…!9 з травня в 3 групу тобто виходить з ДП ким цей генерал породних складів( на бужанці) керувати збирається? 1 шахтою з якої видобутку 0 цілих …десятих?

  2. Повномасштабна війна розпочалася на Сході в березні 15-го року, трудову засвітився від жовтня 15-го, дядя Кисіль реально щось приховує. Покожи весь 14-тий і весь 15-тий роки твоєї трудової діяльності, а то виходить ЗБРЕХАВ!

  3. Недооцінюєте ви пана Валентина! Тільки під його керівництвом ВІДБУДУТЬСЯ ПОЗИТИВНІ ЗМІНИ! А РОЗУМІЮТЬ ЦЕ ТІЛЬКИ ТІ,КОТРІ КЕРУЮТЬ ШАХТАРЯМИ ! ДОСИТЬ ВЖЕ БУТИ МАРІОНЕТКАМИ, НЕ ЗАВАЖАЙТЕ КИСЕЛЬОВУ ПРАЦЮВАТИ!!!

  4. Китайський інвестор був єдиною надією на спасіння вугільної промисловості, які похоронив пан Кисельов зі своїм приходом!!! Він же стверджує, що дана фірма є спекулятивною, але не бере до уваги те, що вона входить в топ-10 фірм у світі, які найкраще спеціалізуються в галузі машинобудування!!! А це показник того, що пан Валентин не здатен на те, щоб вивести ДП “Волиньвугілля” з кризи. Основною його задачею є знищення данного підприємства!!!!

  5. Шарко Сашко – це єдина людина, кому ще можна довіряти на Бужанській. А ці всі, хто до нас “понаїхали” через свого пахана Демчишина, хай готуються вже відїзжати. Сашку Шарко профспілка потрібна не для “політиканства”, а для нормалььного захисту нормальних людей. Зараз він в профкомі і звільнити його самого можна тільки через погодження з профкомом. А все інше, то бєспрєдєл цих “тимчасових” керуючих пацанчиків, що до нас “понаїхали” за призовом нелюдя Демчишина…

  6. На запитання колективу шахти “Бужанської” чому гендиректор збільшив позмінний видобуток на 100тонн,при кількості ГРОВ фактично 4-5 на зміну(повинно бути 10-12 чол.),ми отримали “блискучу” відповідь:ВИ НЕ ХОЧЕТЕ ПРАЦЮВАТИ. З однієї сторони він прав:на роботі шахтарі думають чим сім*ю прокормити при зарплаті 150-200$ в місяць,які виплачують як хочуть-а з іншої-є норми видобутку вугілля на працівника і паспорт лави,де вказано кількість працівників спискову і фактичну і вище голови ми стрибнути не можемо-хіба ви купите за 4,5 млн.$ німецький комплекс з купою камер та датчиків, на якому працює у зміну усього 6 робітників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *