<

Коли слід висаджувати квіти та дерева: поради фахівця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:22 | 29.03.2019 / Статті / /
Перегляди
174
/ Коментарі відсутні

Найбільш слушний період для посадки однорічних та багаторічних квітів, чагарників, а також для висадки плодових та декоративних дерев саме навесні.

Температури в цю пору сприятливі для пересадки рослин, до того ж багато дерев перебувають в стані спокою і легше переносять стрес при пересадці. Водночас гармонія та естетичний вигляд саду та квітника залежить від заздалегідь продуманого плану купівлі та висадки рослин. Про це для УНН розповіла ландшафтний дизайнер Інна Брилінська.

“Планувати висів квітів та посадку потрібно заздалегідь. Найкраще вже в наприкінці березня чи на початку квітня мати складений план: які рослини будуть на клумбі та в саду, скільки їх, де саме вони будуть рости та в який період їх потрібно засаджувати”, – радить фахівець.

За її словами, пересадку багаторічних рослин, зокрема цибулькових, потрібно робити у першій половині квітня. Також під час перекопування клумби, господарі можуть бачити, які рослини не перебули зиму, а які ще потрібно буде досадити.

“По цибулинках рослин видно, які вже не оживуть. А хочеться квітування якогось, то в цей час, на початку квітня, потрібно формувати свої клумби, пересаджувати рослини, насаджувати багаторічні чи однорічні. Період посіву однорічної рослини у кожної свій. Зазвичай, коли такі рослини купують, то цей період вказано на упаковуванні, за ним і здійснюють висів”, – зазначила Інна Брилінська.

Найчастіше у садах можна побачити саме плодові дерева, адже вони водночас і гарні, і приносять користь. Це і яблуні, черешні, груші, сливи, дехто садить персики та плодові кущі. На сьогодні асортимент плодових дерев на ринках та у спеціальних магазинах надзвичайно різноманітний.

“Щодо висаджування плодових дерев. Продаються дерева із закритим коренем, коли коріння прикриті ґрунтом у горщиках, та відкритим. Саме дерева із закритою кореневою системою можна висаджувати впродовж довгого часу, дерево просто не відчує, що з ним щось зробили, адже постійно перебуває у земляному комі. Проте найчастіше люди купують дерева саме із відкритим коренем, за ціною вони дешевші. Починати їхню висадку варто до середини квітня, коли дерево ще не зацвіло, але вже могло розпуститися. Взагалі дерева висаджують восени – це найкращий період, але й можна навесні”, – розповіла ландшафтний дизайнер.

Експерт радить не акцентувати велику увагу на плодових деревах, адже на сьогодні є великий асортимент декоративних і хвойних рослин і їх можна поєднувати й висаджувати поміж плодових дерев.

“В нас залишився відгомін, що ось повинен бути лише плодовий сад. Мало людей замислюються, що сад може бути й корисним, завдяки плодовим, і приносити естетичне задоволення. Поєднання плодових, хвойних та декоративних дерев надає саду естетичного вигляду протягом довгого періоду”, – додала експерт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *