<

Кандидат у нардепи розповів, що потрібно для розвитку 10-ої шахти у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:46 | 17.10.2014 / Статті / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
20130313160712

Працівникам шахти №10, які страйкували упродовж трьох днів, зарплату виплатили повністю.
Гірники декілька днів блокували автотрасу «Ковель-Жовква» перед мостом на річці Західний Буг.

Заборговані кошти почали надходити на платіжні картки гірників увечері 16 жовтня. Відтак, наступного ранку страйк припинився.

У четвер головне управління Державної казначейської служби України в області отримало з держбюджету на погашення заборгованості з заробітної плати шахтарям 25,3 мільйона гривень. Наразі усі кошти перерахували людям і борг ліквідували повністю.

Кандидат у народні депутати України по 19-у виборчому округу Ігор Гузь розповів інтернет-виданню «БУГ», що мав особисту розмову із прем`єр-міністром Арсенієм Яценюком. Спільні із головою Волинської ОДА зусилля дали результат – гроші гірникам надійшли.

«До моєї громадської приймальні у Нововолинську декілька разів зверталися шахтарі. Новина про виплату боргів є позитивною не тільки з огляду позбавлення старих боргів», – каже Ігор Володимирович, – «Справа в тому, що Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав документ про відкриття фінансування шахти №10 «Нововолинська, а ще підписано розпорядження «Про затвердження скоригованого титулу будови будівництва шахти №10 «Нововолинська».

Ігор Гузь упевнений, що уряд Арсенія Яценюка й надалі не підводитиме гірників, бо йдеться не тільки про погашення якихось поточних боргів чи платежів, влада має більш стратегічні плани, метою яких є повний пуск шахти №10.

«У ці критичні дні, коли шахтарі розпочали акції протесту, я був на зв`язку із урядом, мною скеровано і відповідний лист до уряду. Хотів би виділити активну позицію й голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, який особисто переконував уряд в необхідності термінового вирішення питання.

Кошти надійшли, вже найближчими днями розпочнеться мій діалог із гірниками. Десяту шахту будують дуже довго, але зараз є реальні шанси і можливості закрити це питання – країні необхідне вугілля, його надходження зі сходу країни обмежилося. Головне нині – скоординувати зусилля державної і місцевої влади, керівництва шахти та гірників. Не забуваймо, що йдеться про 1300 нових робочих місць», – прокоментував ситуацію Ігор Гузь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *