<

Кабель – аксесуар для телефону, який має велике значення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:47 | 6.04.2021 / Статті / /
Перегляди
346
/ коментарі 3

На що слід звернути увагу при виборі правильного USB-кабелю для зарядки і передачі даних? Всупереч зовнішнім виглядом, це один з найважливіших елементів забезпечення безпеки і швидкості зарядки наших пристроїв.

Інтерфейс підключення – це основа

Перший параметр, на який варто звернути увагу при виборі кабелю – це тип конектора для підключення пристрою. Наприклад, iPhone і iPad мають роз’єм Lightning, а пристрої Android зазвичай використовують USB-C або microUSB. Тому, перш ніж приступати до вибору аксесуара на цьому ресурсі https://www.aks.ua/uk/catalog/usb/, визначитеся з інтерфейсом підключення.

Не кожен кабель має функцію передачі даних

Передача даних і зарядка через USB-кабель в більшості випадків є стандартним набором опцій. Однак не всі аксесуари підходять для передачі даних, наприклад, від смартфона до комп’ютера. Дешеві USB-кабелі можуть бути позбавлені цієї функції і підходять тільки для зарядки. Будемо обережні з дуже дешевими USB-кабелями і перевіряємо їх реальні можливості перед покупкою.

Довжина кабелю має значення?

Деякі вважають, що довжина кабелю не впливає на параметри зарядки або швидкість передачі даних. Тим часом, два кабелі з однаковими параметрами, але різною довжиною, наприклад 0,5 м і 2 м, заряджають по-різному. Необхідно пам’ятати, що при зміні довжини кабелю, необхідно міняти його перетин. Все це для підтримки правильних параметрів швидкості завантаження і передачі даних.

При виборі відповідного кабелю також варто звернути увагу на якість ізоляції і клем. Дешеві кабелі можуть швидко зношуватися і ламатися при підключенні до розетки. Використання таких аксесуарів небезпечно, і ми категорично не рекомендуємо їх. Матеріал обплетення дроти (часто подвійний) не впливає на параметри передачі даних або силу струму.

Ампер – це не грецьке ім’я, а одиниця струму

На упаковці USB-кабелів, зарядних пристроїв і багатьох інших електронних пристроїв ви можете знайти дві важливі одиниці: напруга (В) і силу струму (А).

Більшість смартфонів і зарядних пристроїв заряджаються від напруги 5 В – це стандарт. Винятком вважаються пристрої, що підтримують різні системи швидкої зарядки. В даному випадку формат USB Type-C забезпечують роботу подібних технологій.

 У контексті вибору кабелю нас також цікавить сила струму, яка визначається кількістю ампер (А). Що стосується зарядки, варто знати, що чим вище сила струму, тим теоретично зарядний пристрій і кабель здатні заряджати смартфон швидше. Нові потужні зарядні пристрої, які можна знайти в комплекті з планшетами або флагманськими смартфонами, мають потужність 2А і більше. Однак пропозиція TelForceOne також включає зарядні пристрої ємністю до 3,4 А або навіть 5 А.

Кабель повинен відповідати потужності ЗУ і навпаки

І ось ми підійшли до суті справи. Кабель може впливати на швидкість зарядки якщо його пропускна здатність обмежена малим перетином проводів. Навіть найпотужніший зарядний пристрій з найшвидшою зарядкою буде марним, якщо ми підключимо його до кабелю поганої якості. Корисна порада: не купуйте кабелі, що не відповідають зазначеним характеристикам пристрою.




коментарів: 3
  1. яким чином в магазині можливо звернути увагу на якість ізоляції та клем? Попросити його розрізати?))

  2. Нажаль в більшості дешевих “китайських” зарядок та кабелів на упакуванні зазначають- свої умовні, місцеві: ампери, вати та вольти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *