<

Із святом «порожніх каструль», вас дорогі жінки!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:16 | 8.03.2015 / Статті /
Перегляди
2
/ коментарі 2


Саме так, цей день нарекли 8 березня 1857 року робітниці текстильних підприємств Нью-Йорка, які протестували проти дискримінації прекрасної статі та вимагали рівної оплати своєї праці нарівні із чоловіками, 10-ти годинного робочого дня і достойного жінок життя. Далі, історія цього свята каже про таке:

1) 8 березня 1895 року – повії Чикаго вимагали виплати зарплат матросам торгових і військових кораблів, які не могли розрахуватися за послуги.

2) 8 березня 1896 року – повії, через ті ж причини, оголосили страйк і вийшли на демонстрацію у Нью-Йорку.

3) В 1910 році, комуністки Клара Цеткін та Роза Люксембург, на Конференції у Копенгагені, запропонували щороку 8 березня відзначати свято трудового жіноцтва світу, як День солідарності жінок у боротьбі за свої права.

4) У 1965 році день 8 березня, в СРСР, було оголошене Міжнародним жіночим днем.

У другу неділю травня, щороку, весь цивілізований світ відзначає День жінки і матері віддаючи безмежну шану і повагу нашим подругам і матерям, дочкам і сестрам – прекрасним нашим жінкам, нашим половинкам і тим найдорожчим людям жіночої статі, які дарували нам, чоловікам, найдорожче – життя, привівши нас у цей безмежний, прекрасний і таємничий світ. Низько кланяємось і дякуємо вам за це! Ми без вас – ніщо.
Цього року свято Дня жінки і матері припадає на 10 травня.

8 березня 2015 року
Із повагою Анатоль Бідзюра, журналіст. Нововолинськ, Волинь




коментарів: 2
  1. Шановний Анатолю. Ви намагаєтеся переконати нас у ворожості для українців цього свята. Даремно. Адже це свято давно вже не асоціюється в нас ні з повіями, на чому ви так настирно наголошуєте, намагаючись викликати повну огиду до цього дня, ні з Кларою Цеткін, про яку вже мало хто й пам’ятає щось. Однак проти свята “порожніх каструль” нічого не маю проти. Дайте можливість жінкам хоч раз у рік відчути себе богинями. Хіба вони цього не заслуговують? Адже час, коли чоловіки уступають місце в тролейбусі жінкам давно минув. Компліменти жінкам дарують тепер лише жінки. А образити жінку стає звичайною справою будь-якого найменшого начальника. Самі ж жінки несуть на собі тягар суспільних та побутових проблем не менш, ніж чоловіки. Думаю, що це свято є ще одна маленька можливість нагадати, що світ поділяється не тільки на друзів і ворогів, підлеглих та начальників і т. п. Бог створив передусім чоловіка і жінку. Хай це весняне свято нагадує нам про це.
    А свято Матері – це свято особливе, воно наповнене своїм внутрішнім змістом. Але це вже окрема розмова.

  2. Нічого я не намагаюсь. Хочете відзначати комуністичне свято із кривавою підкладкою – відзначайте! Надав хронологію трансформації дня 8-ме березня у якийсь гротескно-відьмацький шабаш на кістках жінок, що боролися за свою кращу долю. І повії тут ні до чого. Вони теж люди. Не від добра пішли на панель. Я, особисто, поздоровляю своїх дорогих жінок у День жінки і матері. А вам до цих пір маряться політінформації, ГУЛАГи, лектори, п’ятирічки, облігації, розстрільні “трійки” і репресії. Посоромились би.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *