<

Історія волинського “кіборга” добровольця під позивним “Данте”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:56 | 27.05.2015 / Статті /
Перегляди
4
/ 1 коментар

22- річний «кіборг»  з Волині Павло Козбан пішов захищати Донецький аеропорт добровольцем. Він воював у складі Добровольчого Українського Корпусу під позивним «Данте».

До аеропорту захищав незалежність України у складі 93-ої бригади.  Був механіком танка. Брав участь у боях в Пісках, що на Донеччині, – пише Громадське.Волинь.

Хлопець каже, що спочатку мав позивний «Паштет», проте  коли почав їздити механіком на бойові виїзди в танку, то вирішив його змінити на «Данте».  «Божественна комедія» Данте – один з улюблених творів бійця.

«Не дуже оптимістично називатись в бляшанці «Паштетом». Тому взяв позивний «Данте», – зазначив боєць.

Павло розповідає, що дуже хотів захищати Донецький аеропорт.

«Дізнався, що в аеропорту стоять бійці «Правого сектору» і тоді 17 чоловік запрошували на поповнення. Я записався другим. Я тоді захворів і мав температуру, але це мене не стримало», – розповідає Павло.

За словами «Данте»,  одна із причин, через яку він хотів потрапити  у Донецький аеропорт – це бажання бачити ворога в обличчя.

«В аеропорту ти маєш шанс подивитись ворогу в очі. Тим більше, тоді були проблеми із стрілецькою зброєю, і там можна було «пробити» собі і друзям, які в Пісках знаходились, зброю», – зазначив «кіборг».

Хлопець розповідає про «спартанський» побут в аеропорту.  Відсутність їжі та води. Постійні обстріли та розуміння того, що в будь-який момент можеш отримати свою кулю.

Під час одного з боїв, коли озброєні бойовики вчергове намагались захопити аеропорт, Павло отримав важке поранення ноги. Хлопця привезли до Луцького військового госпіталю, де він проходив лікування.

Через деякий час Павло знову повернувся на Схід. Пробув там до 1 січня 2015 року. Проте, що побував на війні він не шкодує.

«Мені повезло там побувати. Я стільки нового і про себе дізнався, і про світ. Що я може, що не можу. Якби я там не був, то і за десять років про себе стільки не дізнався», – зазначив хлопець.

4bom4NcKtsI-453x460




один коментар
  1. парень пережил, сил хватило, молодец. а вы не выделили его итог, главное, что он для себя вынес из войны: “что стоит жизнь человека для чиновника, который ничем не рискует?”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *