<

ID-картка в 14: легко і просто

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:47 | 3.11.2021 / Статті / /
Перегляди
833
/ Коментарі відсутні

Паспорт громадянина України  є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт.

З початку поточного року до Нововолинського відділу Управління ДМС у Волинській області звернулося більше двохсот громадян, які досягнули 14-річного віку для оформлення першої ID-картки.

Це доводить, що ID-картка наразі є зручним та популярним документом.

Серед переваг ID-картки:

  •  більш захищена та виключає можливість підробки;
  •  подорожувальникам до країн, в яких запроваджено автоматичні пропускні системи, знадобиться значно менше часу при перетині кордону;
  • в межах країни буде спрощено процедуру надання адміністративних послуг, які передбачають ідентифікацію особи.

Також приємним бонусом є те, що паспорт може бути завжди з вами, за допомогою мобільного додатку “Дія”, який доступний для користування у смартфоні у будь-який час.

Необхідні документи для отримання ID-картки після досягнення 14-річного віку:

  • свідоцтво про народження;
  • оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України); У разі відсутності таких документів або у разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;
  • документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт:

про місце проживання — довідку органу реєстрації встановленого зразка (Додаток 13);

  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності). УВАГА! Оформлення цієї довідки можна здійснити одночасно з подачею документів на оформлення ID-картки, повідомивши працівника територіального підрозділу ДМС (послуга ID-14).

Для громадян, які досягли 14-річного віку, та отримують паспорт громадянина України вперше – адміністративна послуга безоплатна.

Нововолинський відділ УДМС України у Волинській області запрошує оформляти документи за адресою: м.Нововолинськ вул.Шахтарська, 10.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *