<

Гунчик пропихає на охорону лісів Волині приватну фірму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:09 | 17.03.2016 / Статті /
Перегляди
50
/ коментарі 2

Начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко підтвердив інформацію про те, що до охорони лісу і деяких лісгоспах збираються залучити представників приватної охоронної фірми. Однак не розповів, якими методами це робить чинна влада.

Як відомо, для охорони лісів у нашій області діє формування Державна лісова охорона. Вона фінансується з бюджету і щоденно понад 900 людей працюють задля попередження та виявлення злочинів у цій сфері.

Нещодавно ж стало відомо, що з ініціативи голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика місцеві держлісгоспи готуються підписати договори про співпрацю з приватною фірмою «Комбат сек’юріті». Її очолює Андрій Стасюк, відомий на Волині як «Малиш», який їздить на авто з прапором «Айдару».  Однак в інтернеті інформації про його бойовий шлях нема. Зате можна почитати про ініціативи Стасюка в частині боротьби з лісовими крадіями.

Позиція Кватирка

Олександ Кватирко каже, що державні лісгоспи області дійсно укладають додаткові договори із приватною охоронною фірмою. Проте, переконує він, керівництво лісгоспів робить це із власної ініціативи, коли бачить, що сил Державної лісової охорони недостатньо.

«Директори деяких лісгоспів дивляться самі та укладають додаткові договори з приватною фірмою», – повідомив Кватирко. За його словами, приватна фірма, яка буде займатися охороною лісових угідь,  «створена з учасників АТО» і забезпечила їх робочими місцями. Також начальник управління запевнив, що рішення про укладення договору приймає кожне лісове господарство окремо. Тому він  не володіє точною інформацією, скільки вже лісгоспів виявили таке бажання.

Також Кватирко повідомив, що приватна охорона буде працювати спільно  з лісовою охороною, тобто спрацює на підсилення останніх.

Для чого дублювання

Щоправда так і залишилася незрозумілою необхідність запровадження такої новації. Адже наша область не така вже й велика, а найбільше лісів у північних районах. Здавалося б, 900 працівників лісової охорони вистачить для контролю за порядком.  Тим більше це формування фінансують з бюджету. А після укладання договору з «Комбат сек’юріті» доведеться в тому ж бюджеті шукати нові кошти, які будуть платитися за одну й ту ж роботу.

Владці намагаються пояснити це рішення необхідністю посилення боротьби із незаконним обігом лісу та відповідають загальними фразами штибу «для більшого контролю».

«Сьогодні маємо проблеми у Маневицькому районі, подібні проблеми з’являються і Любешівському», – каже Олександр Кватирко

За словами директора державного підприємства «Любешівське лісомисливське» господарство  Віталія Котеленця, приватну охорону можуть долучити до роботи спільно із Державною лісовою охороною «для більшого контролю», а «Комбат сек’юріті» вибрали, оскільки вона має ліцензію на виконання відповідного виду робіт.

«Поки питання не вирішене, побачимо, яким буде остаточне рішення», – додав Котеленець.

Рука Гунчика

Додаткової дражливості цьому питанню додають незрозумілі дії голови ОДА Володимира Гунчика, який розіслав лісгоспам «рекомендації» з вказівками підписати угоду з згаданою фірмою. Лист подавався у формі рекомендації, однак дуже настійливим з ледь не вимогою підписати договір.

Для чого Гунчик вчиняє саме так? Можливо, він має якісь зобов’язання чи обіцянки перед Стасюком, а можливо це ще одна корупційна схема, в яких все більше грузне чинний голова ОДА.

Не потрібно нагадувати про останні гучні справи, які досі на слуху. Лише набирає обертів скандал зі звинуваченнями з боку голови Шацької РДА Ігоря Корольчука в покритті корупційних схем, а оборудка з фортифікаційними спорудами на Сході зганьбила Волинь на всю країну.

Сподіваємося правоохоронні органи звернуть увагу на цю дивну схему та прискіпливо її вивчать.

Ольга ПОДВОРНЮК




коментарів: 2
  1. СТАСЮК АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ, Адреса засновника: м.Кострома, вул.Шагова, **** кв.****, РОСІЙСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ, Розмір внеску до статутного фонду (грн.)****.****Це громадянин Московії хоче охороняти Волинські ліси і зокрема бурштин!!??)))Він взагалі жодним чином незареєстрований в Україні(знаходиться нелегально)

  2. Шановний коментар не прочитав уважно Закон України «Про громадські об’єднання», але при тому коментує, що Громадянин РФ жодним чином незарєстрований в Україні створив, а саме цікаво зареєстрував в управлінні юстиції ГО “Спілку ветеранів бойових дій, ветеранів АТО та волонтерів “БЕЗПЕКА ВОЛИНІ”. До складу якої входять: СТАСЮК АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ – керівник з 19.10.2015 ГУРТЯК ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, Адреса засновника: ****, Луганська обл., місто Сєвєродонецьк, ВУЛ.НОВІКОВА, ****/****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), ЛУЖЕЦЬКИЙ СЕРГІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, Адреса засновника: ****, Волинська обл., Луцький район, село Зміїнець, ВУЛ.МЕДИЧНА, ****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), СТАСЮК АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ, Адреса засновника: ****, Волинська обл., місто Луцьк, ПРОСПЕКТ ВІДРОДЖЕННЯ, ****/****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), МАСОВЕЦЬ ВАСИЛЬ ВАСИЛЬОВИЧ, Адреса засновника: ****, Волинська обл., місто Луцьк, ПР.ВІДРОДЖЕННЯ, ****, КВ.****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), ПЕТРУШИН ВІКТОР ВАСИЛЬОВИЧ, Адреса засновника: ****, Рівненська обл., Здолбунівський район, місто Здолбунів, ВУЛ. Д.ГАЛИЦЬКОГО, ****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *