<

Холодильники та їх характеристики під різні сфери використання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:36 | 12.05.2022 / Статті / /
Перегляди
218
/ Коментарі відсутні

Підтримка єдиного температурного режиму зберігання продуктів харчування забезпечується спеціальним обладнанням, яке називається холодильником. Теплоізоляційна камера зберігає задану температуру, дозволяючи утримувати продукти у холоді.

Ринок наповнений великою кількістю обладнання під будь-які побутові та промислові завдання. Вибираючи холодильник необхідно визначитися з його об’ємом, кількістю камер та технічними параметрами. Від правильного вибору залежить комфорт в експлуатації та надійність.

Види техніки

Холодильники бувають з однією, двома, трьома та більше камерами. Найчастіше у домашніх умовах використовується техніка на дві камери. Вони, у свою чергу, поділяються на кілька видів:

  1. Верхнє розташування морозилки. Параметри ширини та глибини становлять 60×60 см. Висота в діапазоні від 1,5 до 2,5 метрів. Основний холодильний відсік великий, тоді як для морозилці виділено мінімальну кількість простору;
  2. Нижнє розташування морозилки. Такі самі габарити, як у першому випадку. Додатково морозильна камера оснащується шухлядами. Перевага такого розташування в тому, що холодильний відсік на рівні очей;
  3. Моделі із французькими дверима. У верхній частині встановлений холодильний відсік із двостулковими дверима. У нижній частині морозильна камера із класичними дверима. Ширина такого холодильника від 70 см. Зручно розділяти продукти на всі боки, відкриваючи лише одну стулку;
  4. Моделі із двома дверима. Встановлюються розстібні двері, де камери розташовуються пліч-о-пліч. Такі холодильники займуть багато місця, але їх зручно використовуватиме раціонально укладати продукти.

Устаткування із трьома камерами має різну компоновку. Камери можуть зачинятися двостулковими дверима, відрізнятимуться великою або мінімальною шириною, мати висувні дверцята та багато іншого.

Система розморожування

Виробники користуються трьома технологіями та методиками:

  • краплинна система (відбувається утворення конденсату на задніх стінках, який поступово накопичується в піддон із наступним випаром через компресор);
  • No-Frost (охолодження здійснюється за рахунок безперервної циркуляції холодного повітря, а регулярне видалення льоду не потрібно);
  • Frost Free (морозильна камера оснащується системою No-Frost, а холодильна – крапельною).

Залишається ще підібрати оптимальний обсяг залежно від того, де і за яких умов працюватиме холодильник.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *